ثبت نام رشته های بدون کنکور سراسری

ثبت نام رشته های بدون کنکور سراسری

بسیاری از دانش آموزان به دلایل مختلفی اعم از عدم تحمل دوری از خانواده، عدم مجاز شدن در کنکور و یا پشیمان شدن از عدم شرکت در کنکور و … در آزمون کنکور شرکت نکرده‌اند و دچار پشیمانی و افسردگی شده‌اند. این دسته متقاضیان می‌توانند بدون کنکور در دانشگاه‌های پردیس خودگردان، روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی و پیام نور ثبت نام کنند. داوطلبین برای اطلاع از زمان ثبت نام رشته های بدون کنکور می‌توانند در سایت سازمان سنجش و مطالعه کامل دفترچه راهنمای ثبت نام بدون کنکور، تمامی اطلاعات مورد نیاز را کسب نمایند. جهت اطلاع داوطلبین از نحوه ثبت‌نام و پذیرش دانشگاه‌های بدون آزمون تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا از تمامی جزئیات ثبت‌نام رشته‌های بدون آزمون مطلع شوید.

به جرات می‌توان گفت که مشاوره انتخاب رشته الف مشاور با وجود مشاوران خبره و آگاه به مسائل روز کنکور، یکی از بهترین مشاوره ها برای کسب موفقیت در کنکور است.

ثبت نام رشته های بدون کنکور سراسری

برای پذیرش رشته‌های بدون کنکور سراسری همراه داشتن سوابق تحصیلی و اطلاعات کامل درباره رشته‌های مرتبط با سوابق تحصیلی و انتخاب دانشگاه‌های بدون کنکور بسیار مهم می‌باشد. تاکنون 85 درصد از ظرفیت دانشگاه‌های سراسری به دلیل پذیرش دانشجو در رشته‌های بدون کنکور در هر دو نیم‌سال تحصیلی مهر و بهمن ماه بوده است.

زمان ثبت نام رشته های بدون کنکور سراسری

ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور سراسری همانطور که در بالا گفته شد هر سال دو بار برای ورودی مهر و بهمن ماه انجام خواهد شد. زمان ثبت‌نام داوطلبین ورودی مهر ماه از مرداد ماه شروع می‌شود و چند روز نیز تمدید خواهد شد. داوطلبین می‌بایست در زمان مشخص شده در سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند و تمامی اطلاعات مورد نیاز را با دقت بررسی نمایند. دفترچه انتخاب رشته بدون کنکور با توجه به سوابق تحصیلی سراسری با توجه به شرایط مشخص شده و اطلاع از رشته‌های محل بدون آزمون در هر دوره منتشر خواهد شد. ثبت‌نام در دانشگاه‌های روزانه، شبانه، پیام نور و یا غیر انتفاعی بدون کنکور در دو نوبت در سال انجام می‌شود که برای هر کدام به طور مجزا دفترچه منتشر می‌شود. داوطلبین قبل از ثبت‌نام باید با رشته‌های مختلف در دانشگاه‌ها آشنا باشند.

معدل مورد نیاز برای ثبت نام رشته های‌ بدون کنکور سراسری

همه داوطلبان که قصد ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های سراسری را دارند نیز باید شرایط و مدارک مشخص شده در دفترچه راهنما را ارائه دهند. متقاضیان با داشتن یکی از مدارک دیپلم نظام آموزشی جدید، گواهینامه دوره پیش‌دانشگاهی، دیپلم دوره چهار ساله متوسطه نظام قدیم و یا مدرک کاردانی یا حوزوی می‌توانند در دانشگاه بدون کنکور ثبت نام نمایند.

نحوه ثبت نام رشته های بدون کنکور سراسری

تاکنون نحوه ثبت‌نام در دانشگاه‌های بدون کنکور در نیم‌سال اول مهر ماه، به صورت اینترنتی بوده و برای ترم بهمن به صورت حضوری انجام شده است. داوطلبان برای ثبت‌نام در دانشگاه باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند و مراحل انتخاب رشته و نام نویسی را تکمیل نمایند. نحوه ثبت نام به شرح زیر است:

  • ورود به سایت سازمان سنجش sanjesh.org
  • واریز هزینه ثبت نام از طریق درگاه الکترونیکی و تهیه کارت اعتباری ثبت نام
  • وارد شدن به لینک ثبتنام طبق سوابق تحصیلی دانشگاه های سراسری
  • بارگزاری فایل اسکن شده عکس 3×4 داوطلب
  • تکمیل فرم مشخصات داوطلب
  • انتخاب حداکثر 100 رشته محل

شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش در دانشگاه های بدون کنکور

داوطلبین می‌باسیت علاوه بر داشتن مدارک جهت ثبت‌نام در دانشگاه‌های بدون کنکور، شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش را نیز داشته باشند. این شرایط شامل:

شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه

  • تبعیت دانشجو از قوانین جمهوری اسلامی
  • عدم عناد و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی
  • پذیرفتن مقررات دانشگاه
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • عدم سابقه کیفری و فساد اخلاقی

شرایط‌ اختصاصی پذیرش در دانشگاه

  • نداشتن منبع نظام وظیفه برای آقایان
  • ارائه تعهد نامه جهت تحصیل در یک رشته محل قبولی
  • داشتن حق حداکثر 100 رشته محل
  • پذیرش طبق معدل کتبی دیپلم برای فارغ التحصیلان رشته‌های نظری و معدل کل دیپلم بری فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای و کار و دانش

در صورت تمایل برای ثبت نام در دانشگاه آزاد، می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید و با صفر تا صد راهنمای جامع انتخاب رشته در دانشگاه آزاد آشنا شوید.

راهنمای جامع انتخاب رشته دانشگاه آزاد

شرایط پذیرش در رشته های بدون کنکور سراسری

آن دسته داوطلبینی که در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شرکت نموده‌اند ابتدا باید شرایط ورود به این دانشگاه‌های بدون کنکور را داشته باشند این شرایط شامل:

  • داوطلبینی که کارنامه کنکور سراسری برای آنها صادر شده نیز می‌توانند در رشته‌هایی که مجاز به انتخاب رشته هستند نیز ثبت‌نام نمایند.
  • داوطلبینی که در کنکور سراسری شرکت نکرده‌اند و کارنامه‌ای برای آنها صادر نشده نیز می‌توانند با پرداخت هزینه 18 هزار تومان از طریق سایت سازمان سنجش با پرداخت به صورت الکترونیکی و تکمیل فرم تقاضای ورود به رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری برای ثبت رشته‌های مورد نظر خود طبق اولویت اقدام کنند.
  • داشتن کد رهگیری و شماره پرونده به منظور پایان ثبت‌نام شما می‌باشد لذا با دریافت این کد، نسبت به درست بودن ثبت‌نام خود اطمینان داشته باشید.
  • اگر داوطلبین به هر دلیلی در جلسه کنکور حاضر نبوده‌اند و در کنکور سراسری شرکت کرده‌اند نیز می‌توانند بدون نیاز به ثبت‌نام در رشته‌های مورد نظر در بین رشته‌های بدون کنکور انتخاب رشته کنند.
  • اگر داوطلبین در جلسه کنکور حضور نداشته باشند ولی متقاضی ثبت‌نام در دانشگاه بدون کنکور هستند نیز باید هزینه مشخص شده را پرداخت نمایند و بعد از آن قادرند در رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری شرکت کنند.

توجه داشته باشید که در مدرک فارغ التحصیلی شما هیچ کلمه‌ای اعم از بدون کنکور بودن رشته قید نخواهد شد. همچنین شهریه دانشگاه‌های سراسری چه با آزمون و چه بدون آزمون هیچ تفاوتی با هم ندارند. تحصیل در دوره دوم از نظر کیفیت آموزش و محیط آموزشی، اساتید و نحوه ارزیابی دانشجو، تسهیلات و وام دانشجویی و…. با استقبال داوطلبین می‌باشد. این دوره با دوره روزانه در مقدار شهریه پرداختی نیز اندکی متفاوت می‌باشند. دانشگاه‌های غیر انتفاعی هر ساله رشته‌های مختلفی را در مقاطع گوناگون در 5 گروه آزمایشی بدون کنکور در رشته‌های کاردانی و کارشناسی دانشجو می‌پذیرد. این دانشگاه نیز مورد تایید وزارت علوم بوده است که جزء دانشگاه‌هایی است که شهریه دریافت می‌کند.

تحصیل در دانشگاه پیام نور با توجه به ضروری نبودن دانشجو در کلاس و میزان شهریه مناسب و همچنین تنوع رشته‌های بدون کنکور و داشتن ظرفیت پذیرش برای علاقه‌مندان به تحصیل در این دانشگاه توصیه می‌شود.

مشاوره انتخاب رشته کنکور ویژه داوطلبین بدون کنکور

انتخاب رشته حتی بدون کنکور هم روش خاص خودش را دارد. انتخاب بهترین رشته مناسب اصلا آسان نیست. دقت کنید که در ابتدا باید بهترین رشته که مناسب شما است را انتخاب کنید. برای این کار باید از مشاغل با بازرکار عالی،رشته های مناسب، علاقه و استعدادتان خبر داشته باشید.

انتخاب رشته بدون کنکور و تحصیل در دانشگاه محل زندگی اولویت خیلی از داوطلبین است. اگر قصد دارید به شهر دیگری بروید باید شرایط تحصیل و زندگی در شهر دیگه ایی را بسنجید و سپس اقدام به انتخاب رشته کنید.

نکات انتخاب رشته کنکور 1403

سوالات رایج در مورد ثبت نام در رشته های بدون کنکور

  • چه میزان از ظرفیت دانشگاه‌های سراسری به رشته‌های بدون کنکور اختصاص یافته است؟

به طور کلی 85 درصد از ظرفیت دانشگاه‌های سراسری به صورت بدون کنکور و با سوابق تحصیلی اتفاق می‌افتد.

  • کدام گروه‌های آزمایشی شامل رشته های بدون کنکور می‌باشند؟

در هر 5 گروه آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی فیزیک، زبان خارجه و هنر بدون کنکور می‌توان وارد دانشگاه شد.

سخن آخر

ما در این مقاله به تمامی مواردی که باید در زمان انتخاب رشته های بدون کنکور در دانشگاه بدانید، پرداخته‌ایم. انتخاب رشته دانشگاهی با توجه به علاقه و استعداد کار هر کسی نیست. به همین دلیل توصیه می‌شود که که در این مسیر دشوار از یک متخصص و مشاور آگاه استفاده کنید.

جهت اطلاع از جدیدترین اخبار کنکور می‌توانید در کانال تلگرامی الف مشاور عضو شوید.

ما را در اینستاگرام الف مشاور دنبال کنید
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
10 رشته تاپ انسانی
10 رشته تاپ انسانی
قبولی در رشته مامایی
آخرین تراز قبولی مامایی دانشگاه آزاد در سهمیه عادی
تجربه های ارزشمند یک مشاور کنکور تجربی – مشاوره کنکور حرفه ای
برنامه ریزی برای تابستان
چگونه برای تابستان کنکور برنامه ریزی کنیم؟
تکنیک پومودرو
تکنیک پومودورو – با pomodoro زمانت رو مدیریت کن!
نحوه 20 گرفتن زیست نهایی
8 قدم تا 20 گرفتن زیست نهایی
کتاب های کمک آموزشی ریاضی دهم
بهترین منابع و کتاب های کمک آموزشی ریاضی دهم
افزایش ساعات مطالعه
روش افزایش ساعت مطالعه برای کنکور
اصول برنامه ریزی کنکور ریاضی
هر آنچه باید درباره برنامه ریزی کنکور ریاضی بدانید!
اشتباهات رایج در برنامه ریزی درسی
بزرگترین اشتباهات رایج در برنامه ریزی درسی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!