سلام رفیق کنکوری! میدونم الان که داری این مقاله رو میخونی، کلی استرس و نگرانی داری و میخوای بدونی چطوری میتونی تو سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخونی و تو این ماراتن نفسگیر موفقیت کسب کنی، نه؟ خب، خیالت راحت! من اینجام تا بهت کمک کنم.
اول از همه باید بهت بگم که درس خوندن ۱۲ ساعت در روز، کار آسونی نیست و نیاز به برنامه ریزی کنکور دقیق، اراده قوی و پشتکار داره. اما اگه واقعاً مصمم باشی و به خودت و تواناییهات ایمان داشته باشی، مطمئن باش که میتونی از پسش بربیای.
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
خب، بریم سراغ اصل مطلب! برای افزایش ساعات مطالعه به خصوص در سال کنکور و 12 ساعت مطالعه باید راهکارهای زیر را در نظر بگیرید.
هدف گذاری در سال کنکور
اول از همه باید برای خودت هدف تعیین کنی. میخوای تو چه رشتهای و چه دانشگاهی قبول بشی؟ هدفت هرچی که هست، باید اونقدر بزرگ و جذاب باشه که بهت انگیزه کنکور بده تا برای رسیدن بهش تلاش کنی. به این فکر کن که با ساعت مطالعه کنکور مناسب و با روش مطالعه کنکور درست، میتونی به موفقیت در کنکور برسی و به آرزوت که قبولی در رشته و دانشگاه مورد علاقهات هست، برسی. دقیقا مشاوره تحصیلی تمامی مواردی را که باید به عنوان یک دانش آموز کنکوری هدفمند برای خودت برنامه ریزی کنی، در اختیارت میزاره. خب الان میریم سراغ انواع برنامه ریزی ها. با ما همراه باش.
برنامهریزی کنکور
خب رفیق، رسیدیم به بخش هیجانانگیز برنامهریزی! میدونی که برای رسیدن به هر هدفی، یه برنامهریزی خوب لازمه. کنکور هم از این قاعده مستثنی نیست. اگه میخوای تو کنکور موفق بشی و به اون ۱۲ ساعت ساعت مطالعه کنکور ایدهآل برسی، باید یه برنامهریزی دقیق و اصولی داشته باشی.
انواع برنامهریزی
برنامهریزی روزانه: این نوع برنامهریزی بهت کمک میکنه تا برای هر روزت یه برنامه مشخص داشته باشی و بدونی که قراره چه درسهایی رو بخونی و چه کارهایی رو انجام بدی. تو مقاله نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور کامل توضیح داده ایم که طور باید برنامه ریزی کنین.
برنامهریزی هفتگی: با این برنامهریزی میتونی برای کل هفتهات برنامه بریزی و مطمئن بشی که به همه درسها به اندازه کافی وقت اختصاص میدی.
برنامهریزی ماهانه: این نوع برنامهریزی بهت یه دید کلی از مسیر پیش روت میده و بهت کمک میکنه تا پیشرفتت رو ارزیابی کنی.
نکات مهم در برنامهریزی
واقعبین باش: یه برنامه سنگین و غیرقابل اجرا برای خودت ننویس که بعد از چند روز دلسرد بشی.
انعطافپذیر باش: ممکنه بعضی وقتها نتونی طبق برنامه پیش بری. اشکالی نداره! برنامهات رو یه کم تغییر بده و دوباره شروع کن.
به خودت جایزه بده: وقتی طبق برنامه پیش رفتی و به اهدافت رسیدی، به خودت جایزه بده تا انگیزهات بیشتر بشه.
از ابزارهای برنامهریزی استفاده کن: اپلیکیشنها و سایتهای مختلفی برای برنامهریزی وجود داره که میتونی ازشون استفاده کنی.
چطوری برنامهریزی کنیم؟
برای برنامهریزی کنکور میتونی از روشهای مختلفی استفاده کنی. یکی از روشهای ساده و موثر، استفاده از جدول هست. یه جدول بکش و توش روزهای هفته و ساعتهای روز رو بنویس. بعد برای هر ساعت، مشخص کن که قراره چه درسی رو بخونی. میتونی از رنگهای مختلف برای هر درس استفاده کنی تا جدولت جذابتر بشه.
بهترین تکنیکهای مطالعه
خب رفیق، حالا که برنامهریزیات رو کردی، وقتشه با تکنیکهای مطالعه آشنا بشی. این تکنیکها مثل ابزارهای جادویی هستن که بهت کمک میکنن مطالبت رو بهتر یاد بگیری و کمتر خسته بشی. مشاوره تحصیلی تمام تکنیک های برتر مطالعه و نحوه مطالعه دروس رو بهت میگه. ما در ادامه به معرفی چند روش میپردازیم.
چند تا از تکنیکهای مطالعه که به دردت میخورن:
تکنیک پومودورو: این تکنیک بهت کمک میکنه تا تمرکزت رو بالا ببری و از وقتت به بهترین شکل استفاده کنی. کافیه یه تایمر ۲۵ دقیقهای تنظیم کنی و تو این مدت فقط روی یه موضوع تمرکز کنی. بعد از ۲۵ دقیقه، یه استراحت کوتاه ۵ دقیقهای داشته باش و دوباره شروع کن.
تکنیک Feynman: با این تکنیک میتونی مطالبت رو به زبون ساده برای خودت توضیح بدی و مطمئن بشی که اونها رو خوب فهمیدی. انگار داری به یه دوست که هیچی از اون موضوع نمیدونه، درس میدی.
تکنیک SQ3R: این تکنیک یه روش قدم به قدم برای مطالعه موثره. اول یه نگاه کلی به مطالب بنداز (Survey)، بعد از خودت سوال بپرس (Question)، بعد مطالب رو با دقت بخون (Read)، بعد سعی کن مطالب رو به خاطر بیاری (Recite) و در آخر مطالب رو مرور کن (Review).
خلاصه نویسی: خلاصه نویسی بهت کمک میکنه تا نکات مهم رو به زبون خودت بنویسی و اونها رو بهتر یاد بگیری. اگر یاد نداری که چطور خلاصه نویسی کنی؟ بهترین روش های خلاصه نویسی رو تنها با یک کلیک یاد بگیر.
یادداشت برداری: یادداشت برداری هم یه روش خوب برای مرور مطالب و به خاطر سپاری اونهاست.
نکات مهم در استفاده از تکنیکهای مطالعه
تکنیک مناسب خودت رو پیدا کن: همه تکنیکها برای همه آدمها مناسب نیستن. باید تکنیکی رو انتخاب کنی که با سبک یادگیری تو سازگار باشه.
تمرین کن: برای اینکه بتونی از تکنیکهای مطالعه به خوبی استفاده کنی، باید تمرین کنی. هرچی بیشتر تمرین کنی، بهتر میتونی از این تکنیکها استفاده کنی.
صبور باش: ممکنه اولش یه کم سخت باشه که به تکنیک جدید عادت کنی. اما ناامید نشو و به تمرین ادامه بده.
فکر نکن که باید تمام وقتت رو صرف درس خوندن کنی! استراحت و تفریح برای بازیابی انرژی و افزایش تمرکز خیلی مهمه. اگه میخوای تو کنکور موفق بشی، باید به خودت هم برسی.
نحوه استراحت و تفریح در سال کنکور
فعالیتهای ورزشی: ورزش کردن باعث میشه بدنت سرحال بشه و انرژی بیشتری داشته باشی. میتونی بری پیادهروی، بدویی، یا هر ورزش دیگهای که دوست داری رو انجام بدی.
فعالیتهای هنری: اگه به هنر علاقه داری، میتونی تو وقت استراحتت به فعالیتهای هنری مثل نقاشی، موسیقی یا هر چیز دیگهای که دوست داری بپردازی.
گردش و تفریح: یه گردش کوتاه با دوستات یا خانوادهات میتونه خستگی رو از تنت بیرون کنه و بهت انرژی مثبت بده.
نکات مهم در استراحت و تفریح در سال کنکور
زمان مناسب برای استراحت: بهترین زمان برای استراحت، بعد از هر ۹۰ دقیقه درس خوندنه. البته این زمان برای همه یکسان نیست و بستگی به خودت داره.
مدت زمان استراحت: مدت زمان استراحت هم بستگی به خودت داره. اما معمولاً یه استراحت ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای کافیه.
نوع فعالیت: فعالیتهایی رو انتخاب کن که واقعاً بهت لذت بده و باعث آرامش و شادی تو بشه.
یادداشت: حواست باشه که تو وقت استراحتت اصلاً به درس فکر نکنی و کاملاً ذهنت رو آزاد بذاری.
تغذیه در سال کنکور چگونه باید باشد؟
میدونی که تغذیه مناسب برای سلامتی جسم و روح و هم برای افزایش تمرکز و یادگیری خیلی مهمه. خصوصاً تو سال کنکور که کلی استرس و فشار روته، باید بیشتر به تغذیه خودت اهمیت بدی.
چی بخوریم که باهوش بشیم؟
صبحانه: یه صبحانه مقوی و سالم باعث میشه روزت رو با انرژی شروع کنی و بتونی بهتر تمرکز کنی. مثلاً میتونی تخم مرغ، نان سبوسدار، پنیر، گردو و میوه بخوری.
ناهار: ناهار هم باید یه وعده غذایی کامل و سالم باشه. مثلاً میتونی خورشت، برنج قهوهای، سالاد و ماست بخوری.
شام: شام رو سبک بخور تا شب خوب بخوابی. مثلاً میتونی سوپ، سالاد و یه تیکه کوچک نان بخوری.
میان وعده: تو طول روز حتماً از میان وعدههای سالم مثل میوه، آجیل، خرما و … استفاده کن.
نکات مهم تغذیه در دوران کنکور
آب فراوون بخور: آب برای عملکرد مغز خیلی مهمه. پس حتماً تو طول روز آب فراوون بخور.
از غذاهای فرآوری شده و فست فود دوری کن: این غذاها برای سلامتی مضر هستن و باعث کاهش تمرکز و خستگی میشن.
به موقع غذا بخور: سعی کن وعدههای غذاییات رو سر وقت بخوری تا بدنت به ریتم مناسبی عادت کنه.
تنوع غذایی داشته باش: از همه گروههای غذایی استفاده کن تا بدنت همه مواد مغذی لازم رو دریافت کنه.
خواب در سال کنکور
رفیق، میدونی که خواب کافی برای سلامتی جسم و روح و هم برای افزایش تمرکز و یادگیری خیلی مهمه؟ خصوصاً تو سال کنکور که کلی استرس و فشار روته، باید بیشتر به خواب خودت اهمیت بدی.
اهمیت خواب کافی:
خواب کافی باعث میشه :
تمرکزت بیشتر بشه.
حافظهات تقویت بشه.
استرس و اضطرابت کمتر بشه.
سیستم ایمنی بدنت تقویت بشه.
انرژی بیشتری داشته باشی.
نکات برای داشتن خواب راحت
یه ساعت مشخص برای خواب و بیداری داشته باش.
قبل از خواب کافئین و نوشیدنیهای انرژیزا نخور.
اتاق خوابت رو تاریک و خنک نگه دار.
قبل از خواب ورزش سنگین انجام نده.
قبل از خواب از گوشی و کامپیوتر استفاده نکن.
بریم سراغ بخش انگیزه که خیلی مهمه و بهت کمک میکنه تو مسیر کنکور خسته نشی و با قدرت ادامه بدی.
اهمیت انگیزه در سال کنکور
رفیق، میدونم که سال کنکور سال سخت و پر استرسیه. اما اگه انگیزه داشته باشی، میتونی از پس همه چالشها بربیای. انگیزه مثل سوخته برای موشک هست که بهت کمک میکنه به سمت هدف و آرزوهات حرکت کنی.
چطوری انگیزه مون رو حفظ کنیم؟
هدف گذاری: همونطور که قبلاً هم گفتم، هدف گذاری خیلی مهمه. یه هدف بزرگ و جذاب برای خودت مشخص کن و همیشه اون رو جلوی چشمات داشته باش.
جایزه دادن به خود: وقتی به یه موفقیت کوچیک هم رسیدی، به خودت جایزه بده. این کار باعث میشه انگیزهات بیشتر بشه.
صحبت با افراد موفق: با افرادی که تو کنکور موفق شدن صحبت کن و از تجربیاتشون استفاده کن. این کار بهت انرژی مثبت میده و باعث میشه باور کنی که تو هم میتونی موفق بشی.
مطالعه داستانهای موفقیت: خوندن داستان زندگی افراد موفق هم میتونه بهت انگیزه بده. با خودت بگو اگه اونها تونستن، من هم میتونم.
استفاده از جملات انگیزشی: جملات انگیزشی رو روی کاغذ بنویس و به دیوار اتاقت بزن یا اونها رو به عنوان پس زمینه گوشیت قرار بده. این جملات بهت انرژی مثبت میدن.
باور به خود: مهمترین چیز اینه که به خودت و تواناییهات باور داشته باشی. تو میتونی به هر چیزی که میخوای برسی. فقط کافیه به خودت ایمان داشته باشی.
تو مقاله تقویت انگیزه برای درس خواندن به تمام تکنیک های بتقویت انگیزه اشاره کرده ایم.
نتیجه گیری
خب، رسیدیم به انتهای مقاله. امیدوارم که این مقاله بهت کمک کرده باشه تا با روشهای درس خوندن برای کنکور و رسیدن به ساعت مطالعه ۱۲ ساعت آشنا بشی. یادت باشه که مهمترین چیز اینه که به خودت و تواناییهات ایمان داشته باشی. اگه اراده کنی و تلاش کنی، هیچ چیز غیرممکن نیست.
خلاصه نکات مهم:
- هدف گذاری کن.
- برنامه ریزی دقیق داشته باش.
- از تکنیکهای مطالعه موثر استفاده کن.
- به خودت استراحت بده و تفریح کن.
- تغذیه مناسب داشته باش.
- خواب کافی داشته باش.
- انگیزه خودت رو حفظ کن.
- به خودت ایمان داشته باش.
و در آخر، یادت باشه که کنکور فقط یه مرحله از زندگیه. مهم اینه که از این مرحله به خوبی عبور کنی و برای آیندهات آماده بشی.
من بهت ایمان دارم! تو میتونی موفق بشی. فقط کافیه به خودت باور داشته باشی.