بدون مشاور خودت برنامه ریزی کن.

چطور برنامه ریزی درسی کنیم؟ بدون کمک گرفتن از مشاور

چگونه بدون کمک گرفتن از مشاور برنامه ریزی کنیم؟ امروز برای بار صدم برای خودم برنامه‌ریزی کردم ولی بازم نتونستم اجراش کنم😭 چرا هر وقت برنامه میریزم نمیتونم انجامش بدم؟؟؟ شاید اصلا به درد درس خوندن نمی‌خورم😔ولی من که درسام خیلی خوبه و این سالها نمراتم بد نبوده، پس چرا الان گیر افتادم و هر کاری می کنم نمیشه🧐، باید یه فکر اساسی کنم. شاید مشکل از برنامه‌ریزیم باشه و اگه یه برنامه خوب داشته باشم مشکلاتم حل بشه.

آیا میشه بدون کمک گرفتن از مشاور برنامه ریزی درسی انجام بدیم؟

سلام، وقتتون بخیر😃. امروز قراره بریم سراغ مشکلی که خیلی از بچه‌ها دچارشن و از روزی که درس خوندن رو جدی گرفتن و مطالعه کردن، مدام باهاش دست و پنجه نرم کردن.

برنامه ریزی، مهارتیه که اگه کسی اونو بلد باشه به جرئت میگم نصف بیشتر مسیر موفقیت و رسیدن به هدف و آرزو رو طی کرده و اگه اونو نداشته باشه به احتمال خیلی خیلی زیاد از مسیر اصلیش گمراه میشه و درجا میزنه و به هدف اصلیش نمی‌رسه. خیلی از بچه ها که دارن کنکوری میخونن در حالی که تلاش خیلی زیادی می کنن و کلی کتاب خریدن و کلاس شرکت می کنن چون یه برنامه خوب و مفید ندارن که بتونه وقتشون رو تنظیم کنه و درسها رو موازی هم برسونه، معمولا وسط راه زده میشن و درس رو کنار میزارن یا اینکه توی همون نقطه ای که هستن میمونن و اصلا پیشرفت نمی‌کنن.

معایب نداشتن برنامه ریزی درسی

مشخص نبودن هدف

ابهام و سردرگمی دانش آموز 😕

پراکنده خواندن درسها

نبود نظم در مطالعه

درجا زدن و پیشرفت نکردن

پس اگه یه داوطلب کنکور، برنامه‌ی خوبی برای درس خوندنش نداشته باشه، قطعا از مسیر موفقیت منحرف میشه و نمیتونه به اون چیزی که دلش میخواد برسه. کنکور یه مسیر طولانی و پر و پیچ و خمه که باید برای ساعت به ساعتش برنامه داشت تا از اون مسیره رد شد.‌

الف مشاور قراره توی این مقاله به شما یاد بده که چطور میتونیم برای خودمون برنامه بنویسیم و اصول برنامه نویسی درست چیه. پس اگه میخوای به جواب این سوالات برسی همراه ما باش.

مزایای برنامه ریزی درسی

مزایای برنامه ریزی درسی کدامند؟

آیا میشه بدون مشاور برنامه نوشت ؟

اصول برنامه ریزی صحیح برای کنکور کدامند؟

چطور یه برنامه تضمینی برای کنکور داشته باشیم؟

داشتن برنامه‌ی درسی خوب و کارآمد می‌تونه سرعت ما رو در رسیدن به هدفمون چند برابر کنه. یه برنامه خوب اونقدری می‌تونه کمک کننده باشه که بسیاری از رتبه برترا دلیل اصلی موفقیتشونو برنامه ریزی میدونن. حالا می‌خوایم بدونیم داشتن یه برنامه در مطالعه چه مزایایی داره؟

۱_ مشخص شدن هدف

اولین حسن برنامه‌ریزی اینه که از اول راه میفهمی میخوای چیکار کنی و به چی برسی. متاسفانه یه سری از بچه ها علیرغم اینکه خیلی درسشونم خوبه و تلاشگرن اما هیچ هدف مشخصی ندارن و اصلا نمی‌دونم که می‌خوان به چی برسن و در آینده چیکار کنن. البته یه بخشی از این مسئله هم به خاطر کمبود آگاهیه. چون بعضی از بچه ها با رشته‌های مختلف دانشگاهی و اینکه اصلا چه رتبه‌ای برای قبولی اون رشته ها لازمه آشنا نیستن. پس قبل از اینکه ما بخوایم شروع به برنامه ریزی کنیم، باید هدفمون مشخص بشه و بفهمیم که قراره چیکار کنم و البته خود این برنامه ریزی کردن باعث میشه ما هدفمون رو جدی تر دنبال کنیم.

اگه فکر می‌کنی احتیاج داری با یه متخصص راجع به آینده‌ی تحصیلی و شغلی رشته‌های مختلف صحبت کنی و با توجه به اون هدف و برنامه‌ت رو بچینی، فقط کافیه توی چت آنلاین به مشاورای الف مشاور پیام بدی تا خیالت راحت بشه.

با کلیک رو لینک زیر تو طرح مشاوره تحصیلی الف مشاور شرکت کن.

مشاوره تحصیلی

۲_ایجاد نظم در مطالعه

خب یکی از سوالاتی که همیشه ذهن بچه ها رو درگیر می کنه این مسئله است که نظم در مطالعه چطور ایجاد میشه؟ یا اینکه چطوری منظم مطالعه کنیم؟

بچه ها جواب این سوالات همه‌ش به برنامه ریزی برمیگرده. اصلا اولین کلمه ای که با شنیدن برنامه‌ریزی ناخودآگاه به ذهن ما میرسه نظمه. شما مدرسه‌ای رو که توش درس خوندید در نظر بگیرید. اگه مدیر اون مدرسه یه برنامه‌ی خاصی برای ساعت‌های مختلف مدرسه چه در کلاس و چه در حیاط مدرسه نداشته باشه، اولین چیزی که توی اون مدرسه به چشم میاد بی نظمیشه. درس خوندنم از این قاعده مستثنی نیست و اگه ما یه برنامه درست و حسابی و مرتب نداشته باشیم، قطعا بی‌نظمی سراغ مطالعه‌ی ما میاد و نمیتونم درس‌ها رو خوب برسونیم. مثلا برای یه آزمون میبینیم یه درسی رو خیلی خوندیم ولی یه درسی رو به نصفه هم نرسوندیم. پس دقت داشته باشید که بدون نظم موفقیت امکان پذیر نیست و نظم هم فقط با برنامه داشتن و برنامه ریزی ایجاد میشه.😊

۳_ کاهش اضطراب

چطوری میتونیم اضطراب رو حین مطالعه کنترل کنیم؟ راهکار درمان اضطراب در حین درس خواندن چیه؟

خیلی از بچه ها این سوالات رو از مشاورای ما پرسیدن و متاسفانه تعداد بچه‌هایی که حین درس خوندن دچار اضطراب میشن خیلی زیاده. اما چطوری میشه کنترلش کرد؟ در جواب باید بگیم که اضطراب به خودی خود مضر نیست. در واقع اضطراب خودش یه نیروییه که ما رو به سمت انجام کار هول میده. اگه اضطراب نبود ما کلا بیخیال انجام کارها می‌شدیم و اصلا سمتشون نمیرفتیم. اما این اضطراب اگه خیلی زیاد باشه و جلوی انجام کار رو بگیره و باعث بشه ما فقط نگران یه گوشه بشینیم و کاری نکنیم مضره.

خب یه راه حل خیلی خوب برای کم کردن اضطراب اینه که ما برای درس خوندن و مطالعه کردنمون برنامه‌ریزی داشته باشیم. اگه من بدونم که امروز کی باید درس بخونم و کی به کارهای دیگه‌م برسم و برای هر کدمشون چقدر وقت بزارم، خود به خود استرسم کمتر میشه. دیگه نگرانی این موضوع رو ندارم که نکنه به درسام نرسم و تمومش نکنم. چون کسی که برنامه‌ی خوبی نوشته حتی اتفاقات غیرقابل پیش بینی هم نمیتونه برنامه‌ش رو بهم بریزه و وقت‌های جایگزین رو توی برنامه‌ش در نظر گرفته. پس یه برنامه‌ی خوب می‌تونه خودش عاملی برای کنترل استرس باشه و با نظمی که ایجاد می کنه خود به خود اضطراب ما رو کمتر می کنه.

۴_افزایش انگیزه

یکی از راه های افزایش انگیزه داشتن برنامه مناسب و مفیده. برنامه ریزی چطوری انگیزه ما رو افزایش میده؟ چون توی برنامه‌ای که ما میچینیم قراره هر روز یه سری از کارها رو انجام بدیم. مثلا یه فصل ریاضی بخونیم یا یه بخش از شیمی رو مطالعه کنیم یا تستهای علوم فنون رو بزنیم. انجام دادن این کارها و تیک زدنشون از برنامه‌ای که چیدیم خودش یه احساس خیلی خوب به ما میده و انگیزه مون رو برای ادامه مسیر زیاد می‌کنه. همچنین اینکه من بدونم باید چند تا کار رو انجام بدم و همچنین میدونم که با انجام این کارا چند ماه دیگه به اون هدفی که دارم میرسم خود به خود انگیزه‌مو بالا میبره تا برم سمت کارها و انجامشون بدم.💪

۵_مدیریت زمان

چگونه زمانمون رو مدیریت کنیم؟ این سوالیه که برای خیلی از کنکوریا به وجود میاد. چون زمان خیلی خیلی مهمه و چه هنگام مطالعه و چه هنگام آزمون یا امتحان دادن زمانه‌ که مشخص می‌کنه ما چقدر میتونیم از اون دانشی که کسب کردیم استفاده کنیم، پس مدیریت کردنش مهارت خیلی مهمه. چی باعث میشه ما از زمانمون به بهترین شکل استفاده کنیم🤔 قطعا برنامه ریزی.

برنامه ریزی یه برنامه خوب برای روز، هفته، ماه و فصل ما مشخص می‌کنه که در هر لحظه باید چه کارایی انجام بدیم. زمانمون رو صرف چه چیزایی کنیم و ازش چطوری استفاده کنیم. همچنین اولویت رو به کدام درس بدیم، کی تست بزنیم، کی مرور کنیم و همچنین سر جلسه آزمون چطوری زمانمون رو مدیریت کنیم. پس میبینیم که چقدر برنامه می‌تونه مفید و موثر باشه.

اگه احساس می‌کنی نیاز به راهنمایی در زمینه برنامه نوشتن و مدیریت زمان داری و توی این دو تا زمینه لنگ میزنی، فقط کافیه به ما پیام بدی. مشاوران الف مشاور با توجه به تجربه و تخصصی که در زمینه‌ی کنکور دارن میتونن راه صحیح برنامه نوشتن و مهارت مدیریت کردن زمان رو به شما یاد بدن.😊

جهت طراحی بهترین برنامه ریزی درسی کلیک کن.

مواردی که باید در برنامه ریزی درسی در نظر داشته باشیم!

خب بعد از اینکه فهمیدیم داشتن برنامه چه فایده‌هایی میتونه برای مطالعه داشته باشه حالا بریم سراغ جواب این سوال که اصول برنامه ریزی صحیح چیه؟ و اینکه برای برنامه ریزی باید چه نکاتی رو مدنظر قرار بدیم؟

۱_ در نظر گرفتن ویژگی های شخصی

شاید مهمترین نکته در نوشتن برنامه توجه به ویژگی های شخصیتی و روحیات خودمونه. باید به این موضوع توجه کنیم که هیچ دو تا آدمی توی دنیا شبیه هم نیستن، هر چند که همه‌ی بچه ها می‌خوان کنکور شرکت کنن و توی یه مسیر مشخص قرار میگیرن اما میزان سختی یا آسانی مسیر، نحوه‌ی مطالعه شون، نیازهای دیگه ای که دارن، کارهای روزمره‌ای که انجام میدن، ظرفیتشون برای مطالعه و حتی مشکلاتشون با همدیگه متفاوته. پس قطعا یه برنامه‌ی کپی شده و پیچیدن یه نسخه برای همه نمیتونه موفقیت رو تضمین کنه. برنامه‌ای که قراره بنویسیم حتما باید این نکاتی رو که گفتیم در خودش جا بده وگرنه ناقصه. شما فرض کنید توان مطالعاتیتون برای شروع ۴ ساعته. این ساعت اصلا ایرادی نداره و میشه کارهایی زیادی هم توی این ساعت کرد اما اگه من برنامه‌مو پر از ساعت درس خوندن کنم و بیشتر از توان و ظرفیتم مطالعه کنم، فقط باعث زده شدنم از درس میشم و پیشرفت نمی کنم. پس برنامه حتما باید با توجه به ویژگی ها و شناخت خودمون از خودمون باشه وگرنه نمیتونه ما رو به مقصد برسونه.

نوشتن برنامه بر اساس ویژگی های خودمون یعنی

توان و ظرفیت مطالعه ما رو در نظر بگیره

با توجه به توانمون ساعت مطالعه داخلش چیده بشه

سایر کارهای روزمره و نیازهای ما رو تو خودش جا بده

استراحت و خواب کافی رو در حین و پس از مطالعه داشته باشه

محدودیت ها و مشکلات شخصی رو در نظر بگیره

۲_ توجه به اهداف و محدودیت ها

هر کدام از دانش‌آموزان یه سری نقاط ضعف و قوت مخصوص به خودشون رو دارن. با توجه به هدفی که ما انتخاب می‌کنیم نوع برنامه متفاوته. هر هدفی نیاز به توان و ظرفیت خاصی داره که هر شخصی باید با توجه به اون هدفش رو انتخاب کنه. محدودیت‌های هر کسی هم متفاوته. ممکنه یه دانش آموز از لحاظ زمانی محدود باشه و کارها و برنامه هایی داشته باشه که نتونه به اندازه ظرفیتش درس بخونه. پس باید برنامه حتما با توجه به هدفی که ما داریم و محدودیت هامون مشخص بشه و بتونه بین این دوتا تعادل برقرار کنه.

اگه توی پیدا کردن هدفت و وفق دادنش با زندگی روزمره و برنامه‌ت مشکل داری اصلا نگران نباش. چون تیم الف مشاور با حضور بهترین مشاورین و رتبه برترا و تجارب زیادی که دارن می‌تونه کمکت کنه هر چی سریعتر هدفتو پیدا کنی و به سمتش حرکت کنی.

جهت دریافت برنامه ریزی کنکور از الف مشاور کلیک کن.

۳_ شناخت عوامل حواس پرتی

اصل بعدی در برنامه نویسی و اجرای اون شناحت عوامل مزاحم و حذف یا کنترل کردن اونهاست. هر کدام از ما در حین درس خواندن و  امتحان دادن همیشه با یه سری از افکار، حرف ها، رفتارها یا مسائلی رو به رو می‌شدیم که تمرکزمون رو از بین می‌برد. عوامل حواس پرتی دشمن برنامه هستن و نمیزارن که ما اون برنامه رو درست انجام بدیم. پس اگه می‌خوایم برنامه ما رو به سمت درستی ببره باید موانع انجام دادنش رو از بین ببریم.

عوامل حواس پرتی در مطالعه کدامند؟

گوشی ، لب تاب ، پلی استیشن

تلویزیون

دوست، فامیل و هر شخصی که حرف های ناامید کننده میزنه

دیدن فیلم و سریال به صورت افراطی

محیط پر سر و صدا

و….

اینها نمونه‌هایی از این عواملند. در رأس همه گوشی موبایله که بودنش در حین مطالعه تمرکز رو از بین می‌بره و باعث میشه که ما مدام به سمتش بریم. یه برنامه خوب حتی ساعت چک کردن و کار کردن با گوشی رو توی خودش داره و مشخص می‌کنه که چه زمانی میتونیم از گوشی استفاده کنیم یا کی فیلم ببینیم، بیرون بریم، به کارهای شخصیمون برسیم و….

۴_ شناخت منابع

با توجه به قوانین جدید سازمان سنجش و تاثیر امتحانات نهایی و کنکور در قبولی دانشگاه، تمایل بچه ها به خرید کتابهای تشریحی و تستی و شرکت در کلاسهای امتحان نهایی و کنکور خیلی بیشتر از قبل شده. از طرفی با توجه به اینکه منبع اصلی هر درس کتاب درسیه و پیش نیاز خوندن هر نوع کتاب دیگه‌ایه، برنامه‌ای می‌تونه مفید و موثر باشه که هم به کتب درسی و هم به کتب آموزشی توجه کنه. همچنین اگه یه دانش آموز کلاس کنکوری می‌ره با توجه به وقتی که ازش گرفته میشه حتما باید به این ساعت هم در برنامه توجه کافی بشه. 

همچنین انتخاب منبع درست کار بسیار مهمیه. اگه یه داوطلب یه منبع اشتباه رو بخره و با توجه به سطح خودش نباشه، نه‌تنها سراغ اون منبع نمیره و هزینه‌‌ش به هدر میره، بلکه ناامیدم میشه که چرا نمیتونه سوالاتش رو جواب بده 😕 پس حتما منبعی که ما انتخاب می کنیم باید با دانش کافی و کامل باشه و حتما بعد از شناخت سطحمون باید سراغ خریدن کتاب بریم، وگرنه توی دردسر می‌افتیم.

اگه توی این زمینه اطلاعی نداری و میخوای بدونی که بهترین منبعی که باید برای هر کدام از دروس بخونی چیه، کافیه یه سر به مقاله زیر بزنی.

بهترین و کاملترین تحلیل منابع کنکور 1403

۵_ برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه

اگه ما بخوایم یه برنامه کامل داشته باشیم که بتونه ما رو تا کنکور یاری کنه، باید به سه شکل روزانه، هفتگی و ماهانه برنامه ریزی کنیم.

برنامه ریزی روزانه

در برنامه روزانه ما با توجه کارهایی که در طول روز داریم برنامه میچینیم. برنامه روزانه باید خیلی جزئی و ریز باشه و تمام کارهای ما رو در بگیره. مثلا برای یه دانش آموز دوازدهمی که مدرسه می‌ره برنامه روزانه می‌تونه شامل؛

  • خوردن ناهار
  • استراحت
  • مرور روزانه دروس مدرسه
  • دو پارت مطالعه با توجه به دروس فردا( مثلا یک ساعت زیست شناسی، یک ساعت شیمی)
  • استراحت
  • خوردن شام
  • انجام مرور شبانه بر دروس خوانده‌شده
  • چک کردن گوشی 
  • دیدن فیلم

و خوابیدن باشه. پس توجه کنید برنامه روزانه باید ریزترین نکات رو در بر بگیره و تمامی جوانب رو در نظر داشته باشه. در نظر گرفتن تایم مدرسه و سایر کارهای شخصی خیلی مهمه.

برنامه ریزی هفتگی

این برنامه ریزی کلی تر از برنامه هفتگیه و ما هدف‌های یک هفته ای رو درش لحاظ می‌کنیم. مثلا یک دانش آموز پایه دوازدهم می‌تونه اهداف یک هفته ش رو به این شکل در نظر بگیره:

  • مطالعه امتحان ادبیات مدرسه
  • مطالعه چهار درس اول جامعه شناسی دوازدهم
  • مرور دو‌ فصل اول ریاضی + حل ۲۰ تست نمونه و…

دقت کنید در برنامه هفتگی اهداف کمی بزرگترن و ما به اندازه برنامه روزانه روی کارهای مختلف ریز نمیشیم بلکه بیشتر نقشه رو مشخص می‌کنیم که قراره به چی برسیم.

برنامه ریزی ماهانه

این برنامه ریزی کلی تر از دو برنامه قبلیه. ما باید هدف‌هایی بزرگتری رو برای یک ماه در نظر بگیریم. برای نمونه مطالعه عربی پایه دهم ، بالا بردن درصد شیمی نسبت به آزمونهای ماه گذشته، دوره کردن بخش گیاهی زیست دهم و یازدهم می‌تونه جز اهداف ماهانه ما قرار بگیره.

همانطور که می‌بینید برنامه ریزی یه کار ضروری و واجبه و از طرفی خیلی هم تخصیصه. اگه طبق نکات بالا تونستید برنامه ریزی کنید حتما مسیر موفقیتتون هموار میشه. اما اگه احساس می‌کنید توی این مسیر پر و پیچ و خم نیاز به مشورت یه کاربلد دارید تا کمکتون کنه که بهترین برنامه رو داشته باشید فقط کافیه با ما تماس بگیرید.

کلام پایانی

در این مقاله الف مشاور راجع به اهمیت برنامه ریزی و تاثیری که در رسیدن به موفقیت داره صحبت کرد. همچنین اصول صحیح برنامه نویسی و اینکه چطوری میتونیم برنامه برای کنکور بنویسم رو توضیح داد. داشتن برنامه شرط اصلی ادامه دادن مسیر و رسیدن به موفقیته. اگه برنامه نباشه، مسیر منحرف میشه و سردرگم میشیم و به اهدافی که تعیین کردیم نمی‌رسیم. مشکل برنامه ریزی درسی برای خیلی از بچه ها پیش میاد اما اگه نتونیم این مشکل رو حل کنیم، کارمون همونجا متوقف میشه. این مشکل قابل حله، به شرطی که بریم سراغ کاربلدش. اگه دوست داری با یه مشاور متخصص و کاربلد راجع به نحوه‌ برنامه ریزی کردن، اصول صحیح مطالعه و درس خوندن و نحوه‌ی تست زدن و کنکوری خونی صحبت کنی، کافیه توی آنلاین چت به مشاورای الف مشاور پیام بدی.

اگر دوس داری از جدیدترین اخبار کنکور آگاه بشی تو کانال تلگرامی الف مشاور عضو شو.

مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
رشته بینایی سنجی
معرفی رشته بینایی سنجی و 5 گرایش دکتری آن
پردرآمدترین رشته های دانشگاهی
آشنایی با پردرآمدترین رشته های دانشگاهی + معرفی بهترین مشاور کنکور
معرفی رشته مهندسی پزشکی
معرفی صفر تا صد رشته مهندسی پزشکی
مهندسی پلیمر
معرفی کامل رشته مهندسی پلیمر و بررسی 2 گرایش آن
بازارکار رشته گفتار درمانی
معرفی صفر تا صد رشته گفتار درمانی
رشته دندانپزشکی
معرفی رشته دندانپزشکی
محبوب ترین شغل های رشته ریاضی برای خانم ها
رشته داروسازی
معرفی صفر تا صد رشته داروسازی
بهترین مشاوره کنکور در تهران
بهترین مشاوره کنکور در تهران
بهترین مشاور کنکور
بهترین مشاور کنکور 1403 + برنامه ریزی اصولی
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان کامل واقعی و تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!