دلایل خستگی و ناامیدی دانش آموزان

خستگی و ناامیدی بعد از امتحانات دی ماه

هوووف😤…‌چقدر امتحانا سخت بودن… چقدر پشت سر هم درس خوندم… ای بابااا، بازم باید بریم مدرسه و شروع کنیم به درس خوندن☹️… پس کی استراحت کنم ؟؟؟ آخ، کنکورم که مونده🙁‌… باید برای اونم شروع کنم به خوندن 😢…. نمی‌دونم باید چیکار کنم؟؟؟

بعد از امتحانات نوبت اول چیکار کنیم؟

سلام رفقا🙂، امیدوارم که حالتون خوب باشه و البته خسته امتحانات نباشید😉. بعد از تموم شدن امتحانات نوبت اول تعداد زیادی از بچه ها شبیه این دوست ما که بالاتر داشت درد دل می کرد، به شدت خسته میشن و احساس میکنن دیگه حال ادامه دادن ندارن و این فکر که باید برای نوبت دوم بخونن خیلی اذیتشون می کنه، تازه بعضیاشون باید همزمان علاوه بر درسهای مدرسه، کنکوری خوندنم مد نظرشون باشه. حالا باید چیکار کرد؟

اگه شما هم جز همین دسته‌ای، تا آخر مقاله بمون تا هم دلایل خستگیتو بدونی و هم راهکار خلاص شدنش از شرشون.

توی این مقاله الف مشاور قراره بره سراغ این سوالات و جوابشون:

دلیل خستگی بعد از امتحانات نوبت اول چیه؟

بعد از امتحانات نوبت اول باید چیکار کرد؟

چطوری خستگی ناشی از درس خوندن رو از بین ببریم ؟

چگونه بعد از امتحانات نوبت اول شروع به درس خواندن کنیم؟

پس حتما همراه ما باشید تا آخر مقاله، چون قراره خیلی حرف های کاربردی و به درد بخور زده بشه.

آیا امتحانات نوبت اول در کنکور تاثیر دارند؟

دلایل خستگی بعد از امتحانات نوبت اول

اول بریم ببینیم دلیل این خستگیا که سراغمون اومده چیه. برای هر دانش‌آموزی این خستگی، ممکنه یه دلیل یا چند تا دلیل داشته باشه، ما در اینجا دلایلی رو میگیم که بیشترین اشتراک رو بین دانش آموزان داشته و یه جورایی بین اونا شایعه. پایان امتحانات نوبت اول و شروع نوبت دوم یکی از اون مقاطع حساسیه که اگه کم بیاریم و جا بزنیم، زحمتهایی که توی این مدت کشیدیم هدر میره و ممکنه یه سال از تحصیل توی دانشگاه عقب بمونیم. پس حتما اگه احساس خستگی میکنید و فکر میکنید که دیگه توان ادامه دادن ندارید، باید بدونید دلیلش چیه که بتونید درمانش کنید. خب بریم سراغ دلایل.

۱_ خالی شدن انرژی بدن بعد از یک دوره‌ی سخت

یکی از اتفاقایی که به صورت طبیعی برای بدن انسان میافته، اینه که بعد از گذراندن یه دوره‌ی سخت و پر فشار از لحاظ انرژی، بدن خالی میکنه و نیاز به استراحت داره. اگه ما امتحانات نوبت اول و دوم رو مثل دو نیمه‌ی یه بازی فوتبال در نظر بگیریم، الان موقعیه که نیمه اول بازی تموم شده و بچه ها تلاش زیادی رو توی نیمه اول انجام دادن و طبیعیه که خسته شده باشن. پس نیاز به یه استراحت بین دو نیمه دارن تا اون انرژیه برگرده و بتونن نیمه دوم رو هم قوی مثل نیمه اول ادامه بدن. پس این خستگیه تا حد زیادی طبیعیه اما اگه ادامه دار بشه و شروع نیمه دوم رو به تاخیر بندازه اونجاست که مشکل زاست.

۲_ گرفتن نمرات پایین

یه سری از بچه‌ها به دلیل اینکه نمرات پایینی گرفتن و این نمرات رضایت بخش نبوده، احساس میکنن که درس خوندنشون بی نتیجه بوده و ادامه دادن این مسیر هم کار اشتباهیه. این فکر حتی اگه به صورت ذهنی باشه و هیچ وقت اون داوطلب بهش توجهم نکنه خود به خود باعث خستگی روحیش میشه، چون فکر میکنه تلاشش هیچ فایده ای نداره و قرار نیس به جایی برسه. در حالی که بچه ها باید به این نکته مهم توجه کنن که حتی اگه تلاش زیادی کردن و نمره خوبی نگرفتن، این نکته رو فهمیدن که روش درس خوندنشون اشتباه بوده و میتونن از نوبت دوم به عنوان یه شروع تازه استفاده کنن😊.

دلایل از بین رفتن انرژی و ناامیدی بعد از امتحانات

اگه احساس می کنی روش مطالعه‌ت خوب نیس و دوست داری که تغییرش بدی و نیاز داری که با یه متخصص راجع به این موضوع صحبت کنی، فقط کافیه توی چت آنلاین به ما پیام بدی. تیم الف مشاور با حضور مشاورای کاربلد می‌تونه کمکت کنه تا بهترین روش مطالعه رو متناسب با ویژگی های خودت پیدا کنی.

جهت دریافت بهترین برنامه ریزی درسی مختص به خود از الف مشاور کلیک کن.

۳_ تضعیف روحیه و ناامیدی

اگه بخوایم بدونیم دوست صمیمی خستگی چیه و کیه که همیشه همراهشه، باید بریم سراغ ناامیدی.

علل ناامیدی بعد از امتحانات چیه؟ 

❌  گرفتن نمره پایین

افکار منفی

ارتباط داشتن با کسایی که ناامیدن و مدام حرف های ناامید کننده میزنن

نداشتن هدف مشخص

 بی برنامگی و

همه‌ی اینا ممکنه دلیل ناامیدی و پایین بودن روحیه شما باشه و در کنارش کسی که احساس ناامیدی می کنه، برای انجام دادن فعالیت خسته س و دوست نداره کاری انجام بده. پس باید حتما دلیل این ناامیدی رو پیدا کنه و حلش کنه تا اون خستگیه از بین بره.

۴_ روش اشتباه درس خواندن

یکی از دلایل اصلی خستگی هنگام مطالعه یا بعد از اون اینه که ما روش مطالعه‌ی مناسبی نداریم. مثلا چندین ساعت پشت سرهم  بدون هیچ استراحتی درس می‌خونیم یا برنامه‌ی مطالعه‌مون هیچ تنوعی نداره و مدام یه درس رو توی یه روز می‌خونیم. اگه قراره اون خستگی مطالعه و امتحان از بین بره باید روش درس خوندنمونم اصلاح بشه.

۵_ تغذیه نامناسب

بعضی از بچه ها اونقدری غرق درس خوندن و مطالعه و…. میشن که اصن یادشون میره بدن بدون غذا مثل ماشین بی بنزینه که هر چقدرم گاز بدی تکون نمیخوره. اگه بین ساعتهای مطالعه‌مون تغذیه مناسبی نداشته باشیم قطعا خیلی زود خسته میشیم و به خودمونم انگ نفهمیدن مطالب یا اهمال کاری میزنیم. در حالی که ضعف جسمانی یادگیری رو به شدت کاهش میده و انسان رو سریعا خسته میکنه. پس حتما باید به این نکته هم توجه کرد.

۶_ محیط مطالعه نامناسب

یکی دیگه از دلایل خستگی، محیط مطالعه‌ست. اگه محیط مطالعه استاندارد نباشه، مثلا ما روی تخت خوابمون درس بخونیم یا جایی درس بخونیم که خیلی تاریک باشه می‌تونه به سرعت ما رو خسته کنه. حالت درس خوندن مثل خوابیده مطالعه کردن هم خودش خستگی رو در ما ایجاد میکنه. اگه ما جایی رو برای مطالعه انتخاب کنیم که نور کافی داشته باشه و زیاد کسل کننده نباشه، همچنین بعضی مواقع حین درس خوندن تحرک هم داشته باشیم و جا رو تغییر بدیم یا حالت درس خوندنمون رو، می‌تونه خیلی کمک کننده باشه. 😊

در اینجا ما به طور خلاصه دلایل خستگی بعد از مطالعه و بعد از امتحانات دی ماه رو آوردیم و تا حدی به راهکار حل کردنشونم اشاره شد، اما در ادامه مطلب مفصل به راهکارها می‌پردازیم.

بهترین راهکارهای افزایش انرژی

راهکارهای از بین بردن خستگی ناشی از امتحانات دی ماه

ما در ادامه به معرفی بهترین راهکارهای از بین بردن خستگی ناشی از امتحانات می‌پردازیم.

۱_ تقسیم انرژی برای کارهای مختلف

یکی از کارهایی که باید انجام داد، مدیریت انرژی در طول زمانه. چه به طور روزانه، چه هفتگی و ماهانه. با توجه به اینکه ما برای رفتن از یک پایه به پایه‌ی بعدی حدودا نه ماه توی مدرسه هستیم و در سال کنکور بیش از ده ماه مطالعه داریم، اگه نتونیم انرژیمونو تقسیم کنیم، قطعا دچار خستگی جسمی و روحی میشیم.

تقسیم انرژی روزانه: هر دواطلب باید علاوه بر درس سایر کارهای روزمره رو در برنامه‌ش جا بده. مثلا غذا خوردن، ورزش، خواب ، فیلم دیدن و….

اگه ما به صورت افراطی درس بخونیم قطعا بعد از یه مدت کوتاه زده میشیم.

تقسیم انرژی هفتگی: حتما باید استراحت‌های هفتگی رو هم در نظر گرفت. بعد از یه هفت مطالعه سخت و تلاشی که ما انجام دادیم حداقل باید یه نصف روز رو با خیال راحت و بدون دغدغه استراحت کنیم.

تقسیم انرژی ماهانه و بیشتر: هر دواطلب در طول مسیر کنکور، یه سری امتحان از بخش هایی که مطالعه کرده میده، مثلا امتحان جامع یا همین نوبت اول و… خب چون قبل از این امتحانات فشار زیادی رو تحمل میکنه باید جوری برنامه ریزی کنه که انرژیش بعد از تمام شدن این امتحان تموم نشه و با استراحت دوباره به این چرخه برگرده.  

استراحت کردن و توجه به تفریحات بخش جدانشدنی از تقسیم انرژی و باسازی اونه. در طول روز، هفته، ماه و بعد و بین امتحانات باید استارحت به اندازه ای که ما یه انرژی دوباره برای برگشت بگیریم باید وجود داشته باشه.

۲_ تعیین پاداش

بعد از امتحانات نوبت اول، چون ما یه دوره پرفشار رو گذروندیم نیاز به پاداش داریم. حالا چه نمراتمون خوب باشه یا بد، نیاز داریم به خودمون استراحت بدیم. این استراحت یک تا سه روزه پاداشی که ما برای خودمون در نظر میگیریم و باید به چشم انرژی گرفتن برای یه شروع دوباره به اون نگاه کنیم. همچنین این پاداش با توجه به طولانی بودن پروسه‌ی کنکور باید در زمانهای مختلف اتفاق بیافته وگرنه اون خستگی مدام اتفاق می‌افته و تبدیل به بی‌میلی برای درس خوندن میشه. همچنین در حین این استراحت، میتونیم بریم سراغ کاری که ازش لذت می‌بریم مثلا فیلم دیدن، گوش کردن به موسیقی، بیرون رفتن و…. انجام دادن این کارها در موقعیته هایی که ما خسته شده‌ایم و نیاز به تفریح داریم بسیار کمک کننده ست.

۳_ توجه به نیازهای مختلف در برنامه ریزی

برنامه ریزی به عنوان راهکار اصلی برای مدیریت کردن زمان و انرژی یه داوطلب بسیار مهمه. یه برنامه‌ی خوب این ویژگی رو داره که با توجه به ویژگی‌ها و توانایی فرد طراحی شده باشه. اگه یه کسی توان ۵ ساعت مطالعه در روز رو داره ولی در برنامه‌ش ۶ ساعت مطالعه گذاشته شده، مطمئنا خیلی سریع خسته میشه و نمیتونه ادامه بده. یه برنامه مناسب قطعا امتحانات نوبت اول که انرژی فرد رو میگیره در نظر داره و برای بعد از اون یه بازسازی انرژی خوب رو با استراحت ها و تفریحاتی که در نظر گرفته ایجاد می کنه.

ویژگی های برنامه ریزی درسی اصولی

یه برنامه خوب چه ویژگی هایی داره؟

منحصر به فرده و کپی نیست

ویژگی های شخصیتی و توانایی های فرد رو در نظر میگیره

تنوع مطالعاتی خوبی داره و به درس های مختلف توجه می کنه

سایر نیازهای فرد از جمله خواب ، ورزش ، تفریح رو در نظر میگیره

بر اساس اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برنامه ریزی می کنه

استراحت رو برای بازسازی انرژی در زمان های مختلف قرار میده

اگه میخوای راجع به نوشتن برنامه اطلاع به دست بیاری و بهترین برنامه رو برای خودت بنویسی، راهش اینه که با یه متخصص نوشتن برنامه حرف بزنی. تیم الف مشاور با حضور باتجربه ترین مشاورا می‌تونه توی این مسیر راهنماییت کنه.

جهت دریافت بهترین و اصولی‌ترین برنامه ریزی کنکور کلیک کن.

۴_ایجاد انگیزه و توجه به هدف

امتحانات نوبت اول تموم شده و ممکنه شما خیلی خسته شده باشی. حالا این خستگی هر دلیلی که داشته باشه اگه ما بیایم بازم به هدفمون فکر کنیم و تصور کنیم که وقتی به اون هدفه رسیدیم چقدر این تلاش ها و سختی ها لذت بخش بودن مطمئنا برای یه شروع پر قدرت انگیزه میگیریم. اینکه من هر روز به هدفم فکر کنم، باعث میشه این خستگی ها از بین بره و تلاشم برای رسیدن به اون هدف بیشتر و بیشتر بشه.

کلام پایانی

ما توی این مقاله، به دلایل خستگی بعد از امتحانات نوبت اول و مطالعه اشاره کردیم و همچنین روش هایی که میتونیم به وسیله‌ی اونها این خستگی رو از بین ببریم و نوبت دوم رو پر انرژی و با قدرت شروع کنیم. برنامه ریزی به عنوان شاه کلیدی برای مدیریت انرژی و زمان می‌تونه این خستگی رو با قرار دادن استراحت و توجه به نیازهای مختلف ما از بین ببره. همچنین داشتن هدف و فکر کردن به اون می‌تونه انگیزه ای باشه برای کنار گذاشتن این خستگی و ادامه دادن به مسیر.

اگر فکر می کنید نیاز به یه شروع مجدد بعد از امتحانات نوبت اول دارید و میخواید با یه برنامه ریزی مناسب پر قدرت توی مسیر رسیدن به هدف قرار بگیرید، حتما برای اینکه چطوری  برنامه ریزی کنید و روش مطالعه‌تون چطور باشه با یه مشاور کاربلد حرف بزنید. برای ارتباط با مشاورین الف مشاور فقط کافیه توی آنلاین چت یه پیام به ما بدید تا مشاوران ما با شما ارتباط بگیرن. 😊

اگر دوس داری از جدیدترین اخبار کنکور آگاه بشی تو کانال تلگرامی الف مشاور عضو شو.

مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
10 رشته تاپ انسانی
10 رشته تاپ انسانی
قبولی در رشته مامایی
آخرین تراز قبولی مامایی دانشگاه آزاد در سهمیه عادی
تجربه های ارزشمند یک مشاور کنکور تجربی – مشاوره کنکور حرفه ای
برنامه ریزی برای تابستان
چگونه برای تابستان کنکور برنامه ریزی کنیم؟
تکنیک پومودرو
تکنیک پومودورو – با pomodoro زمانت رو مدیریت کن!
نحوه 20 گرفتن زیست نهایی
8 قدم تا 20 گرفتن زیست نهایی
کتاب های کمک آموزشی ریاضی دهم
بهترین منابع و کتاب های کمک آموزشی ریاضی دهم
افزایش ساعات مطالعه
روش افزایش ساعت مطالعه برای کنکور
اصول برنامه ریزی کنکور ریاضی
هر آنچه باید درباره برنامه ریزی کنکور ریاضی بدانید!
اشتباهات رایج در برنامه ریزی درسی
بزرگترین اشتباهات رایج در برنامه ریزی درسی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!