داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند و ورودی ترم مهر و یا بهمن هستند نیز باید در زمان مشخص شده در سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org نسبت به تکمیل فرم و مدارک لازم اقدامات لازم را به عمل بیاورند. اگر جزء متقاضیهای انتخاب رشته در دانشگاههای سراسری هستید، باید به سایت سنجش مراجعه کنید و در صورت انتخاب رشته دانشگاه آزاد به غیر از رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی میبایست به سایت azmoon.org جهت تکمیل مدارک مراجعه نمائید.
برای انتخاب رشته کنکور چه مدارکی لازم است؟
با تکمیل مدارک لازم برای انتخاب رشته آزمون سراسری و آزاد میتوانید مراحل انتخاب رشته خود را با سرعت بیشتری جلو ببرید، به همین دلیل توصیه میکنیم که دفترچه راهنمای انتخاب رشته را جهت دریافت اطلاعات مورد نیاز مطالعه کنید. برخی دانشگاههای دولتی در رشتههای مورد نظر بدون کنکور دانشجو میپذیرد. جهت فرآیند ثبت نام باید داوطلبین مدارک مورد نیاز خود را در سایت سنجش ثبت کنند. به این نکته توجه کنید که ناقص بودن و یا اشتباه بودن مدارک، باعث لغو قبولی داوطلب خواهد شد.
تمامی مدارک لازم و همچنین اطلاعات کافی در دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد قرار گرفته است. مدارک و اطلاعات لازم جهت ورود به سیستم انتخاب رشته در سایت سنجش به این صورت است:
- کد ملی یا شماره فراگیر
- رمز عبور سامانه جامع آزمون سراسری، در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کردهاید، میتوانید فراموشی رمز را بزنید تا رمز جدید برای شما ارسال شود.
داوطلبین بعد از وارد شدن در سامانه آزمون سراسری ابتدا کد ملی یا شماره فراگیر، رمز عبور و کد امنیتی را باید وارد کنید تا وارد حساب کاربری خود در سامانه شوید. سپس با وارد شدن در پنل شخصی میتوانید کارنامه اولیه و کارنامه انتخاب رشته خود را مشاهده نمایئد.
- نام و نامخانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، سری و سریال شناسنامه
- کد دانشآموزی سال آخر تحصیلی
- معدل نهایی دیپلم و پیش دانشگاهی
- فایل اسکن شده عکس پرسنلی
- ثبت سهمیه و تاییدیه آن
برای عکس پرسنلی به این نکات دقت کنید
- ارتفاع عکس 300 با حداکثر 600 پیکسل و عرض آن 200 با 500 پیکسل
- فرمت عکس حتما Gpg باشد.
- زمینه سفید و تمام رخ
- از روی عکس سال جاری اسکن شود.
- برای خانمها با حجاب کامل اسلامی
- اگر عکس با این ویژگیها در سایت آپلود نشود تمامی مراحل ثبتنام باطل میشود.
اطلاعات مرتبط با سهمیه
برای تاییدیه سهمیه خود باید کد 12 رقمی پیگیری سهمیه رزمندگان و ایثارگرانی که 6 ماه از تاریخ 31 شهریور سال 1359 تا 31 شهریور سال 1367 در جبهههای جنگ حضور داشتند را ثبت کنید.
مشخصات محل سکونت
- تلفن ثابت
- آدرس دقیق محل سکونت
- کد منطقه
- کد پستی
و دیگر مدارک لازم برای انتخاب رشته کنکور
- کد وضعیت نظام وظیفه برای آقایان
- کد 13 رقمی اتباع غیر ایرانی که از طریق سامانه اتباع خارجی در سایت سنجش میتوان آن را دریافت نمود.
- درج شماره سریال 12 رقمی کارت اعتباری ثبتنام که این کارت را بعد از پرداخت هزینه ثبتنام کنکور در سامانه سنجش میتوانید مشاهده کنید.
- کد سوابق تحصیلی
آن دسته داوطلبینی که مشکلات جسمانی داشته و از سوی جوامع پزشکی مشکل آنها تایید شده باشد، میبایست در سازمان بهزیستی کل کشور پروندهای تشکیل دهند تا بتوانند در آزمون کنکور سراسری شرکت کنند.
مدارک تحصیلی جهت شرکت در آزمون 1403
- مدرک دیپلم نظام جدید در یکی از رشتههای نظری، کار و دانش و فنی و حرفه ای
- مدرک دیپلم چهار ساله نظام قدیم آموزش متوسطه در رشتههای نظری یا هنرستان
- گواهینامه دوره پیش دانشگاهی
- مدرک کاردانی
- مدرک سطح یک حوزه فقط در رشته علوم انسانی برای طلاب
داشتن یکی از مدارک فوق برای شرکت در آزمون سراسری 1403 الزامی می باشد.
نکات مهم برای شرکت در آزمون سراسری 1403
- تمامی مدارم تحصیلی متقاضی باید تا تاریخ 31 شهریور سال 1403 دریافت شده باشند.
- آن دسته داوطلبینی که با مدرک فوق دیپلم پزشکی و یا غیر پزشکی در آزمون شرکت نمودهاند، میبایست تعهدات قانونی خود را طی کرده باشند.
- اگر داوطلب دارای دو مدرک دیپلم است، باید با رشته مرتبط با رشته انتخابی برای ثبتنام اقدام کند.
- داشتن کد سوابق تحصیلی،کد دانشآموزی، کد سوابق تحصیلی پیش دانشگاهی، معدل کتبی و معدل کل دیپلم برای فرایند ثبتنام باید در اختیار داوطلب باشد.
بعد از فرآیند ثبت مدارک مورد نیاز، داوطلبین واجد شرایط باید در سایت سازمان سنجش برای تکمیل روند ثبت نام کنکور اقدامات لازم را انجام دهند.
اگر داوطلبین هر کدام از موارد و مشخصات وارد شده را به درستی ثبت نکرده باشد، میتواند در روز تمدید مهلت مجدد ثبت نام کنکور، میتواند اطلاعات خود را ویرایش کند. همچنین هنگام دریافت کارت ورود به جلسه آزمون سراسری نیز میتوانید اطلاعات خود را ویرایش نمائید.
جهت انتخاب رشته اصولی ابتدا باید کارنامه نتایج اولیه کنکور را به درستی بررسی کنید تا بتوانید 150 کد رشته محل را پر کنید. جهت آشنایی با تحلیل کارنامه کنکور کلیک کنید.
چه زمانی میتوانیم برای کنکور 1403 انتخاب رشته کنیم؟
زمان انتخاب رشته کنکور 1403 کمی بعد از انتشار نتایج اولیه است. داوطلبین کنکور میتوانند بعد از انتشار دفترچه انتخاب رشته 1403 و دریافت مشاوره انتخاب رشته و تعیین اولویت بندی های خود نسبت به تکمیل فم انتخاب رشته اقدام کنند. با توجه به زمان انتخاب رشته کنکور سالهای گذشته، انتظار میرود که زمان انتخاب رشته کنکور 1403 در اواسط مرداد ماه برگزار شود.
سوالات متداول
در ادامه به سوالات متداولی که ممکن است برای هر کنکوری پیش آید، اشاره میکنیم.
برای ثبتنام کنکور سراسری چه مدارکی نیاز است؟
اطلاعات شناسنامهای و تحصیلی داوطلب که به طور کامل در متن به آنها اشاره شده است.
بارگزاری عکس و مراحل ثبت نام را در چه سایتی باید ثبت کنیم؟
تمامی مراحل و فرآیند ثبتنام کنکور سراسری در سایت سازمان سنجش آزمون کشور به نشانی sanjesh.org انجام میشود.
ویژگی های عکس پرسنلی که در سامانه ثبت میشود، چیست؟
فایل عکس پرسنلی شما باید 4× 3 با پس زمینه سفید، وضوح کامل چهره، عدم هر گونه لک و یا جای مهر و منگنه باشد.
کلام پایانی
در این مقاله سعی نمودیم تمامی مراحل و مدارک ثبت نام داوطلب در کنکور سراسری را به طور کامل توضیح دهیم. داوطلبین مجاز به انتخاب رشته باید یک سری اطلاعات شامل: کد ملی یا شماره فراگیر، رمز عبور و … را در سامانه ثبت کند تا بتواند وارد پنل شخصی خود شود. همانطور که گفته شد، آزمون سراسری و آزاد به طور همزمان با هم برگزار خواهند شد ولی مراحل انتخاب رشته آنها به طور جداگانه انجام میشود. طبق دفترچه راهنمای انتخاب رشته هر داوطلب میتواند 150 کد رشته محل مورد نظر را انتخاب کند. لذا تمامی اطلاعات ثبت شده در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری و کنکور آزاد را میبایست با دقت کامل مطالعه کنید. همچنین میتوانید از مشاورین تحصیلی برای راهنماییهای بیشتر کمک بگیرید تا بهترین تصمیم و نتیجه را دریافت کنید.
جهت اطلاع از جدیدترین اخبار کنکور میتوانید در کانال تلگرامی الف مشاور عضو شوید.
ما را در اینستاگرام الف مشاور دنبال کنید |