جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

سال دوازدهم برای هر دانش آموزی، سال حساس و مهمی به شمار می‌آید. چرا که سال دوازدهم برای هر داوطلب کنکور سال سرنوشت سازی است. از طرفی موفقیت در کنکور و امتحانات نهایی بدون برنامه ریزی درسی جامع ممکن نیست. بنابراین طراحی یک برنامه جامع، اصولی و مختص به خود از الزامات مهم برای هر دانش آموز است. اما چطور باید یک برنامه ریزی درسی اصولی داشته باشیم؟ برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید. ما در الف مشاور به سیر تا پیاز بهترین روش‌های برنامه ریزی درسی ویژه دوازدهم تجربی می‌پردازیم.

مزیت جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

با طراحی بهترین جدول برنامه ریزی درسی می‌توانید بر تمامی کارهای روزانه و هفتگی خود به طور دقیق نظارت کنید و میزان پیشرفت خود را در یک بازه زمانی ارزیابی کنید. با طراحی جدول برنامه ریزی می‌توانید مدیریت زمان داشته باشید و تمرکز خود را در زمان مطالعه بالا ببرید. با این کار دیگر وقت ارزشمند خود را هدر نمی‌دهید و انگیزه شما برای رسیدن به هدفتان افزایش یابد.

ویژگی های یک برنامه درسی خوب

جدول برنامه ریزی درسی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

یک برنامه ریزی درسی خوب باید برنامه‌ای باشد که با فرد بیشترین هماهنگی را داشته باشد تا بیشترین بازدهی را دریافت کنید. طراحی جدول برنامه ریزی درسی مختص به خود از اصول مهم موفقیت در کنکور و امتحانات نهایی است. همچنین یک برنامه ریزی درست باید منعطف و در حد توان شما باشد تا بتوانید به آن عمل کنید. همانطور که برنامه ریزی برای هر فرد متفاوت است، برنامه ریزی برای هر مقطع و پایه تحصیلی متفاوت است. برای طراحی بهترین جدول برنامه ریزی دوازدهم تجربی با ما همراه باشید.

برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

داوطلبان کنکور تجربی در سال دوازدهم با نزدیک شدن به کنکور، دچار استرس و نگرانی زیادی می‌شوند. استرس برای کنکور طبیعی است. اما استرس زیاد که به مطالعه شما آسیب برساند، غیر منطقی است. برای از بین بردن استرس خود باید یک برنامه درسی اصولی داشته باشید تا برای رسیدن به موفقیت دچار استرس و نگرانی نشوید. شما باید برنامه‌ای تهیه کنید که بتوانید در سال دوازدهم علاوه بر دروسی که تازه تدریس می‌شود، دروس پایه را هم مطالعه کنید. برنامه ریزی شما باید طوری باشد که بتوانید هم در کنکور و هم در امتحانات نهایی به خوبی عمل کنید. با ما همراه باشید. در ادامه به نحوه تنظیم یک برنامه ریزی خوب می‌پردازیم.

اگر به تنهایی قادر به طراحی یک برنامه ریزی اصولی و منظم مختص به خود نیستید، با شرکت در  طرح مشاوره تحصیلی رایگان الف مشاور از تجربیات مشاورین با تجربه برای طراحی بهترین برنامه ریزی مختص به خود بهره‌مند شوید.

آموزش برنامه ریزی درسی برای دوازدهم تجربی

بهترین برنامه درسی برای موفقیت در کنکور و امتحانات نهایی ویژه دوازدهم تجربی به چه صورت است؟ به نکات زیر برای طراحی بهترین برنامه درسی توجه کنید:

  1. در قدم اول باید فهرستی از فعالیت و کارهایی که در طول روز و طی هفته انجام می‌دهید مانند مهمانی رفتن، حمام رفتن، شام و ناهار، انجام امور شخصی، ورزش و … تهیه کنید.
  2. سپس زمان‌های خالی خود را نیز در دفتری یادداشت کنید. در برگه دیگر زمان انجام فعالیت‌های شخصی خود را نیز یادداشت کنید. 
  3. در قدم بعدی باید لیستی از دروس و مباحثی که قرار است مطالعه کنید را در دفتری یادداشت کنید. سپس با توجه به زمان‌های خالی خود، به هر درس و مبحث زمانی را برای مطالعه اختصاص دهید.
  4. دروسی را که قصد مطالعه آنها را دارید، اولویت‌بندی کنید. اولویت بندی دروس باید از دروس سخت به آسان و یا بر اساس نقاط ضعف و قوت شما باشد.
  5. بهتر است اول برنامه خود را مطابق با درس‌ها و امتحاناتی که در طول هفته دارید، تنظیم کنید. سپس باقی زمان‌ها را طبق اولویت‌بندی خود به دروس مورد نظر اختصاص دهید.
  6. بهتر است ابتدا موضوعات و دروسی که در آن ضعف دارید را مطالعه کنید و سپس به مرور مطالبی که به آن مسلط هستید، بپردازید. بدین صورت می‌توانید بر تمامی مطالب مسلط شوید.
  7. بهتر است بعد از مطالعه هر مبحث به سرعت تست‌های مربوط به آن را حل کنید تا مطالب به طور کامل در ذهن‌تان تثبیت شود. با این کار با نکات مهم و ریز درس آشنا می‌شوید.
  8. برای دروس تخصصی تجربی به خصوص درس زیست‌شناسی پیشنهاد می‌شود که از ابتدای ترم همگام با معلم پیش روید. از همان ابتدا مطالعه، خلاصه‌برداری و مرور داشته باشید. درس زیست یکی از دروس سنگین و مهم تجربی است. بهتر است بعد از هر بار تدریس معلم به خلاصه‌برداری نکات مهم و مطالعه آن مبحث بپردازید. بکارگیری این روش برای دروس تخصصی به خصوص درس زیست بسیار کاربردی است.
  9. به کتاب درسی مسلط شوید. منبع امتحانات نهایی کتاب درسی است. حجم زیادی از سوالات امتحان نهایی دوازدهم تجربی از کتاب مطرح می‌شود. پس باید جز به جز کتاب درسی را با دقت مطالعه کنید. همچنین تسلط بر کتاب درسی از الزامات موفقیت در کنکور است.
  10. در برنامه ریزی درسی خود زمان‌هایی را برای تست‌زنی، مرور و جمع بندی مطالب اختصاص دهید.

برنامه ریزی برای امتحان نهایی دوازدهم تجربی

امتحانات نهایی پایه دوازدهم از مهم‌ترین امتحانات برای هر دانش آموز به حساب می‌آید. چرا که نمرات امتحان نهایی و معدل کتبی نهایی بر روی رتبه کنکور، دانشگاه و رشته مورد نظر او تاثیر مستقیمی دارد. از طرفی دروس تخصصی رشته تجربی مثل درس زیست دارای حجم زیادی است و مطالعه بدون برنامه امکان پذیر نیست. بنابراین اگر می‌خواهید بهترین عملکرد را در امتحانات نهایی داشته باشید، باید یک برنامه منظم و مختص به خودتان طراحی کنید.

برای اطلاع از بهترین روش‌های برنامه ریزی ویژه امتحانات نهایی دوازدهم تجربی به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی» مراجعه کنید.

اهمیت برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

اکثر دانش آموزان تجربی رویای پزشک شدن را در سر خود می‌پرورانند. آنها برای رسیدن به هدف خود یعنی پزشکی، راه زیادی را در پیش دارند. اولین و مهم‌ترین اقدام داشتن یک برنامه درسی اصولی است. اگر در مسیر هدف خود، نقشه راه نداشته باشید، به هدف خود می‌رسید؟ مسلما پاسخ منفی است. از طرفی سال دوازدهم حساس و مهم است. زیرا دانش آموزان هم باید برای کنکور و هم امتحانات نهایی خود را آماده کنند. دروس تازه تدریس شده در پایه دوازدهم و دروس پایه نیز هر دو مهم هستند و تا زمان کنکور باید برنامه اصولی برای مطالعه آنها تنظیم کرد. بنابراین اگر می‌خواهید در کنکور و امتحانات نهایی سال دوازدهم موفق شوید، باید برنامه دقیق و مختص به خودتان را طراحی کنید.

به مقاله «چگونه پزشکی قبول شویم؟» مراجعه کنید و از نکات مهم آن برای قبولی در پزشکی بهره‌مند شوید.

جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

رقابت بالا و حجم زیاد دروس رشته تجربی باعث شده که این رشته بیش از هر رشته دیگری به برنامه ریزی نیاز داشته باشد. جدول برنامه ریزی برای امتحانات باید به چه صورت باشد؟ چه طور باید برنامه ریزی کنیم تا دچار کمبود زمان نشویم ؟ طراحی برنامه درسی باید به چه صورت باشد تا بتوانیم به آن عمل کنیم؟ در پاسخ به سوالات باید بگویم به نکات زیر توجه کنید.

  • اول از همه باید یک برنامه در حد توانایی‌های خود تنظیم کنید. لطفا دست از رویاپردازی بردارید. اگر برنامه‌ای که طراحی می‌کنید از توان شما خارج باشد، هیچ موقع آن را به طور کامل اجرا نمی‌کنید و دچار استرس و سرخوردگی می‌شوید.
  • برنامه ریزی شما باید منعطف باشد. شما باید یک برنامه ریزی منعطف داشته باشید تا اگر یک روز به دلیل مختلف مانند سرماخوردگی نتوانستید به آن عمل کنید، دچار اضطراب و نگرانی نشوید و در روزهای بعد به جبران آن بپردازید.
  • برای طراحی بهترین برنامه درسی ویژه امتحانات نهایی، ابتدا باید زمان‌های خالی خود را در دفتری جدا یادداشت کنید. تمام تایم‌های خود را در  نظر بگیرید. همچنین بهتر است زمان‌هایی که کلاس یا مدرسه دارید و یا به امور شخصی خود می‌پردازید را یادداشت کنید.
  • در برگه‌ای دیگر تمام دروس و مباحثی را که باید مطالعه کنید، یادداشت کنید.
  • در قدم بعدی باید مباحث و دروس امتحان نهایی را اولویت بندی کنید. همانطور که قبلا به آن اشاره شده است، باید ابتدا مشخص کنید که چه درس و مبحثی مهم است و برای شما اولویت دارد. همچنین می‌توانید بر اساس نقاط ضعف و قوت خود به اولویت بندی دروس بپردازید.
  • جدولی با سطر و ستون مورد نیاز طراحی کنید. حالا با توجه به زمان‌های خالی خود و اولویت‌بندی دروس خانه‌های جدول را پر کنید.
  •  باید برای هر درس زمان مشخصی به آن اختصاص دهید. حال اگر در درسی ضعف دارید و نیاز است زمان بیشتری به آن اختصاص دهید باید در  جدول برنامه ریزی خود آن را لحاظ کنید.
  • بهتر است یک جدول برنامه ریزی هفتگی و یک جدول برنامه ریزی روزانه داشته باشید. برنامه ریزی روزانه و هفتگی در کنار هم، کیفیت مطالعه شما را بالا می‌برد.
  • در  جدول برنامه ریزی خود باید زمان‌هایی را که صرف انجام امور شخص و یا تفریح می‌کنید نیز یادداشت کنید.
  • و در آخر باید بگویم که بهتر است برنامه‌ای را که طراحی می‌کنید، کامل به آن عمل کنید. پایبند بودن به برنامه ریزی درسی خود از مهم‌ترین اصول موفقیت در امتحانات نهایی و کنکور است.

برای دوازدهم تجربی چگونه باید برنامه ریزی کنیم؟

مراحل برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

در برنامه ریزی درسی برای رشته تجربی باید افق دیدتان را گسترش دهید. بدین صورت می‌توانید در کنکور موفق شوید. به مراحل زیر برای برنامه ریزی درسی ویژه تجربی توجه کنید.

  • مرحله اول

مرحله اول از تابستان شروع می‌شود. دروس پایه و دروس سال یازدهم باید در تابستان جمع بندی شوند. برای مرور مطالب و تثبیت مطالب در ذهن باید تمامی مطالب سال یازدهم را جمع بندی کنید. سپس در صورت داشتن زمان اضافه، به پیش خوانی دروس سال دوازدهم بپردازید. 

  • مرحله دوم

از شروع ترم سال جدید تا شروع امتحانات نوبت اول یعنی دی ماه باید برنامه ریزی داشته باشید. در این مرحله باید همگام با دبیر پیش روید و پیش خوانی داشته باشید. همچنین بعد از تدریس معلم به خلاصه برداری و مرور مطالب بپردازید. در این مرحله می‌توانید از کتب کمک آموزشی معتبر استفاده کنید. اما باید به مفاهیم کتاب درسی مسلط باشید. همچنین در برنامه ریزی شما باید زمان‌هایی را به مرور مطالبی که در تابستان به جمع بندی آنها پرداختید، اختصاص دهید.

  • مرحله سوم

در این مرحله باید برای امتحانات نهایی ترم اول برنامه ریزی کنید. شما باید به جمع بندی مطالب ترم اول بپردازید. همچنین به جمع بندی منابع تستی خود و نت‌برداری از نکات مهم آن بپردازید.

  • مرحله چهارم

رمز موفقیت در امتحانات نهایی و کنکور در این است که یادگیری هیچ درسی را به بعد از عید موکول نکنید. پس باید برنامه خود را طوری تنظیم کنید که از اول بهمن تا آخر اسفند تمام مباحث درسی یازدهم، دهم و دوازدهم را مطالعه و جمع‌بندی کنید.

  • مرحله پنجم

مرحله بعدی تعطیلات عید نوروز است. عید نوروز فرصت طلایی برای مرور و جمع بندی مطالب است. بهتر است در این ایام به رفع اشکال و تقویت نقاط ضعف خود بپردازید.

به مقاله «مطالعه برای کنکور در عید نوروز» مراجعه کنید تا بهترین روش‌های مطالعه در ایام عید مطلع شوید.
  • مرحله ششم

در باقی روزهای مانده به کنکور باید به مرور و جمع‌بندی مطالب بپردازید. حتما باید به حل تست‌های زمان دار بپردازید و خود را در شرایط کنکور قرار دهید. رفع اشکال و شرکت در آزمون‌های جامع از مهم‌ترین کارها برای دو ماه پایانی است.

به مقاله «دو ماه پایانی تا کنکور چه کنیم؟» مراجعه کنید تا از سردرگمی در ماه‌های آخر کنکور رها شوید.

برنامه ریزی هفتگی دوازدهم تجربی

برنامه ریزی هفتگی برای پایه دوازدهم تجربی به دلیل حساسیت بالا از اهمیت زیادی برخوردار است. همانطور که قبلا به آن اشاره شد، داشتن برنامه ریزی روزانه و هفتگی از عوامل مهم موفقیت در کنکور و امتحانات نهایی است. پیشنهاد می‌شود برنامه روزانه و هفتگی خود را طوری تنظیم کنید که مرور مطالب تازه تدریس شده در آن جای داشته باشد. این کار باعث تثبیت مطالب در ذهن شما می‌شود. شما همچنین می‌توانید در برنامه خود پیش خوانی را جای دهید.

عوامل موثر در موفقیت برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی

برای تهیه جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید بهترین برنامه را برای خود طراحی کنید. نکات زیر از عواملی است که باید در جدول برنامه ریزی خود لحاظ کنید.

  1. مکان مناسبی را برای مطالعه خود در نظر بگیرید. مکان مطالعه باید تمیز و مرتب باشد. همچنین مکان مطالعه باید دارای آرامش کافی برای مطالعه باشد.
  2. سبک مطالعه کردن خود را بیابید. هر فردی یک روش خاص برای یادگیری دروس دارد. عده‌‌ای شب به مطالعه می‌پردازند و عده‌ی دیگر با گوش دادن، بهتر مطالب درسی را فرا می‌گیرند.
  3. حاشیه نویسی و خلاصه نویسی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در یادگیری مطالب درسی است. حتما بعد از مطالعه کامل مطالب شروع به خلاصه نویسی کنید. در جدول برنامه ریزی خود زمانی را به خلاصه نویسی اختصاص دهید.
  4. برنامه‌ای که تهیه می‌کنید باید در حد توانایی شما باشد. بهتر است یک برنامه منعطف داشته باشید تا در صورتی که نتوانستید قسمتی از برنامه خود را اجرا کنید، دچار استرس نشوید.
  5. در جدول برنامه ریزی درسی خود حتما زمان‌هایی را برای زدن تست اختصاص دهید. تست زنی از جمله موارد مهمی است که باید به طور ویژه به آن عمل کرد.
  6. شما باید در جریان تمام اطلاعات مربوط به کنکور باشید. زیرا در هر سال بخش‌هایی از کنکور حذف و یا اضافه می‌شوند و یا بارم بندی دروس نیز تغییر می‌کند. بنابراین برای هدر دادن زمان برای مطالعه مطالب حذفی و به روزرسانی منابع خود باید از تغییرات و اخبار مربوط به کنکور اطلاع داشته باشید.
  7. حتما دفتری برای طراحی برنامه ریزی خود داشته باشید. مزیت داشتن دفتر برنامه ریزی این است که شما متوجه می‌شود چقدر از زمان‌های خود را به مطالعه، تست، مهمانی و … اختصاص داده‌اید.
  8. حتما از تعداد سوالاتی که در کنکور مطرح می‌شود، اطلاع داشته باشید. شما باید بدانید که چه تعداد سوال از دروس اختصاصی و با چه مدت زمان در کنکور مطرح می‌شود.
  9.  در تهیه منابع کمک آموزشی خود دقت کنید. بهتر است از منابع معتبر و تایید شده توسط مشاور و معلم خود استفاده کنید.

چگونه برای کنکور آماده شویم؟

کنکور و روزهای آمادگی برای کنکور پر از استرس و اضطراب است. برای غلبه بر استرس و موفقیت در کنکور باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. با داشتن برنامه ریزی درست و اصولی می‌توانید مطالعه مفیدی داشته باشید و از هدر رفتن زمان خود جلوگیری کنید. قطعا پیشروی به تنهایی در مسیر کنکور سخت و طاقت‌فرسا است. استفاده از راهنمایی‌های مشاورین با تجربه و متخصص در زمینه تحصیلی باعث می‌شود تا بتوانید در کنار یک همیار متخصص برای کنکور آماده شوید. مشاور متخصص راه درست را به شما نشان می‌دهد و شما را از انجام کار نادرست و اشتباه باز می‌دارد.

برای دریافت برنامه ریزی درسی مختص به خود در دوران  کنکور می‌توانید با مشاورین ما در الف مشاور ارتباط برقرار کنید و در طرح مشاوره تحصیلی رایگان الف مشاور شرکت کنید.

برنامه ریزی درسی برای جمع بندی کنکور

جمع بندی در دوران کنکور از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. به طوری که اگر در دوران کنکور به جمع بندی مطالب نپردازید، کل زحمات شما از بین می‌رود. چرا که تنها مطالعه مطالب کافی نیست، بلکه باید مرور هم داشته باشید. شما با جمع بندی، مطالب درسی را در ذهن‌تان تثبیت می‌کنید، بدین صورت مطالب درسی از ذهن شما پاک نمی‌شوند. اما در دوران کنکور چطور به جمع بندی مطالب درسی بپردازیم؟ بهتر است در دوران جمع بندی برای کنکور بدین صورت عمل کنید:

  1. اول از همه باید بدانید که مطالعه درس جدید در دوران جمع بندی توصیه نمی‌شود. پس بهتر است از خواندن دروس جدید در دوران جمع بندی اجتناب کنید و تمامی تمرکز خود را بر روی مرور مطالبی که از قبل خوانده‌اید، بگذارید. 
  2. برای جمع بندی کنکور باید سه روز را در نظر بگیرید. دو روز و نیم از این سه روز را به مطالعه و مرور دروس و مباحثی که در آن ضعف دارید، بپردازید و نصف روز دیگر را به آزمون شبیه سازی شده کنکور اختصاص دهید. بهتر است در آزمون‌های شبیه سازی شده به کنکور شرکت کنید تا سطح اطلاعات و معلومات خود را ارزیابی کنید.

روش مطالعه دروس سخت و تحلیلی

تکنیک مطالعه درس‌های تحلیلی و دشوار کنکور

برای یادگیری دروس سخت باید از تکنیک‌ها و روش‌های خاصی استفاده کنید تا بتوانید در جلسه امتحان به خوبی عمل کنید. به ادامه مطلب توجه کنید:

  1. مطالعه سر فصل‌ها

قبل از تدریس معلم و یا شروع مطالعه خود، بهتر است به صورت روزنامه‌وار نگاهی به مطالب درسی بیاندازید. اگر مطلب یا اصطلاحی برای‌تان ناآشنا و گنگ بود، در اینترنت به جست و جوی آن بپردازید تا بتوانید یک دید کلی از آن به دست آورید. این کار باعث بهبود روند مطالعاتی شما می‌شود.

  1. بلندخوانی

بعضی از دانش آموزان با بلند خوانی بهتر مطالب درسی را یاد می‌گیرند. زیرا حافظه شنیداری آنها بهتر از حافظه دیداری‌شان است. 

  1. تدریس

ابتدا به مطالب درسی مسلط شوید. سپس برای ارزیابی خود که چه میزان بر درس مسلط هستید برای دیگران یا جلو آینه برای خودتان تدریس کنید.

  1. هایلایت کردن

از چندین رنگ مختلف برای هایلایت کردن مطالب استفاده کنید. توجه کنید که هر رنگ مخصوص باشد. به طور مثال رنگ آبی را به مطالب خیلی مهم، رنگ قرمز را به مطالب سخت و … اختصاص دهید.

روش مطالعه درس زیست شناسی

درس زیست از مهم‌ترین دروس رشته تجربی است. اطلاع از نحوه مطالعه درس زیست و مطالعه آن به بهترین روش از الزامات مهم برای هر دانش آموز است. درس زیست حجم بسیار زیادی دارد و مطالعه آن شب امتحان غیر منطقی است. به نکات زیر برای مطالعه درس زیست توجه کنید.

  • قبل از کلاس درس به روخوانی درس جدید بپردازید. بعد از کلاس هم به مرور و نت‌برداری از مطالبی که در کلاس یاد گرفته‌اید، بپردازید.
  • بهتر است هر روز حتی مدت زمان کم، مرور داشته باشید. بدین صورت مطالب در ذهن شما حک می‌شود.
  • برای آشنایی با سوالات درس زیست، می‌توانید از کتاب‌های معتبر آموزشی استفاده کنید و به حل نمونه سوال بپردازید. نمونه سوالات کنکور سراسری و نمونه سوالات امتحان نهایی از مهم‌ترین نمونه سوالات هستند که باید آنها را مطالعه کنید.
  •  برای خود تدریس کنید. به این صورت که جلو آینه بایستید و تمامی مطالبی را که آموخته‌اید برای خودتان بازگو کنید. از خودتان سوال بپرسید و خودتان به آن پاسخ دهید.
  • اگر در مبحثی مشکلی دارید، برای رفع مشکل خود از معلم و دوستان‌تان کمک بگیرید.
  •  از سخنان و تدریس معلم در کلاس درس نت‌برداری کنید. پیشنهاد می‌شود هر روز به مرور مطالب درس زیست شناسی بپردازید.
  • برای مطالعه درس زیست شناسی باید برنامه دقیقی را تنظیم کنید و مرور و تکرار را در جدول برنامه ریزی خود به کار ببرید.

روش مطالعه درس فیزیک

درس فیزیک یکی از دروس مهم رشته تجربی است. بسیاری از دانش آموزان در حل مسائل فیزیک مشکل دارند. پس باید از روش‌های مطالعه و حل مسائل فیزیک اطلاع داشته باشید تا بتوانید در این مبحث به خوبی عمل کنید. به نکات زیر توجه کنید:

  • ابتدا صورت سوال را با دقت مطالعه کنید و یک بار آن را به زبان خودتان بازگو کنید. اطلاعات صورت سوال را در برگه پاسخ خود یادداشت کنید.
  • بهتر است طرح و شکل صورت سوال را برای خودتان رسم کنید.
  • با توجه به طرحی که رسم کرده‌اید و اطلاعات مسئله، فرمول مورد نظر را برای حل مسئله حدس بزنید.
  •  راه‌حل مناسب سوال را پیدا کنید. از بهترین روش برای رسیدن به جواب سوال استفاده کنید. 
  • اگر سوالی را یاد نداشتید، اول به سراغ سوالات دیگر بروید و حل آن را به آخر موکول کنید.
به مقاله «چگونه درس فیزیک را مطالعه کنیم؟» مراجعه کنید تا از بهترین روش‌های مطالعه درس فیزیک مطلع شوید.

برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی

دانش آموزان رشته انسانی باید برای امتحانات نهایی خود یک برنامه ریزی اصولی و منظم داشته باشند. زیرا حجم مطالب درسی رشته انسانی بسیار زیاد است. به همین دلیل بدون برنامه ریزی درست و اصولی نمی‌توان در مدت زمان کم، حجم زیادی از مطالب درسی را مطالعه کرد.

از طرفی امتحانات نهایی به صورت هماهنگ در کشور برگزار می‌شود و معدل کتبی امتحانات نهایی در رتبه کنکور و قبولی دانش آموز در رشته و دانشگاه مدنظر او تاثیر می‌گذارد. بنابراین هدف از برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی موفقیت در کنکور است.

برای اطلاع از بهترین روش‌های برنامه ریزی ویژه دوازدهم انسانی به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی» مراجعه کنید.

برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی

جدول برنامه‌ریزی درسی، درس خواندن را برای دانش آموزان آسان می‌کند و راه موفقیت در کنکور برای آنها نیز هموار می‌شود. دانش آموزان با تهیه جدول برنامه ریزی ویژه امتحانات نهایی می‌توانند ساعات و روزهای مطالعه خود را هدفمند کنند. بدین صورت دانش آموزان می‌دانند که چه ساعتی چه روزی و به چه مدت باید چه درس و مبحثی را مطالعه کنند. به نکات زیر برای تهیه بهترین جدول برنامه‌ریزی درسی ویژه امتحانات نهایی دوازدهم انسانی توجه کنید.

  • لیستی از تمام دروس و مباحثی که قصد مطالعه آنها را دارید، تهیه کنید.
  • قدم دوم تعیین زمان‌های آزاد خود است.
  • قدم سوم اولویت‌بندی دروس است. اولویت بندی دروس بدین صورت است که ابتدا دروسی را که به آن تسلط ندارید یا تا به حال مطالعه نکردید را در اولویت اول برای مطالعه قرار می‌دهید.
  • جدولی با سطر و ستون مورد نیاز طراحی کنید.
  • بهتر است هم برنامه ریزی روزانه و هم هفتگی داشته باشید.
  • دروسی را که اولویت بندی کرده‌اید با اختصاص زمان مناسب به هر درس، در جدول یادداشت کنید.
  • علاوه بر زمان‌های مطالعه، باید زمان‌هایی را برای انجام کارهای شخصی، تفریح و … در نظر بگیرید و در جدول خود یادداشت کنید.
  • به برنامه خود پایبند باشید و طبق آن عمل کنید تا در شب امتحان استرس و نگرانی نداشته باشید.

جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی

برنامه‌ریزی باید شخصی سازی شده باشد. چرا که باید برنامه هر فرد بر اساس ساعت‌های شخصی دانش آموز، نقاط ضعف و قوت او طراحی شود. بنابراین برنامه‌ریزی برای امتحان نهایی برای هر فرد متفاوت است. اما در هر برنامه‌ریزی باید یک سری اصول و نکاتی را رعایت کنید تا برنامه‌ریزی جامعی داشته باشید.

برای اطلاع از بهترین روش‌های مطالعه برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی» مراجعه کنید.

کلام پایانی

ما در این مقاله به بهترین روش‌های تنظیم جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی اشاره کردیم. اگر نیاز به یک برنامه اصولی دارید یا سوالی ذهن شما را مشغول کرده است، می‌توانید با ما در الف مشاور ارتباط برقرار کنید و از سردرگمی نجات پیدا کنید. مشاورین متخصص ما در الف مشاور با صبر و حوصله به تمامی سوالات شما به درستی پاسخ می‌دهند.

گروه تخصصی مشاوره کنکور الف مشاور

به جمع ما در اینستاگرام الف مشاور بپیوندید.

مدت زمان مطالعه: 14 دقیقه
ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور
چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور 
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!