ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور

چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟

تا حالا احساس درک نشدن توسط خانواده رو داشتی؟ تجربه‌ی کلی جر و بحث رو چطور؟ پیش اومده که درباره نتایجت به مشاور و یا خانواده‌ت دروغ بگی؟ به‌نظرت باید چطور به این موضوعات پایان داد؟ مشاوره تحصیلی چه نقشی در کنترل اوضاع و مدیریت این دسته از مسائل دارد. در ادامه میتونی راهکارش رو بخونی.

چرا دانش‌آموزان دروغ می‌گویند؟

خب اول از همه باید به این موضوع بپردازیم که چی میشه که یک دانش‌آموز درباره کارهاش و نتایجش، به مشاور و والدینش دروغ میگه.

دلایل مختلفی داره مثل:
۱_ تحمل نکردن فشار روانی ناشی از سرزنش خانواده
۲_ نشنیدن نصیحت‌های مشاور
۳_ نخواستن شکستن دل والدین

اگه بشه با یک مثال خیلی خوب این اوضاع رو توضیح داد، میشه به موقعی اشاره کرد که شما ممکنه یک هفته درس‌هاتون رو به‌خوبی نخونده باشین و آخر هفته یک آزمون مهم داشته باشین.
برای جلوگیری از نگرانی والدین و سرزنش اون‌ها، ممکنه با خودتون بگین ” فقط همین دفعه انجامش میدم و برای آزمون بعدی تلاش می‌کنم.” و تغییری توی نتایجتون ایجاد کنین که از نمره اصلی شما بهتره.
وقتی این کار رو انجام می‌دین چه اتفاقی میوفته؟ توقع پدر و مادر و مشاور از شما بالا میره و انتظار دارن که توی آزمون بعدی هم به همین خوبی عمل کنین.
مشاور هم متوجه نقاط ضعف شما نمیشه و برنامه‌ای برای شما می‌چینه که در سطح علم و دانش شما نیست.
کم‌کم ممکنه شما از برنامه عقب بمونین و مجبور بشین دروغ گفتن رو ادامه بدین. در این شرایط لطمه بزرگی می‌خورین و ممکنه اضطراب رو تجربه کنین که اجازه‌ی درس خوندن به شما نمیده. به همین دلیل برنامه ریزی کنکور اهمیت پیدا میکنه و یک برنامه مناسب میتونه باعث موفقیت و رشد تحصیلی بشه.

بهترین راهکارهای ابراز احساسات به خانواده در شرایط کنکور

اگه تا الان این کار رو انجام ندادین، هیچوقت سمتش نرین و به خودتون آسیب نزنین. اگه انجامش دادین و نمی‌دونین چطوری از این وضع خلاص بشین، با من همراه باشین.

راهکار تغییر شرایط

۱_ پذیرش واقعیت: با خودتون بگین که گذشته دیگه برنمی‌گرده و مهم لحظاتی هست که قراره بگذرونین. به‌علاوه این رو بدونین که شما تنها کسی نیستین که این وضعیت رو تجربه کردن.

۲_ صحبت با مشاور: اگه مشاور دارین، بهشون توضیح بدین و ازشون درخواست کنین که برنامه شمارو تغییر بدن. مشاور برای کمک به شما وجود داره و نباید ازش بترسین

۳_ صداقت با خانواده: اگه خودتون مسئول نوشتن برنامه هستین، با صداقت به پدر و مادرتون بگین که نتونستین خوب درس بخونین و ممکنه آزمون بعدیتون نتایج دلخواه رو نداشته باشه اما برای آزمون‌های دیگه نهایت تلاشتون رو روی پاسخنامه پیاده می‌کنین.

راهکار از بین بردن نگرانی خانواده

سال دوازدهم برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها خیلی پرفشار می‌گذره. چون کنکور یک آزمون سرنوشت‌سازه و میتونه بخش بزرگی از موفقیت شمارو تضمین کنه.
در این زمان که شما کنکوری هستین، ممکنه خانواده‌ هم فشار بیشتری روی شما بذارن و تمرکزتون گرفته بشه.
در ادامه چند راه حل خوب و مفید برای شما آماده کردیم:

۱_ استفاده از والدین برای یادگیری
یکی از مهم‌ترین چیز‌هایی که خانواده‌ها در دوران کنکور نگرانش هستن، تسلط نداشتن فرزندشون روی درس‌ها و مطالب مهمه. بنابراین شما می‌تونید از مادر یا پدرتون بخواین که براتون یک امتحان طراحی و جواب‌های شما رو تصحیح بکنن.
یک مثال دیگه هم میشه برای این موضوع زد. شما می‌تونین والدین خودتون رو به‌عنوان‌ دانش‌آموز تصور کنین و درس دلخواهتون رو براشون توضیح بدین. این‌طوری هم اون درس براتون مرور میشه و هم خانواده متوجه تسلط شما روی مطلب میشن.

۲_درس خوندن جلوی خانواده
یکی دیگه از چیزهایی که ذهن پدر و مادرها رو در سال کنکور درگیر میکنه، اینه که فرزندشون پیگیر برنامه و مدیریت درس‌ها هست یا نه.
برای همین می‌تونین جلوی والدینتون درس بخونین و یا با مشاورتون صحبت کنین، ویدئوهای آموزشی ببینین و تست بزنین.

۳_ نشون دادن نتایج به والدین
قطعا خانواده شما دلشون می‌خواد که از نتیجه آزمون‌ها و امتحانات شما خبردار بشن. اگه شما تراز و درصد‌های آزمونتون رو از پدر و مادرتون مخفی کنین، کم‌کم باعث ایجاد نگرانی داخل ذهنشون می‌شین. حتی اگه از نتایج خودتون راضی نیستین، با خانواده در موردش صحبت کنین. این‌طوری برای دفعه بعدی تلاش بیشتری می‌کنین. یادتون باشه که صداقت در اکثر اوقات جواب میده.

۴_ پنهان نکردن احساسات

خیلی وقت‌ها والدین واقعا نمی‌دونن که شما در چه شرایطی هستین، چه افکاری دارین و درحال تجربه چه احساساتی هستین.
به‌همین دلیل یکی از کارهای موثر اینه که با خانواده در مورد خودتون صحبت کنین. بهشون بگین که چه احساسی نسبت به خودتون، درس و امتحان دارین. صادقانه ازشون بخواین که درکتون کنن چون حمایت اون‌ها باعث میشه که بهتر بتونین این شرایط رو تحمل کنین.
اگه کار خوبی براتون انجام دادن، حتما قدردانی کنین؛ حتی به‌خاطر چیزهای کوچیک. مثلا ازشون بابت کم کردن صدای تلویزیون و درک کردن اوضاع شما، تشکر کنین.
کم‌کم پدر و مادر متوجه تاثیر کارها و رفتارشون روی شما می‌شن و حمایتشون بیشتر خواهد شد.

سوالات متداول

۱. فشار روانی در دوران کنکور چیست؟

فشار روانی در دوران کنکور به احساس استرس و اضطرابی اشاره دارد که دانش‌آموزان به دلیل انتظارات و رقابت‌های شدید تجربه می‌کنند. این فشار می‌تواند ناشی از انتظارات والدین، فشار اجتماعی و عدم اطمینان از آینده باشد.

۲. چگونه می‌توانم با فشار روانی مقابله کنم؟

برای مقابله با فشار روانی، می‌توانید از تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، ورزش منظم، و صحبت با دوستان یا مشاوران استفاده کنید. همچنین، تنظیم برنامه‌ریزی مناسب برای مطالعه می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

۳. آیا دروغ گفتن درباره نتایج تحصیلی می‌تواند به من آسیب برساند؟

بله، دروغ گفتن درباره نتایج تحصیلی ممکن است به روابط شما با خانواده آسیب بزند و به احساس تنهایی و اضطراب شما افزوده شود. بهتر است با خانواده‌تان به صورت صادقانه صحبت کنید و احساسات خود را بیان کنید.

۴. چگونه می‌توانم با والدینم درباره فشار تحصیلی صحبت کنم؟

برای صحبت با والدین درباره فشار تحصیلی، بهتر است در یک زمان آرام و مناسب این موضوع را مطرح کنید. احساسات و نگرانی‌های خود را به صورت صادقانه بیان کنید و سعی کنید از آنها بخواهید که شما را درک کنند.

۵. آیا مشاوره می‌تواند به من کمک کند؟

بله، مشاوره می‌تواند به شما کمک کند تا با چالش‌های خود بهتر کنار بیایید. مشاوران می‌توانند راهکارهای مفیدی برای مدیریت استرس و فشار روانی ارائه دهند.

امیدوارم این مطلب به شما کمک کافی رو کرده باشه. خوشحال می‌شیم که نظرات شما رو بشنویم و به سوالاتتون پاسخ بدیم.

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور
چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور 
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!