چگونه برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی برنامهریزی کنیم؟
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی باید به چه صورت باشد تا بیشترین بازدهی را داشته باشد؟
سال دوازدهم حساسترین و سرنوشت سازترین سال هر دانش آموز است؛ در این سال تمام دانش آموزان برای رسیدن به دانشگاه و رشته مورد علاقه خود حداکثر تلاششان را به کار میبرند. برای موفقیت در کنکور باید برای امتحانات نهایی برنامهریزی درست و اصولی داشته باشید؛ با ما همراه شوید، زیرا ما در الف مشاور قصد داریم به شما نحوه برنامه ریزی برای امتحانات نهایی را شرح دهیم تا مسیر پیش رو برایتان آسان گردد.
اهمیت برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
چرا امتحانات نهایی سال دوازدهم از اهمیت زیادی برخوردار است؟🤔
در پاسخ باید بگوییم که معدل کتبی امتحانات نهایی تاثیر مستقیم بر روی رتبه شما در کنکور دارد. نمرات امتحانات نهایی در قبولی کنکور سراسری موثر هستند. به همین دلیل نمره قبولی در امتحانات نهایی سال دوازدهم برای همه دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است. همه دانش آموزان میکوشند تا بهترین نمره را برای امتحانات نهایی کسب کنند.
حال چرا بعضی از دانشآموزان از امتحانات نهایی واهمه دارند؟🧐
امتحانات نهایی به صورت هماهنگ در کشور برگزار میشود و سوالات آن توسط طراحان سوال مطرح میشود. دانش آموزان به دلیل مطرح نشدن سوالات توسط معلم خود، آشنا نبودن با سبک سوالات و عدم تصحیح برگه توسط معلم خود برای امتحانات نهایی استرس و نگرانی دارند.
به همین دلیل بسیار دشوار و پر از استرس است اگر بخواهید بدون برنامهریزی و شناخت نقشه راه، با حجم زیاد کتابهای درسی و فرصت کم در امتحانات نهایی موفق شوید؛ نگران نباشید، چرا که با داشتن یک برنامهریزی شخصی و مختص به خود میتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.
الف مشاور با ارائه طرح 7 روزه مشاوره تحصیلی رایگان برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور فرصت دریافت مشاوره تحصیلی مختص به خود را برای همگان فراهم آورده است. شما با الف مشاور میتوانید برنامه جامع و اصولی مخصوص به خودتان را به طور رایگان دریافت کنید.
بهترین روش برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
برنامهریزی باید شخصی سازی شده باشد، چرا که باید برنامه هر فرد بر اساس ساعتهای شخصی دانش آموز، نقاط ضعف و قوت او طراحی شود. بنابراین برنامهریزی برای امتحان نهایی برای هر فرد متفاوت است. اما در هر برنامهریزی باید یک سری اصول و نکاتی را رعایت کنید تا برنامهریزی جامعی داشته باشید.
ما در ادامه به اصول و نکات مهم در هر برنامهریزی درسی میپردازیم😉
- تعیین زمان آزاد
اولین قدم برای طراحی یک برنامهریزی خوب، تعیین زمانهای آزاد است. شما باید بدانید در هر روز چند ساعت زمان آزاد برای مطالعه دارید. با تعیین زمانهای آزاد خود ساعات مناسبی را به مرور و یا یادگیری دروس تازه تدریس شده، اختصاص دهید. برای انجام این کار بهتر است از یک دفترچه یادداشت استفاده کنید. - اولویت بندی دروس
قدم بعدی اولویتبندی دروس است. شما باید درسهایی که به آن تسلط ندارید یا ضعف بیشتری در آنها دارید را در اولویت خود برای مطالعه قرار دهید. بهتر است دروسی که در آنها ضعف دارید را ابتدا مطالعه کنید تا ضعف خود را از بین ببرید. سپس به مرور مطالب و مطالعه دروس دیگر بپردازید. - تقسیم بندی دروس طبق زمان آزاد
قدم سوم برای داشتن بهترین برنامه ریزی درسی ویژه امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی، تقسیم بندی دروس موجود برای مطالعه طبق زمانهای آزادتان است. سعی کنید در زمانهای اندک ابتدا مطالب درسی را یاد بگیرید، سپس باقی وقت را به مرور بپردازید. - خلاصهنویسی و نتبرداری
خلاصه نویسی و نت برداری از مطالب در هنگام مطالعه بسیار ضروری است. سعی کنید نکات مهم را در دفترچهای مخصوص یادداشت کنید. با این کار میتوانید در مدت زمان کوتاهی کلیه مطالب و نکات مهم کتاب را مرور کنید. - مطالعه نمونه سوالات امتحان نهایی
حتما نمونه سوالات امتحان نهایی سالهای قبل را مطالعه کنید تا با نکات مهم درس از نظر طراحان سوال و شیوه سوالهای امتحان نهایی آشنا شوید. همچنین میتوانید قبل از مطالعه درس به نمونه سوالات امتحان نهایی نگاهی بیندازید تا متوجه شوید باید به چه روشی درس مورد نظر را بخوانید. - استفاده از وسایل کمک آموزشی
استفاده از وسایل کمک آموزشی مانند ویدیوهای آموزشی، فلش کارتها، نمونه سوالات و … برای موفقیت در امتحانات نهایی بسیار مفید است. استفاده از این وسایل باعث میشود تا دانش آموز بتواند چندین بار مطالب درسی را مرور کند و مطالب درسی در حافظه بلند او ثبت شود. شما میتوانید از این وسایل کمک آموزشی در اتوبوس، مترو و … استفاده کنید. بدین صورت زمانهای خود را بهینه میکنید. - نشانهگذاری کردن
نشانه گذاری مطالب مهم کتاب درسی مانند هایلایت کردن، خط کشیدن و … از بهترین روشهای مطالعه برای امتحان نهایی است. با این روش میتوانید تمرکز بیشتری بر روی مطالب مهم کتاب پیدا کنید. - دروس مطالعه شده را برای خود یا دیگران توضیح دهید
در برابر آینه یا دوستانتان مطالب درسی که فرا گرفتهاید را بازگو کنید. با این کار نقاط ضعف شما مشخص میشود و شما میتوانید خیلی راحت نقاط ضعف خود را برطرف کنید.
و در آخر باید بگویم که بهتر است قبل از امتحانات نهایی به مطالعه و جمع بندی دروس بپردازید تا برای فرجههای امتحان نهایی، زمان کافی برای مرور و حل نمونه سوالات امتحان نهایی داشته باشید.
برای به کارگیری و رعایت اصول و جزئیات برنامهریزی ویژه امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی میتوانید در طرح استثنایی 7 روز مشاوره تحصیلی رایگان الف مشاور شرکت کنید و از مشاورین با تجربه راهنمایی بگیرید. |
جدول برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
طراحی جدول برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی بسیار مهم است؛ زیرا جدول برنامهریزی درسی، درس خواندن را برای دانش آموزان آسان میکند و راه موفقیت در کنکور برای آنها نیز هموار میشود. دانش آموزان با تهیه جدول برنامه ریزی ویژه امتحانات نهایی میتوانند ساعات و روزهای مطالعه خود را هدفمند کنند. بدین صورت دانش آموزان میدانند که چه ساعتی چه روزی و به چه مدت باید چه درس و مبحثی را مطالعه کنند. ساعات تفریح، کار و مطالعه دانش آموزان با جدول برنامهریزی هدفمند میشود و از انجام هیچ کاری غافل نمیشوند.
به نکات زیر برای تهیه بهترین جدول برنامهریزی درسی ویژه امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی توجه کنید:
- لیستی از دروس و مباحثی که قرار است مطالعه کنید، تهیه کنید.
- تمام موضوعات و مباحث مورد نیاز برای هر درس را که باید مطالعه کنید، یادداشت کنید.
- چندین جدول با سطر و ستون مورد نیاز تهیه کنید.
- دروسی را که اولویت بندی کردهاید با اختصاص زمان مناسب به هر درس، در جدول یادداشت کنید.
- علاوه بر زمانهای مطالعه، باید زمانهایی را برای انجام کارهای شخصی، تفریح و … در نظر بگیرید و در جدول خود یادداشت کنید.
- بهتر است جدولی برای برنامه ریزی روزانه و جدولی دیگر برای برنامه ریزی هفتگی تهیه کنید؛ تا یک برنامه منعطف داشته باشید.
- و در آخر به برنامهریزی خود پایبند باشید تا در امتحانات نهایی به خوبی عمل کنید.
3 نکته مهم که باید در برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی به آن توجه کنید!
- بهتر است از همان ابتدای شروع ترم با دبیران خود پیش بروید تا در آخر ترم با حجم زیادی از مطالب درسی روی هم انباشته شده، مواجه نشوید.
- همچنین بهتر است از تابستان شروع به برنامهریزی کنید؛ بدین صورت مطالب سالهای قبل را مرور و نقاط ضعف خود را برطرف میکنید. این کار باعث میشود تا پایه شما قوی شود.
- لطفا با داشتن یک برنامه درست هدف گذاری کنید. حتما در برنامه خود مرور چندین باره مطالب را قرار دهید تا به طور کامل مطالب درسی در ذهنتان تثبیت شود.
بیشتر بخوانید: طرح رایگان برنامه ریزی شخصی ویژه امتحانات خرداد
اهمیت آشنایی با بارم بندی دروس امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
با اطلاع از بارمبندی دروس امتحان نهایی میتوانید ارزش و اهمیت هر فصل و مبحث را متوجه شوید. شما باید زمان بیشتری به مباحث مهم و پر اهمیت اختصاص دهید تا در امتحانات نهایی نتیجه بهتری کسب کنید؛ بدین صورت که نقاط ضعف خود را برطرف کنید و به تقویت نقاط قوت خود در مبحث مورد نظر بپردازید. این کار باعث میشود تا در مباحثی که ضریب بیشتری دارند به خوبی عمل کنید.
حذفیات امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
برای بهینهسازی مواد آموزشی در هر سال با تغییر مطالب درسی، مباحثی از کتابهای درسی حذف یا اضافه میشوند. شما با اطلاع از حذفیات درسی در کتابهای دوازدهم ریاضی میتوانید زمان خود را برای مطالعه دروس بهینه کنید. البته باید بدانید که این حذفیات باید مورد تایید دبیران و انجمن مشاوران تحصیلی باشد. بنابراین به هیچ شایعهای مبنی بر حذف حجم کتاب درسی توجه نکنید و فقط از منابع معتبر استفاده کنید.
برنامه مطالعاتی امتحان نهایی دوازدهم
همانطور که گفته شد، برنامه ریزی برای امتحانات نهایی بسیار اهمیت دارد. همچنین مواردی است که باید در زمان فرجههای امتحان نهایی و در طول برگزاری امتحانات نهایی رعایت کرد. به موارد زیر توجه کنید.
- بهتر است قبل از هر امتحان، زمانهای خالی و ساعتهای باقی مانده تا امتحان را مشخص کنید. سپس با در نظر گرفتن زمان ناهار، شام، استراحت و … برنامه مطالعاتی خود را مشخص کنید.
- حتما 1 الی 2 ساعت بعد از هر امتحان به مطالعه امتحان بعدی بپردازید. به هیچ عنوان به بهانه استراحت، زمان خود را هدر ندهید.
- برنامه مطالعاتی برای شب امتحان و فرجهها نباید سنگین و غیر قابل اجرا باشد.
- بهتر است شب امتحان فضای جلسه امتحانات نهایی را برای خود شبیه سازی کنید. همچنین نمونه سوالی از امتحانات نهایی را در نظر بگیرید و در زمان مشخص شده به آن پاسخ دهید.
- حتما به مطالعه نمونه سوالات امتحان نهایی سالهای گذشته بپردازید.
- ابتدا مباحث و فصولی که مطالعه نکردهاید و یا به آن تسلط ندارید را مطالعه کنید؛ سپس مطالب دیگر را بخوانید.
- حتما ابتدا به مطالعه دروس ترم دوم بپردازید؛ سپس مطالب ترم اول را مطالعه کنید.
- حتما و حتما به مباحث، تمرینات و مثالهای کتاب درسی مسلط شوید. زیرا منبع امتحانات نهایی کتاب درسی است.
برای کسب موفقیت در امتحانات نهایی پیشنهاد میشود به مقاله «مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی» مراجعه کنید.
برای اطلاع دقیق از بهترین روشهای برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی» مراجعه کنید.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
با توجه به هماهنگ بودن امتحانات نهایی در تمامی رشتهها و متفاوت بودن طراحان و تصحیح کنندگان سوالات امتحان نهایی، برنامهریزی برای این پایه دوازدهم بسیار اهمیت دارد. بنابراین با حجم زیاد از مطالب باید یک برنامهریزی دقیق برای موفقیت در امتحانات نهایی داشته باشید. به اصول مهمی که باید در برنامهریزی خود برای دوازدهم تجربی در نظر بگیرید، دقت کنید:
- مشخص کردن زمانهای خالی قبل از امتحان. این زمانها شامل زمان استراحت بعد از امتحان، شام و ناهار و زمان مطالعه است.
- بهتر است ۱ الی ۲ ساعت بعد از هر امتحان به استراحت بپردازید.
- هیچ گاه با تصور اینکه زمان کافی وجود دارد، در روز امتحان تماما به استراحت کردن نپردازید. یکی دو ساعت بعد از اتمام امتحان امروز به مطالعه امتحان فردا بپردازید.
- موضوعات و دروسی که در آن ضعف دارید را اول مطالعه کنید.
- بهتر است در شب امتحان به حل نمونه سوالات امتحان نهایی بپردازید.
- در شب امتحان میتوانید شرایط امتحان نهایی را برای خود ایجاد کنید و در زمان مشخص به پاسخ یک نمونه سوال از سوالات امتحان نهایی سالهای قبل بپردازید.
- بهتر است اول نیمسال دوم کتاب درسی را مطالعه کنید و سپس به مطالعه نیمسال اول بپردازید.
- حجم زیادی از سوالات امتحان نهایی دوازدهم از کتاب درسی مطرح میشود. پس تسلط بر کتاب درسی حرف اول را میزند.
به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی» برای کسب اطلاعات دقیقتر از نحوه طراحی برنامه ریزی درسی مراجعه کنید.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی نهم
- در دفترچه خود تمامی دروسی که باید مطالعه شوند را یادداشت کنید؛ سپس لیستی از دروس به ترتیب سخت به آسان تهیه کنید.
- عادات مطالعاتی خود را در نظر بگیرید؛ با توجه به این عادات، برنامه خود را طراحی کنید.
- زمانهای خالی خود را یادداشت کنید؛ سپس در جدول برنامه ریزی خود زمانهایی را خالی بگذارید تا در صورت ایجاد مشکل، بتوانید برنامه خود را تغییر دهید.
- بهتر است ساعاتی را به تفریح، گوش دادن به موسیقی و … اختصاص دهید.
- حتما به برنامه خود پایبند باشید. خود را موظف به انجام دقیق برنامه درسی کنید.
اگر در انتخاب رشته سال دهم خود دچار تردید هستید، پیشنهاد میکنم به مقاله «مشاوره تحصیلی انلاین انتخاب رشته نهم به دهم» مراجعه کنید.
نظر تخصصی مشاورین الف مشاور به دانش آموزان درباره امتحانات نهایی
❓سوال
سلام خسته نباشید . ببخشید من دانش آموز رشته ریاضی سال دوازدهم هستم دهم و یازدهم در حد کتاب و امتحان نهایی خوندم و الان که سال دوازدهم هستم نیاز به یه برنامه دارم که بتونم سال دوازدهم هم کتاب رو بخونم و هم تست بزنم اگه میشه راه حل های یه برنامه خوب رو بگین و بگین چند ساعت خواب در روز لازمه
ما در این مقاله به صفر تا صد بهترین روش برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی اشاره کردهایم. اگر سوال و ابهامی در این زمینه دارید، میتوانید آن را با ما در بخش کامنت به اشتراک بگذارید و یا با شماره ۰۹۱۲۱۷۵۰۶۹۷ ارتباط برقرار کنید تا بهترین برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی را دریافت کنید.