مشاور کنکور تجربی

تجربه های ارزشمند یک مشاور کنکور تجربی – مشاوره کنکور حرفه ای

کنکور تجربی به دور از تعداد داوطلبان زیاد و رقابت تنگاتنگ به بهترین شیوه مطالعه و برنامه ریزی کنکور احتیاج دارد که بتوانید به طور موثر در کنکور عمل کنید و به هدف خود برسید. مشاوره کنکور تجربی یکی از بهترین گزینه ها برای راهنمایی شما در مسیر درست و همراهی در این مسیر است. در ادامه با تجربه های ارزشمند یک مشاور حرفه ای کنکور همراه باشید.

آیا داشتن مشاور برای کنکور لازم است؟

اینکه شما برای کنکور مشاور داشته باشید خیلی به خود شما و شخصیتی که دارید، بستگی دارد. اگر شما فردی هستید که حرف و نظر دیگران برایتان اهمیتی ندارد و در آخر کار خودتان را انجام می‌دهید بهتر است وقت و پولتان را هدر ندهید. اما اگر اضطراب و استرس نمی‌گذارد که شما تصمیم و کار درست را بگیرید و یا شخصیتی دارید که باید شخصی باشد که وضعیت شما را بررسی کند و به شما خط فکری دهد یک مشاور کنکور می‌تواند برای شما گزینه مناسبی باشد.

پشنهاد ما برای انتخاب مشاور خوب این است که حتما مشاوری را انتخاب کنید که وقت برای شناخت روحیات،خلقیات و شخصیت شما گذاشته باشد و یک برنامه از پیش تعیین شده جلو شما نگذراد. اینک شما درست توسط مشاورتان شناسایی شوید خیلی مهم است، شاید اصلا خودتان بهترین مشاور برای خودتان باشید.

مشاوره تحصیلی خوب برای شما دو کار انجام می‌دهد اگر فقط به انگیزه احتیاج دارید و می‌دانید از پس برنامه‌‌ریزی‌های درسی‌تان برمی‌آیید مشاور انگیزشی مناسب شماست. اما اگر انگیزه دارید و در برنامه‌ریزی کمک می‌خواهید از مشاور تحصیلی کمک بگیرید. اگر هم انگیزه ندارید و هم برنامه‌ریزی درست بهتر است ابتدا با روانشناس صحبت کنید که به شما کمک کند استعدادها و توانایی‌های خود را شناسایی کنید.

چالش های پیش روی یک داوطلب کنکور تجربی

ما در این مقاله در نظر داریم تجربیات افرادی که در کنکور تجربی موفق شدند را بررسی کنیم.

ابتدا به چالش‌های این افراد می‌پردازیم:

هزینه‌های زیاد کتاب‌های کنکوری، این مسئله خیلی مهم است زیرا اکثر افراد برای این موضوع ممکن است منصرف شوند. این هزینه‌ها علاوه بر کتاب‌ها شامل: کلاس‌های کنکوری، مشاوره‌های تحصیلی و گاها فردی هم است. تغییرات در منابع مناسب، در سال‌های اخیر یکی از استرس‌زاترین و چالش برانگیزترین موضوع برای داوطلبان است که فشار و استرس زیادی برایشان دارد. تاثیر معدل در رتبه کنکور عامل دیگری است که برای داوطلبان فشار و استرس مضاعفی را ایجاد می‌کند. داوطلبان از ۳ سال قبل کنکور باید خودشان را برای کنکور آماده کنند و این می‌تواند عاملی باشد که باعث خستگی زودتر داطلبان شود.

با توجه به حجم زیاد مطالب و دروس چطور برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم؟

شما برای برنامه ریزی دروس دو تا زمان دارید، تابستان و سال کنکور. در تابستان به دلیل تعطیل بودن، زمان بیشتری برای مطالعه دارید، پس می‌توانید درس‌های پایه دهم و یازدهم را مرور و تثبیت کنید. اینکه سال دوازدهم (کنکور) را پیش‌خوانی کنید به خودتان و آمادگی شما نسبت به پایه دهم و یازدهم بستگی دارد.

یک نکته مهم برای زمان درس خواندن در تابستان وجود دارد این است که خودتان را به ساعات کم عادت ندهید و حداقل ۸ ساعت را مطالعه مفید داشته باشید، شما قرار است از مهر هم مدرسه بروید و هم برای کنکور آماده شوید. میتوانید با مطالعه مقاله بهترین راه های افزایش ساعت مطالعه برای کنکور از بهترین تکنیک ها برای افزایش ساعات مطالعه استفاده کنید.

برای سال کنکور کار سخت‌تر می‌شود پس نباید از زمان غافل شوید. همزمان که درس‌های سال جدید را می‌خوانید باید مرور و تثبیت کنید و تست هم بزنید. اگر بعد از یکی دو ماه تک خوانی احساس نیاز به کلاس کنکوری در یک یا دو درس را داشتید خوب است که کمک بگیرید ولی نباید وقت خودتان را با کلاس‌های کنکور در همه دروس پر کنید.

روش های پیشنهادی برای درس خواندن

دو تا از بهترین تکنیک‌های درس خواندن، اکتیو ریکال (مثل اینکه شما از خودت امتحان بگیری، تست بزنی). روش دیگه اسپیس رپتیشن (یعنی اینکه هر روز پشت سر هم یک موضوع را مرور نکن یک فاصله زمانی‌ای بینش مرورها باید رعایت شود). این فاصله‌هایی که می‌‌افتد باعث می‌شود مغز شما یه سری چیزها را فراموش کند و وقتی دوباره می‌روید سمت آن مطلب با چالش جدید روبرو می‌شود که همین چالش باعث می‌شود که بهتر یاد بگیرید. وقتی چیزی را سخت‌تر یاد بگیرید و با تلاش بیشتری بیشتر به یادتان می‌ماند.

با استرس و اضطراب کنکور چه کنیم؟

بی شک در این مسیر پر پیچ و خم گرفتار استرس و اضطراب می‌شویم . استرس تا حدی برای هل دادن ما لازم است پس این تفکر که اصلا  نباید استرس داشته باشیم غلط است. اما وقتی از حد نرمال خودش فراتر رود باید بهش توجه کنیم و کمک تخصصی بگیریم. چون استرس بیمار گون موجب بیماری‌های دیگر از جمله افسردگی دیابت و … می‌شود. حالا چطور می‌توان این استرس را کنترل کرد، اولین و مهم‌ترین چیز ورزش است. وقتی شما یک تایمی را برای ورزش اختصاص می‌دهید نشان دهنده این است که برای خودتان ارزش قایل هستید. فعالیت بدنی هورمون‌های استرس (کورتیزول) را کاهش می‌دهد و افکارتان را روی کاغذ بیارید، این کار باعث میشه نسبت به احساساتتان دید بهتری داشته باشید. ما آدم‌ها همیشه نگران مواردی هستیم که ۹۰ درصد مواقع اتفاق نمی‌افتد. خواب کافی و با کیفیت مورد بعدی است که به کاهش استرس شما کمک می‌کند. دوری از افراد تاکسیک و سمی برای مراقبت از سلامت روانمان لازم است. قدرت نه گفتن خیلی زیاد از جلوگیری از استرس کمک می‌کند، اینک تمرین کنیم الویت‌های خودمان را در نظر بگیریم و با بله گفتن‌های بیجا از وقت خودمان نزنیم. الویت‌بندی کنیم و بدانیم چه کارهایی برای امروز لازم است حتما انجام شوند و تیک بخورند. استفاده از وقت‌های مرده مثل، سوشال مدیا و … .

برای آشنایی با راه های دیگر کاهش استرس کنکور کافیست کلیک کنید.

عدم اعتماد به نفس و خودباوری

اولین چیزی که باید در رابطه با اعتماد به نفس بدانیم این است که همه ما منحصر به فرد هستیم و هیچ نسخه تکراری‌ از هیچ کدوم از ما نیست پس مقایسه با این تعریف بی معنا می‌شود. تنها مقایسه درست مقایسه خودت با خود قبلی و دیروزت می‌تواند باشد و بس. پس سعی کنیم با خودمان مهربان‌تر باشیم. هیچوقت از کلمه باید برای خودتان استفاده نکنید. بایدها و نبایدها باعث می‌شود شما صفر و صدی به نتایج نگاه کنید و اگر آن نتیجه دلخواه نشود اعتماد به نفس شما افت می‌کند و خودتان را زیر سوال می‌برید. سعی کنید ویژگی‌های مثبت را برای خودتان هر روز یادآوری کنید و زندگی را برای خودتان شیرین‌تر کنید. موقعیت‌های سختی که داشتید و از پسش بر آمدید را برای خودتان یادآوری کنید و هر وقت احساس کردید که ناکافی بودید به این موفقیت‌ها رجوع کنید. اعتماد به نفس چیزی نیست که خارج از شما باشد و بخواهید به دنبال آن باشید، آن را درون خودتان و موفقیت‌ها و شکست‌هایی که تجربه کردید بیابید.

با بی انگیزگی و بی حوصلگی چیکار کنیم؟

انگیزه آن جرقه‌ای نیست که ما را به سمت جلو هل دهد، بلکه نتیجه است که از کارهایتان می‌گیرید و به شما انرژی می‌دهد برای ادامه دادن کارهای بعدی و سخت‌تر. آن موفقیت و آن احساس رسیدنه به شما انگیزه می‌دهد که پیش بروید. برای این کار لازمه فقط یک کار کوچک را انجام دهید و از نتیجه آن خرسند شوید و این به شما انگیزه برای ادامه دادن و انجام کارهای دشوار می‌دهد. انگیزه یک چیز درونی است و کسی از بیرون نمی‌تواند آن را به شما تزریق کند. به جای این که روی هدفی زیاد تمرکز کنید و همش به آن فکر کنید و رویا ببافید بهتر است بروید در دنیای واقعی برنامه بریزید و از دنیای ذهن خارج شوید.

برنامه ریزی و مدیریت زمان، کلید موفقیت در کنکور تجربی

برنامه ریزی یک چارچوب و اصول مشخصی دارد که با دانستن این چارچوب می‌توانید خودتان برای خودتان برنامه ریزی کنید. اول از همه باید بدانید هدف شما چه رشته‌ای است. زیرا ضریب‌های هر درس برای هر رشته متفاوت است. بعد از انتخاب هدف، جمع‌آوری منابع مناسب است. کتاب‌هایی که مناسب سطح شما هستند. در یک برنامه ریزی ۵ تا آیتم باید مشخص شود. اولی تاریخ است. برنامه من برای چه روزها و زمان‌هایی است. دومین مورد مشخص کردن درس‌هاست. سومین مورد، مشخص کردن مبحث آن درس است. دو مورد آخر مربوط به ساعات مطالعه است. ساعت مطالعه تشریحی و تستی. تنوع دروس در حال حاضر که دروس عمومی نیست کمتر است و وقت برای دروس اخنصاصی بیشتر است و این می‌تواند یک پوئن باشد. در یک برنامه ایده‌آل شما می‌توانید در روز ۴ الی ۵ درس را بگنجانید. حداقل ۱.۵ الی ۲ ساعت برای هر درس باید وقت گذاشت. بهتر است از برنامه حجمی استفاده کنید تا زمانی. برنامه حجمی بر این اسا است که شما برای امروز درس یک زیست را مثلا باید مطالعه کنید. برنامه زمانی به این صورت است که شما یک ساعت برای زیست وقت می‌گذارید. برنامه زمانی هدف و حجم مشخص نیست. تعداد تستی که شما می‌زنید و یاد می‌گیرید مهم است نه تعداد زیادی تست بزنید و هیچی یاد نگیرید.

اهمیت برنامه شخصی سازی شده

پیش از این گفتیم که برنامه ای که مناسب روحیات و شخصیت شماست برنامه ای است که می‌توانید به آن اعتماد کنید. بعضی از ما می‌توانیم صبح زود بیدار شویم، بعضی‌ها نه از آن طرف شب‌ها می‌توانند بیشتر بیدار بمانند. فقط شمایید که می‌توانید برنامه‌ای ایده‌آل که از آن خسته نشوید و به آن وفادار باشید را برای خودتان بنویسید. هیچکس به اندازه خودتان شما را نمی‌شناسد. دانستن اصول و چارچوب ضروری است ولی چیدن و اجرای برنامه با خودتان است.

تکنیک‌ها و ابزارهای برنامه‌ریزی

روش‌های مختلفی برای برنامه ریزی وجود دارد اما پیشرفت تکنولوژی به ما این اجازه را می‌دهد که با گوشی موبایلمان برای برنامه ریزی کارهایمان استفاده کنیم.

تعدادی از این نرم‌افزارها:

تیک تیک؛ یکی از برنامه‌های برنامه ریزی است که می‌توانید کارهایتان را در آن برنامه ریزی کنید و برایشان آلارم بذارید که فراموش نکنید. نسخه رایگان و نسخه پرو دارد.  شما از نسخه رایگانش هم می‌توانید بهره ببرید و حتما نیاز به خرید نسخه پریمیوم آن نیست.

ANYDO؛ در فروشگاه پلی استور می‌توانید دانلود کنید. شما می‌توانید کارهای مختلفتان را در قالب چند تسک( وظیفه) بنویسید و برایشان الویت بندی کنید و حتی می‌توانید برای هر تسک زیر مجموعه هم تعریف کنید. انی دو از فضای ابری، دستار صوتی گوگل و آمازون پشتیبانی می‌کند.

TODOIST؛ تودوایست علاوه بر نسخه اندروید و آی او اس نسخه ویندوز هم دارد و جزو نرم‌افزارهای پیشنهادی آپ استور است. تمام امکانات لازم برای برنامه ریزی که لازم دارید را داراست. حتی بر اساس تعداد کارهایی که انجام دادید و تیک زدید به شما نشان می‌دهد که چقدر مفید بودید.

تکنیک پومودور و مدیریت زمان

مشهورترین تکنیک برای کارهایی که باید انجام دهیم ولی ذهنمان از انجام آن کارها فرار می‌کند. این تکنیک با داده‌هایی که از نحوه کارکرد ذهن و مغز داریم همخوانی دارد.

 تکنیک پومودور: اگر یک کار سنگین برای انجام دادن دارید بهتر از آن را به بازه‌های ۲۵ دقیقه‌ای تقسیم کنید تا بتونید به بهترین شکل انجامش دهید. بعد از اینکه به ۲۵ دقیقه رسیدید ۳ تا ۵ دقیقه استراحت می‌کنید و دوباره ۲۵ دقیقه بعدی را شروع می‌کنید. بعد از ۴ تا ۲۵ دقیقه یک استراحت طولانی‌تر در حد ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به خودت می‌دهی و دوباره اگر همچنان کار داشتید این روند را تکرار می‌کنید.

نکته مهم در مورد این تکنیک این است که در اون بازه ۲۵ دقیقه‌ای واقعا هیچ کاری جز کاری که باید انجام ندهید. و در استراحت‌های ۳ تا ۵ دقیقه‌ای کارهایی که نیاز به تمرکز دارد را انجام ندهید.

مخاطب اصلی این تکنیک دانشجوها، دانش‌آموزان و اشخاصی هستند که کارهایشان را به تعویق می‌اندازند.

سخن آخر

کنکور، مسئله حل نشدنی نیست. در مسیر راه کنکور با سختی و استرس زیادی همراه هستنید اما با یک برنامه ریزی درسی اصولی و یک مشاور همراه میتوانید بهترین راه و اصولی ترین نوع رسیدن به هدفتان را بپیمایید. امیدواریم با مطالعه این مطلب کمک فراوانی به شما در راه افایش انگیزه و رهایی از سردرگمی ها کرده باشیم. با آرزوی موفقیت برای شما داوطلب عزیز.

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور
چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور 
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!