شیمی را مفهومی یاد بگیر تا در کنکور ۱۰۰ بزنی!

به نظر شما شیمی درس سخت و دشواری است؟ یا درسی لذت بخش و آسان است؟ برخی افراد به راحتی این درس را متوجه می شوند و برخی این درس را کسل کننده می‌دانند. اما هر مشکلی راه حل خودش را دارد و یادگیری شیمی هم می‌تواند آسان باشد؛ در صورتی که روش مطالعه آن را به خوبی بیاموزید. دانش آموزان و داوطلبان کنکور به اشتباه مطالعه این درس را به خاطر حجم کم به تعویق می اندازند. پس از خواندن درس های دیگر به سراغ درس شیمی می‌روند، متوجه می‌شوند یادگیری این درس برایشان دشوار است؛ این در حالی است که وقت خود را هدر داده اند و نمی‌توانند در مدت کوتاه به نتیجه قابل قبول برسند. درس شیمی نیاز دقت زیاد و توجه به جزئيات مطالب دارد. اگر بخواهید در کنکور شیمی را ۱۰۰ بزنید، باید برنامه ریزی درست و اصولی داشته باشید و از آموختن روش مطالعه شیمی غافل نشوید. با ما در این محتوا همراه باشید تا قدم به قدم با روش های مطالعه درس شیمی آشنا شوید.

ترتیب خواندن مباحث شیمی برای کنکور

مباحث درس شیمی به سه قسمت تقسیم میشود: حفظی، مفهومی، مسئله. باید بدانید هر کدام از این مباحث را چطور بخوانید که یادگیری درس شیمی شما کامل باشد. هر قسمت روش مطالعه خاص خودش را دارد. ما برای شما روش مطالعه شیمی کنکور تجربی و ریاضی را با توجه به قسمت های مختلف کتاب توضیح داده ایم: 

◀ روش مطالعه مباحث حفظی

با توجه به اینکه حجم بیشتر کتاب شیمی را مطالب حفظی تشکیل می‌دهد، شما باید زمان کافی برای مطالعه این قسمت در نظر بگیرید. مطالبی همچون نظریه ها، خواص عناصر، رنگ مواد و… از این قبیل هستند. در کنکور سوالات از مباحث حفظی به صورت جداگانه یا به صورت ترکیبی با مطالب مفهومی مطرح می‌شود که شما باید آمادگی لازم برای پاسخگویی به آنها  داشته باشید. برای جواب دادن به سوالات حفظی چون زمان کمتری نیاز دارید و احتمال خطا در این سوالات کمتر است، به آسانی به اینگونه سوالات می توانید پاسخ دهید. پس ابتدا برای خواندن درس شیمی به سراغ مطالب حفظی بروید، وقتی کاملا به مطالب حفظی تسلط داشته باشید به سرعت سوالات مربوط به آنها را در کنکور پاسخ می‌دهید و با خیال آسوده زمان کافی برای حل سوالات دیگر شیمی که وقت بیشتری نیاز دارند ذخیره کنید. برای یادگیری بهتر مطالب حفظی میتوانید خلاصه نویسی و حاشیه نویسی را امتحان کنید، روش های درست خلاصه نویسی را در الف مشاور با مراجعه به مقاله چگونه حرفه ای حاشیه نویسی کنیم؟ می توانید بیاموزید. این خلاصه ها در زمان جمع بندی کنکور به شما کمک خواهند کرد. در زمانی که تست می زنند نکات تست ها را به خلاصه های خود اضافه کنید، این کار به شما کمک میکند مرور مطالب را برای شما آسان تر باشد.

◀روش مطالعه مباحث مفهومی

سوالاتی در کنکور مطرح می‌شوند در دسته بندی حفظی و حل مسئله قرار نمی‌گیرند. مطالب تحلیلی و مفهومی مثل واکنش های تجزیه، جابجایی، ترکیب و… که نه محاسباتی هستند و نه جنبه حفظی دارند همان مطالب مفهومی درس شیمی محسوب می شوند. برای سوالات کنکور شیمی این دسته سوالات مثل تصاویر و نمودار ها بسیار اهمیت دارند. داوطلبان کنکور برای یادگیری این مطالب باید به دقت و تمرکز این مطالب را بخوانند و مانند یک معلم مفاهیم را برای خود تدریس کنند. 

◀روش مطالعه مباحث محاسباتی

با توجه به اینکه ۳۰ درصد از سوالات شیمی کنکور را سوالات حل کردنی و محاسباتی تشکیل می‌دهد و تعداد سوالات مربوط به این بخش در سال های اخیر بیشتر شده داوطلبان کنکور باید توجه ویژه ای به این قسمت داشته باشند. البته که این بخش سخت‌تر از بخش های دیگر کتاب شیمی است اما بخاطر سختی نباید از آن غافل شد زیرا حل همه مسائل سخت و زمان بر نیست، مانند سینتیک و تعادل ها آسان‌تر هستند. با کنار گذاشتن مسائل شیمی این سوالات ساده را هم از دست می‌دهید و رقبا از شما پیشی میگیرند. مسائل دیگری مثل ترمودینامیک، مسائل تحلیلی اسید باز و آب و الکترولیت و.. نیز هستند که وقت بیشتری برای حل کردن نیاز دارند اما شما با تمرین و تست زدن زیاد می توانید یادگیریتان در این بخش شیمی را تقویت کنید. برای خواندن سوال و پاسخ دادن به آن باید در یک دقیقه سرعت عمل داشته باشید. پس آنقدر تمرین داشته باشید که به محض خواندن سوالات فرمول های آن در ذهنتان بازیابی شود. حل بسیاری از مسائل شیمی نیاز به نوشتن معادله و موازنه آن دارد که این مهم ترین بخش مباحث محاسباتی شیمی است. پس به این قسمت توجه ویژه ای داشته باشید و واکنش نویسی را مبنای تمرينات خود قرار دهید. 

خواندن شیمی شب امتحان

هر وقت صحبت از شب امتحان می شود، استرس و نگرانی های بیش از حدی که به سراغ دانش آموزان می آید اولین چیزی است که به خاطر می آوریم. اگر بخواهید از این زمان کم، بیشترین نتیجه را به دست بیاورید ابتدا بارم بندی سوالات را بررسی کنید تا طبق همان بارم بندی مطالب درسی را مطالعه کنید، ابتدا سوالاتی که بیشترین نمره را به خود اختصاص می‌دهند در اولویت مطالعه خود قرار دهید. سپس به سراغ نمونه سوالات سال های قبل بروید تا از مباحثی که بیشتر در امتحانات تکرار شده اند مطلع شوید. اما نکته قابل تامل این است که مطالب درسی را با کیفیت مطالعه کنید و به صورت سطحی از آنها عبور نکنید، وقتی شما سهل انگارانه درس می‌خوانید یادگیری شما کامل نمی‌شود، اگر زمان کوتاهی برای مطالعه دارید مطالب کمتری و البته مهمتری را مطالعه کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. داشتن برنامه ریزی برای امتحان شیمی مهم ترین نکته برای موفقیت در امتحان است. ما در الف مشاور این امکان را برای شما دانش آموزان و داوطلبان کنکور فراهم کرده ایم تا بتوانید ۷ روز مشاوره تحصیلی رایگان را با اطمینان دریافت کنید تا رسیدن به موفقیت های تحصیلی برای شما دست یافتنی باشد.

سخن آخر (یادگیری شیمی از پایه)

برای یادگیری شیمی از پایه نیاز دارید همه مسائل و فرمول های شیمی دهم را یاد بگیرید؛ سپس به مطالب شیمی یازدهم و دوازدهم بپردازید؛ زیرا همه مفاهیم این سه کتاب به هم مرتبط هستند و یادگیری آنها مکمل یکدیگر است. توجه داشته باشید برای یادگیری درس شیمی نیاز دارید درس ریاضی خود را تقویت کنید، شما بدون یادگیری توان ها، اعداد منفی، کسرها، الگوریتم ها و… نمی‌توانید از پس یادگیری مسائل شیمی بر بیایید. دانایی خود را در جدول تناوبی کامل کنید زیرا برای یادگیری مفاهیم پیچیده شیمی به آن نیاز دارید. در آخر می توانید برای کامل شدن یادگیری به طور منظم تست های سالهای قبل را بزنید. برای یادگیری روش های مطالعه شیمی می توانید به مقاله چطور شیمی کنکور را بخوانیم؟ مراجعه کنید. 

اینستاگرام الف مشاور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *