چطور افزایش تراز آزمون رو تجربه کنم؟ چرا توی آزمون های نیمسال اول تراز کمی میگیرم؟ اینهمه درسی که خوندم چی شد، چرا هیچ پیشرفتی نداشتم و تراز و درصدم ثابت مونده؟ چرا رتبم بهتر نمیشه. شاید توام تو این چاله افتادی و نمیدونی چطور باید ترازت رو افزایش بدی. هرچی تلاش میکنی هیچ فرقی نمیکنه و ترازت همون قبلی میمونه و یه جورایی حس میکنی همه تلاشات بی نتیجه بوده. اگر این حسرو داری بهتره که با الف مشاور همراه باشی تا با بهترین و طلایی ترین روشهای افزایش تراز آشنا بشی.
تراز چیه؟ تعریف تراز
تا حالا حداقل چند صد باری اسم تراز رو شنیدی و به احتمال زیاد میدونی معنیش چیه، ولی محض اطمینان هم که شده بهتره قبل از اینکه درباره روش های افزایش تراز و بهبود تراز حرف بزنم، بدونی تراز چیه.
تراز نسبت عملکردت به عملکرد کل شرکت کننده های آزمون رو نشون میده، ولی درصد هر داوطلب نشون دهنده عملکرد فردی اون شخصه. تراز تو توی هر درس، با توجه به نمره خامت بدست میاد و نمره خام هم همون درصدت توی هر درسیه.
به زبون ساده بخوام بگم تراز یعنی امتیاز شما نسبت به دیگر افراد شرکت کننده در آزمون. هر چقدر پاسخهای درستتون تو کنکور بیشتر باشه، سطح ترازتون بیشتر و بالاتره.
روش های افزایش تراز آزمون
افزایش تراز آزمون اصول زیادی داره که رعایت یا فراموش کردن هر کدوم میتونه تعیین کننده این باشه که ترازت ثابت میمونه یا افزایش رو تجربه میکنی. یکی از این موارد داشتن انگیزه قوی و خستگی ناپذیر بودنته. هرچقدر بیشتر درس بخونی و ساعات مطالعت رو زیاد تر کنی، به همون نسبت هم انگیزت بیشتر میشه و مهارت بیشتری برای جواب دادن به تست ها داری و در نهایت نتیجه بهتری توی آزمون میگیری.
نکته اینجاست که اگه نمره خوبی توی آزمون نگرفتی و موفق نشدی، بهونه گیری نکنی، همه چیز رو تقصیر سختی تست ها نندازی و در اصل دنبال مقصر نباشی. بجای ناراحتی و اعصاب خوردی که هیچ فایده ای هم نداره بهتر دنبال بهبود نقاط ضعف و رفع کردن مشکلاتت باشی تا بتونی توی آزمون های بعدی عملکرد بهتری داشته باشی. همونطور که گفتم اصول زیادی روی افزایش تراز تاثیر دارن و باید همه اون موارد رو در نظر داشته باشی و با عمل کردن به تک تکشون میتونی مطمئن باشی که در آینده و تست های بعدیت افزایش تراز آزمون داشته باشی. حالا اگه میخوای بدونی که این اصول چه مواردین و چطور میتونی اونا رو رعایت کنی، با الف مشاور همراه باش تا بیشتر دربارشون حرف بزنم. همچنین میتونی با مشاوره تحصیلی الف مشاور تو 7 روز تمام رمز و رازهای کنکور و پیشرفت تو تمامی آزمونا رو یاد بگیری. کافیه امتحان کنی.
افزایش تراز آزمون – ساعت مطالعه مناسب داشته باش
اولین مورد، داشتن ساعت مطالعه مناسبه، ساعات مطالعه ای که داشتی با برنامه ریزیت یکی بوده؟ کمتر مطالعه داشته یا بیشتر؟ اگه از خودت انتظار تراز 7000 داری، این تراز با 20 ساعت مطالعه اونم 3 هفته قبل از آزمون برآورده نمیشه و رسیدن به هر تراز نیاز به این داره که به صورت حرفه ای و درست برنامه مطالعاتی خودت رو بچینی. پس در نهایت اینطور میشه گفت که هرچقدر ساعات مطالعت بیشتر باشه تراز بالاتری بدست میاری.
البته یه نکته مهم وجود داره که باید بدونی، ساعات مطالعه بالا وقتی بدرد میخوره که تمرکز داشته باشی و درس رو درست و حسابی بخونی. به این معنیه که فقط ساعت مطالعه بالا نشون نمیشه که مطلب رو درست درک کردی و اونو به صورت کامل فهمیدی.
افزایش تراز آزمون – سبک مطالعه هر درس رو بدون
نکته دوم، آشنایی با سبک مطالعه دروسه. به طبع هر درس سبک مطالعه خودش رو داره. برای مثال وقتی میخوای دروس عمومی رو مطالعه کنی، زمان کمتری ازت میگیرن و از جهت دیگه دروس تخصصی نیاز به تمرین بیشتری داره. از طرف دیگه، باید بین دو روش مفهومی خوندن دروس و حفظی مطالعه کردن اونا تعادل برقرار کنی.
هر درس با توجه به درجه سختی و اهمیت اون دسته بندی میشیه و باید بر همین اساس نوع مطالعه، جمع بندی و مرور خاص خودت رو انتخاب کنی و نمیشه باری هر رشته دانشگاهی و دروس کنکور یه شیوه رو انتخاب کرد.
برای مثال، نباید دروسی که مبحث های مشابهی دارن رو با فاصله زمانی کم از همدیگه بخونی چرا که درسته طبقه بندی نمیشن و ممکنه توی ذهنت با همدیگه تداخل داشته باشن و اون مطالب رو درست حفظ نشی. یه مورد دیگه که میشه بهش اشاره داشت، دروسی مثل دینی و فلسفه هست. اینکه این دو درس رو پشت سر هم مطالعه کنی اشتباهه و پیشنهاد میشه که درسی مثل دینی رو با فیزیک مطالعه کنی.
در ادامه یه مثال کامل از درس زیست شناسی برات زدم که متوجه بشی منظورم چیه. مثال درباره فصل 6 زیست دو هست که به سبک حرفه های تجربه نکته برداری شده. به صورت معمول این فصل بین 3 تا 4 تست یا بین 6 الی 8 درصد از سوالات کنکور زیست شناسی رو داره.
- موضوع سوالات درباره مقایسه گردش خون ملخ با خرچنگ و یا کرم خاکی و موارد مشابه هستن.
- یه تست دیگه واسه انقباض دهلیز و بطن قلب داریم، از گره پیش آهنگ شروع میشه و تا میوکارد بطن ادامه داره. طراح تست اینجوری حرف میزنه که انقباض چطور انتقال پیدا میکنه.
- یه تست دیگه هم در مورد الکتروکاردیوگرام قلبه، کنکور 95 هم یه تست خوبی بود.
- یه تست دیگه هم در مورد خون انسانه، ممکنه درباره گلبولهای سفید باشه که با فصل سوم ترکیب میشن یا درباره انعقاد خون و گلبول قرمز.
- و آخرین تست در بخش گیاهی هست، طراح میتونه با فصلهای مختلف ترکیب کنه و سوالات مفهومی و ترکیبی بپرسه. پس حتما باید تو این فصل زیاد ترکیبی بخونی، چون سوالات ترکیبی این فصل خیلی مهم شده و داوطلب باید رو همه سالها مسلط باشه.
افزایش تراز آزمون – هرچقدر تست بزنی، همونقدر ترازت میره بالا
افزایش تراز آزمون و نمره بالاتر میخوای؟ باید به همون اندازه بیشتر تست بزنی. تعداد دفعات تست زدن برای هر درس با توجه به ضرب و مقدار اهمیت درس متفاوته و باید در طول هفته اجرایی بشه. یه نکته مهم وجود داره، تمرین تست زنی باید همراه با مطالعه دروس به شکل تشریحی باشد و به هیچ وجه نباید تست زنی رو عقب بندازی چون که از درس عقبی و یا مسلط نیستی.
وابسته شدن به بهانه ها و استفاده از روش های اشتباهی باعث میشه تا ماه های آخر مطالعه برای کنکور تست زنی، به این دست از عادت های غلط مطالعاتی عادت کنی و دیگه نتونی مثل قبل تست زدن رو انجام بدی. کنکور یه آزمون تستیه که برای بهترین بودن، نیاز به مهارت تست زنی داره پس باید تست های زیادی بزنی تا تمرکز و مهارتت زیاد بشه.
در اصل میشه گفت که اگه دنبال تراز مناسب میگردی، باید بیشتر از همیشه تست بزنی. هیچ داوطلبی نیست که به تراز 7000 رسیده باشه و اینکارو بدون تست زدن انجام داده باشه. فقط کافیه تعداد تست های که داوطلب های با تراز بالا زدن رو ببینی. کسی که انتظار داره با خوندن درس به صورت عمیق و کامل، تراز بالایی بدست بیاره مثل این میمونه که با دیدن فیلم های آموزشی تیر اندازی، شلیک کردن رو یاد بگیری. درس خوندن بدون تست زدن بدون فایدست.
افزایش تراز آزمون – واقع بینانه نگاه کن
نکته بعدی، داشتن نگاه واقع بینانست. سعی کن همیشه واقع گرا باشی و هر چیزی رو عین واقعیت ببینی. خودت رو با تصورات گول نزن و انتظار نداشته باش توی یه آزمون بتونی از تراز 4000 به 5000 برسی و پیشرفت های یه شبه رو از سرت بیرون کن. پیشرفت مرحله به مرحله، پله و درصدی انجام میشه.
باید سعی کنی اهدافت رو کوچیک کوچیک کنی. اینطوری بعد از رسیدن به هر کدوم یه هدفت تیک میخوره و یه مقدار هم احساس خوشحال میکنی. اینم در نظر داشته باش. تا زمانی که کار رو شروع نکردی، توی فکر و خیال سیر میکنی.
افزایش تراز آزمون – برنامه درسیت رو عوض کن
برنامه درسی خیلی مهمه، اگه همه چیزو رعایت کردی و پیشرفت نمیکنی شاید برنامه درسیت مشکل داره. برنامه درسی ضعیف و غیر استاندارد رو میشه عامل اصلی نتیجه نگرفتن بسیاری از داوطلبا دونست که باعث شده دنبال مطالعه و پیشرفت غیر اصولی باشن و با کلی هزینه و زحمت هیچ پیشرفتی نکنن. برای دریافت برنامه درسی مناسب، با استفاده از تکنیک ها و روش های مطالعه ی برتر با متخصصین الف مشاور صحبت کن. همچنین میتونی از الف مشاور برنامه ریزی درسی مخصوص به خودت رو بگیری و باهاش کلی پیشرفت کنی.
تراز آزمونت رو افزایش بده- منابع درستی رو انتخاب کن
منابع درسیت رو چطور انتخاب کردی؟ به درس و سطح عملت توی اون درس توجه داشتی؟ با توجه به اینکه داوطلب از نظر تسلط به درس، ضعف، شیوه یادگیری و حفظ کردن موارد متفاوته باید از منابع متفاوتی هم استفاده کنی و همین مورد باعث میشه تا با رقیب های خودش تفاوت داشته باشه و بتونی بهتره پیشرفت کنه.
تشخیص منابع درسی مناسب برای مقاطع مختلف کار سخت و کارشناسی شده ای است که در قدم اول برنامه ریزی شاید تا هفته ها هم نتوان منبع دقیقی برای داوطلب معرفی کرد و داوطلب باید از لحاظ روش های آموزشی و یادگیری در کنکور چندین بار آنالیز بشه.
منبع درسی مناسب اگه به صورت دقیق و تخصصی انتخاب بشه، میتونه باعث پیشرفت، بهبود راندمان و افزایش انگیزه داوطلب بشه که در نتیجه مطالعه باکیفیت تر و مفید تر میشه. بر عکس این مورد هم ممکنه، یعنی اگه که منبع درسی به درستی انتخاب نشه، نه تنها امکان این وجود داره که روحیه داوطلب کم بشه بلکه احتمال داره یادگیری ناقص و یا اشتباه انجام بشه و به صورت کلی پروسه یادگیری و پیشرفت داوطلب مختل میشه.
یکی دیگه از اشتباهات تکراری داوطلبا رو میشه استفاده از منابع زیاد بدون تمرکز و تسلط روی حتی یکی از اونا دونست که در اصل فدا کردن کمیت برای کیفیته. مطالعه برای کنکور همش درباره کیفیته و تمرکز بر روی یک منابع خیلی بهتر از مطالعه انواع و اقسام منابع مختلف به شکل بی کیفیته. معلومات ناقص، فراموش کردن، بی دقتی و کمبود وقت رو میشه از دلایل دیگه افت تراز و پیشرفت نکردن داوطلب توی بلند مدت دونست.
سرعت تست زنی ات رو افزایش بده! نمیدونی چه جوری؟ رو لینک زیر کلیک کن تا متوجه بشی.
چگونه سرعت تست زنی خود را افزایش دهیم؟
تراز بالاتری بگیر – نتایج آزمون ها رو تحلیل کن
یکی دیگه از موارد مهم رو میشه تحلیل کردن آزمون ها دونست. اینکه نتیجه آزمون های قبلیت رو تحلیل کنی مزیت های زیادی داره و میتونه مسیر پیشرفتت رو هموار تر کنه. تیم الف مشاور روی تحلیل و آنالیز هر آزمون خیلی تاکید داره چرا که تحلیل آزمون هایی که تراز پایینی دارن، میتونن نقاط ضعف تو رو مشخص کنه و با کار کردن روی اون نقاط و مواردی که کمتر مطالعه کردی، شانس بیشتری برای افزایش تراز آزمون داری.
برای اینکه یه یادآوری برات بشه و اهمیت تحلیل آزمون برای افزایش تراز آزمون رو بدونی، به صورت کلی نکات مهم و موثری که برای افزایش تراز اهمیت داره رو دوباره بهت میگم.
- تلاش بیشتر: خوب و مفید درس خوندن خیلی مهمه ولی نتیجه اون دیر بازدهه. یعنی چی؟ به این معنیه که دیر نتیجش رو میگیری و احتمال داره برای همین فک کنی که اهمیت زیادی نداره ولی تلاش بیشتر خیلی اثرگذاره. یه داوطلب که در دبیرستان بیشتر به حفظ کردن درسها اهمیت داده و تستی کار نکرده، نمیتونه به سادگی دروس را مفهومی و تکنیکی مطالعه کنه.
- حالا انتظار داره که در آزمونهای آزمایشی دورههای اول با سختی بالا، تراز بالایی بگیره. ولی بهتره به جای تمرکز روی نتیجه کلی آزمون، به افزایش کیفیت و درصدهای هر درس توجه کنه. این مورد نیاز به صبر، دقت و پشتکار زیادی داره تا بتونه توی مدت زمان معین به هدف گذاری درصدهای هر درس برسه.
- سرعت و پیوستگی: داوطلب باید سریع و پیوسته باشه، بعد از اینکه هدفش رو تعیین کرد بدون که چه درصد هایی رو توی چه درس هایی بزنه و در کنارش هم تلاش بدون توقف و سریع داشته باشه تا سریع نتیجه بگیره.
- مطالعه یکجا و بدون استمرار هیچ نتیجه ای نداره و اگه یه هفته ساعات زیادی درست بخونی و هفته بعد افت داشته باشی، افزایش تراز آزمون رو تجربه نمیکنی. باید سعی کنی از کم شروع کنی و حتی اگه شده رشد 5 درصدی برای هر آزمون رو در نظر بگیری تا پیشرفت های کوچیکت پلی برای موفقیت های بزرگت بشه.
مهارت تست زنی خودت رو افزایش بده! فقط با این مهارتهای که تو مقاله زیر بهت گفتم، میتونی در کمترین زمان مهارت تست زنی خودت رو افزایش بدی.
مهارت تست زنی در کنکور- چگونه تست بزنیم؟
چطور تراز بالاتر بگیرم؟ – اشتباهات خودت رو قبول کن
قبول کردن اشتباهات خیلی مهمه، وقتی توی آزمونی خوب نیستی و تراز خوبی نمیگیری باید قبول کنی که علت کاهش ترازت، اشتباه هایی بوده که انجام دادی. فقط اونایی بعد از آزمون، نگران کاهش درصدها و ترازشون نمیشن، که از بهترینهای کنکورن. چون اونها میفهمن که اشتباهاتشون یه فرصته برای پیشرفت و بهتر شدن. هر اشتباهی که تو آزمون میکنی، اگه بفهمی و رفعش کنی، میتونه بهت کمک زیادی کنه.
حتی اگه دوباره اون اشتباه رو تو آزمونهای بعدی داشته باشی، مهم نیست. تو این فرصتهای باقیمونده، به تمرین کردن روی اشتباهات و اشکالاتت ادامه بده تا وقتی به میدون اصلی رقابت برسی، به خودت مسلط باشی و بدون هیچ ترسی موفقیت رو برای خودت فراهم کنی.
همیشه یادت باشه. تو دنیا هیچ بن بستی وجود ندارد یا راهی خواهیم یافت یا راهی خواهیم ساخت …
آموزش گرفتن تراز بالاتر – نکات مدیریت قبل از آزمون
مدیریت قبل از آزمون چیه و چطور میتونه روی افزایش تراز آزمون تاثیر داشته باشه؟ چطور با مطالعه هایی که داشتم میتونم افزایش تراز داشته باشم؟ در ادامه یه سری نکته میگم که بهتر آویزه گوشت کنی و اونارو همیشه یادت باشه.
- بعد از آزمون، بعضی از داوطلبان میگن که وقت کم آوردن و اگه زمان بیشتری داشتن، میتونستن به تستهای بیشتری جواب بدن. یا اینکه برای تستهایی که بلد بودن، وقت زیادی گذاشتن و نتونستن به بقیه تستها برسن. یا حتی بعضی از داوطلبان، اولین تستهای سخت رو ببینن و انگیزهشون رو از دست بدن و آزمون رو هم مثل قبل رها کنن. اینا باعث میشه که فکر کنید چقدر زمان باقی مونده و چند فرصت دیگه دارید برای جبران ترازتون.
· قبل از هر آزمون، تکنیکهای مدیریت قبل از آزمون رو اجرا کنی. این باعث میشه که در جلسه آزمون، غافلگیر نشی و بتونی از مباحثی که خوندی بهترین استفاده رو ببری. یک روز قبل از هر آزمون، آزمون غیر حضوری در خونه بگیر تا در جلسه آزمون، با مباحث آشنا باشی.
· ترتیب دروس در آزمونها و کنکور مشخصه و هر درس زمان و تعداد تست خودش رو داره. برای هر تست، حدود 45 ثانیه زمان داری. اما مهمه که با سختی و آسونی هر تست و بودجهبندی درسها آشنا باشی. رعایت ترتیب در تستزنی برای همه پیشنهاد نمیشه و بستگی به شرایط خاص هر فرد داره.
· هدف تو از رفتن به جلسات آزمون، اینه که با تمام وجودت به تستها جواب بدی و انگیزت رو حفظ کنی. حتی اگه یک آزمون برات سخت بود، هیچوقت انگیزت رو از دست نده و برای آزمونهای بعدی آماده باش. با خوندن درسها با انگیزه، حتی در درسهای سخت، میتونی به پیشرفت برسی و هر درس رو در آزمونها حذف نکنی.
افزایش تراز آزمون – راز موفقیت برای افزایش تراز
راز موفقیت چی؟ ادیسون یه جمله داره که میگه: موفقیت 1% الهام است و 99% پشتکار
یه روش تضمینی برای افزایش تراز آزمون بهت معرفی میکنم که توی آزمون های فاز پاییز و زمستان خیلی بکار میاد و در مباحث مختلف و دروس ضعیف و قوی جوابه.
این روش به این شکله که اول از همه مرور کردن حرفه ای مطالب با استفاده از روش مرور رو انجام میدی، بعد با تست زنی جدید و دوباره تست هایی که بار اول اشتباه پاسخ دادی رو میزنی. در نهایت هم تحلیل تست های آزمون قبلی میتونه بهترین کار باشه.
- توجه کن! اینجا میخوام درباره تحلیل تستها صحبت کنم. تست اول در مورد لیپیدهای استروئیدیه که نقش هورمونی دارن و زنجیره کربنی دارن. گزینه 3 درسته. اما دونستن نکات مربوط به کلسترول، گزینههای 1 و 2 رو غلط میکنه.
- تست دوم درباره آنزیمهاست که ابزار مهمی برای سلولها هستن. گزینه الف درسته، اما ب و ج اشتباهن. آنزیمها متابولیسم رو تحریک میکنن و گزینه د هم درسته.
- تست سوم درباره ناحیه نوکلئیدی و پروتئینهاست. پروتئاز و لیپاز در پودرهای لباسشویی قرار دارن و پروتئاز پروتئین ناحیه نوکلئیدی رو تجزیه میکنه. گزینه 3 درسته.
- تست چهارم ترکیبی ساده است. پروتئینهای نشانهای مثل هورمون رشد و نمو در گزینه الف هستند. گزینه ب، ج و د اشتباهن. پاسخ گزینه 4 است.
- تست پنجم درباره باکتریها و دی ان ای و پروتئینها در ناحیه نوکلوئیدی است. در ناحیه نوکلوئیدی ریبوزوم داریم که فعال نیستند. پاسخ گزینه 4 است. اما گزینههای 1، 2 و 3 اشتباه هستند.
- تست ششم درباره غشای پایه است که شبکه پروتئینی و پلیساکارید چسبناک دارد و لیپید ندارد.
جمع بندی مطالب
قبل از هر آزمون، بهتره درسها رو یه جمعبندی کنی. بدون این کار، امکان افزایش نمره و تراز خوبی نداری. یکی از عوامل مهم برای بهبود نمره، مرور مناسبه. سعی کن بخشهای مروری رو در زمان مناسب برنامهریزی کنی، مثلا آخر هفته. توی این بخشها، به تستهای غلط و نقاط ضعفت بپرداز.
یک آزمون خونگی مشابه با فرمت آزمون اصلی بزنی. بعد از مطالعهی کامل مباحث، در یک محیط مشابه با جلسه آزمون، یک آزمون تمرینی شبیه به آزمون واقعی رو حل کنی. این کار باعث آشناییت با ساختار آزمون و نوع سوالات میشه که در نهایت کاهش استرس و افزایش دقتت توی آزمون واقعی رو در پی داره. برای موفقیت در کنکور باید برنامه جامع و کاملی داشته باشی تا بتونی به راحتی و بدون استرس از پس این غول بی شاخ و دم کنار بیای. میتونی از برنامه ریزی کنکور
تمرین و صبر
آخر از همه، تمرین کردن و صبر داشتن. دنبال این نباش که یه شبیه افزایش تراز آزمون رو تجربه کنی و به بهترین تراز ممکن بررسی. نتیجه وقتی بدست میاد که براش تلاش کنی و وقت بزاری، پس بدون فکر به نتیجه نهایی تمام تلاشت رو بکن و قطعا اثرش رو میبینی.
اگر میخوای از جدیدترین اخبار کنکور مطلع بشی تو کانال تلگرامی الف مشاور عضو شو.
سخن آخر
تو این محتوا سعی کردم درباره روش های افزایش تراز صحبت کنم، حالا اگه دنبال این میگردی که توی مسیر پیشرفتت، یه تیم حرفه ای با استاد های حرفه ای تر بالا سرت باشه، بهتره با مشاورین تیم الف مشاور صحبت کنی.
ما را در اینستاگرام الف مشاور دنبال کنین |