خیلی از داوطلبانی که معدل بالایی دارن و همه کارهایی که یک فرد کنکوری میکنه رو انجام دادن، تمام جزوه و کتاب رو قورت دادن، کلاس کنکور شرکت کردن و خودشونو تو اتاق قرنطینه کردن و … اما تو کنکور موفق عمل نکردن. میدونین چرا؟ چون کنکور تستیه. باید مهارت تست زنی خوبی داشته باشین که بتونین تمام زحمات چند سالهاتون رو به ثمر برسونین. به همین دلیل قصد داریم تا در الف مشاور، بهترین تکنیک های تست زنی در کنکور رو برای شما بیان کنیم.
بهترین و موثرترین تکنیک های تست زنی در کنکور
در اینجا بهترین و موثرترین تکنیکهای تست زنی در کنکور رو براتون شرح میدهیم. شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسه اما با تمرین و تکرار، متوجه میشید که تاثیر فوق العادهای روی کیفیت و کمیت تست زدن شما میتونه بذاره. پس همراه ما باشید که تصمیم داریم بریم سراغ ۱۲ تکنیک عالی و موثر در تست زنی.
1. مدیریت صحیح زمان
یکی از بزرگترین مشکلاتی که داوطلبان کنکور با اون روبرو هستند، کمبود زمان است. خیلی از شما ممکنه پاسخ سوالها را بدونید اما در اون محدوده زمانی مشخص شدهی کنکور، قادر به پاسخ دادن نباشید. برای اینکه بتونید زمان رو به صورت صحیح و درست مدیریت کنید، باید خودتون رو در آزمونهای مشابه کنکور محک بزنید. برای این کار میتونید در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید یا اینکه خودتون در منزل تایم بگیرید و در همون محدوده زمانی مشخص شده به سوالات کنکور سالهای قبل پاسخ بدید.
جهت آشنایی با روشهای مدیریت زمان در جلسه کنکور بهتره که به مقاله زیر سر بزنین.
مدیریت زمان در کنکور – 10 راهکار موثر برای مدیریت زمان در آزمون
2. تکنیک تست زنی دایره و مربع
در این روش، شما تمام سوالهای کنکور رو میخونید و روی هیچ سوالی در مرحله خوندن، مکث نمیکنید. میپرسید چرا؟؟!! چون میخواهید از تکنیک دایره و مربع پیروی کنید. روش کار به این صورت است که سوالات رو دستهبندی میکنید.
●دسته اول: سوالاتی که پاسخ اونها رو میدونید. پس سریع پاسخ میدهید و عبور میکنید.
●دسته دوم: سوالاتی که پاسخ اونها رو میدونید اما نیاز به زمان دارید یا بین دو گزینه شک دارید. پس جلوی این سوالات علامت مربع میزنید.
●دسته سوم: سوالاتی که پاسخ اونها را اصلاً نمیدونید و اونها را با علامت دایره مشخص میکنید.
بعد از اینکه خواندن سوالها به پایان رسید سریع برمیگردید و سوالات مربع خورده رو حل میکنید. اینطوری هم از شر نمره منفی راحت میشید و هم، زمان رو به خوبی مدیریت میکنید.
3. تکنیک تست زنی بازگشت به سوالات
لازمه این تکنیک، آشنایی کامل با تکنیک طبقهبندی سوالات با علامت دایره و مربع است. برای اجرای این تکنیک، در زمانهای اضافه، سریع به سراغ سوالهای علامت زده برمیگردید. توجه کنید که این تکنیکها رو در آزمونهای آزمایشی یا در آزمونهایی که در منزل از خودتون میگیرید، باید تمرین کنید تا به طور کامل مسلط بشید.
4. تکنیک تست زنی خرید زمان برای سوالات جامانده
در این تکنیک، شما باید برای تکنیک تست زنی مربع و دایرهای زمان ذخیره کنید. به این صورت که سوالات عمومی و دروس آسانتر رو با سرعت بیشتری بزنید تا چند دقیقه زمان اضافه به دست بیاورید. مثلاً داوطلبان کنکور انسانی، میتونند سوالات روانشناسی رو سریعتر بزنند تا برای سوالات جامانده عربی تخصصی، زمان خریداری کنند.
5. تکنیک تست زنی حذف گزینهها
برای دروسی مثل زیست شناسی، عربی و زبان میتونید با استفاده از نکاتی که در سوال وجود داره، گزینه یا گزینههای اشتباه رو حذف کنید تا به پاسخ سوال برسید.
6. تکنیک تست زنی کشف چالشهای سوال
یکی از تمایزهایی که بین سوالات کنکور و آزمونهای کلاسی وجود داره اینه که در سوالات کنکور، چالشهایی نهفته است. با کشف این چالشها، شما میتونید مهارت تست زنی خودتون رو ارتقا بدید. از چالشهای مهم سوالات کنکور میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
●استفاده از افعال منفی
●استفاده از عبارات مشابه در کنار هم
●پاسخهایی که به صورت عدد است و با شماره گزینه اشتباه گرفته میشه
●بیش از حد طولانی کردن سوال که سردرگمی داوطلب رو به همراه داره
7. تکنیک تست زنی پیدا کردن نقاط ضعف
این تکنیک، در حقیقت نقاط ضعف خودتون رو مشخص میکنه و قابلیت اجرا در آزمونهای شبه کنکور که در منزل از خودتون میگیرید رو داره. برای اجرایی کردن این تکنیک، نیاز به دو رنگ خودکار دارید. در مرحله اول باید پاسخ اون سوالهایی رو که میدونید با یک رنگ بدید و سپس با خودکار رنگ دیگر، به سراغ سوالات باقیمانده برید.
جهت طراحی بهترین برنامه ریزی درسی کلیک کنید
8. تکنیک جایگزین کردن گزینهها
این تکنیک برای دروس ریاضی و محاسباتی که بین دو گزینه شک دارید، بسیار کاربردی است. به این صورت که گزینهها رو در سوال جایگزین میکنید تا به جواب صحیح برسید.
9. تکنیک مطالعه کامل سوال
اگه تنها به فکر افزایش سرعت تست زنی خودتون باشید، آن وقت ممکنه در دام تلههای سوال بیفتید. برای اینکه در این دام نیفتید و نمره منفی کسب نکنید، باید سوال رو به صورت کامل مطالعه کنید. گاهی اشتباه دیدن کلمه “باشد” به جای “نباشد” میتونه پاسخ رو جابجا کنه.
10. تکنیک پاسخهای متناقض
گاهی در سوالات دیده شده که دو پاسخ کاملاً متناقض وجود داره. در این تکنیک، شما باید با نگاهی تیزبین و موشکافانه، پاسخهای متناقض رو سریع پیدا کنید. (مثل دو گزینه ۵ و ۵-) در این صورت بی شک پاسخ درست یکی از این دو گزینهها است و آن وقت از طریق تکنیکهای دیگه میتونید به جواب صحیح دست پیدا کنید.
11. تکنیک فرار از اشتباه
یکی از اشتباهات رایج خیلی از داوطلبان کنکور که تصمیم دارند، سرعت تست زنی خودشون را افزایش بدند، اینه که چهار گزینه رو به طور کامل نمیخونند و به محض دیدن یک گزینه به ظاهر صحیح بلافاصله علامت میزنند. برای اینکه دچار اشتباه نشید، باید هر چهار گزینه رو بخونید و بعد جواب درست رو در پاسخنامه وارد کنید.
12. تکنیک خلاصه نویسی مطالب
خلاصه نویسی، یکی از تکنیکهای روش کنکوری خوندن، محسوب میشه. با خلاصه نویسی به تمام گوشه و کنار و زوایای مبحث درسی پی میبرید. از لا به لای نکاتی که در خلاصه نویسی، یادداشت میکنید، میتونید به پاسخ سوالات کنکور برسید.
4 نکته طلایی در اجرای تکنیکهای تست زنی
اگر از سال دهم یا یازدهم خودتون رو برای کنکور آماده کنید، دیگه کنکور، غول بزرگی نیست. ما اینجا در کنارتون هستیم تا با برنامهریزی، شما رو به اهداف و موفقیت برسونیم. دوره مشاوره تحصیلی رایگان الف مشاور یه فرصت عالی واسه همه شما کنکوریهای عزیز هست تا با برنامه پیش رفتن و تست زدن رو با مجموعه ما امتحان کنید. نکات طلایی در اجرای تکنیکهای تست زنی عبارتند از:
● نترسیدن از سوال و گزینهها در کنکور
گاهی وجود اعداد، فرمولها، نمودار، شکلهای زیاد و یا گزینههای طولانی میتونه باعث ترس و اضطراب شما بشه. اینکه از ظاهر سوال نترسید، باید زیاد تست بزنید و در آزمونهای آزمایش شرکت کنید.
● کنترل کردن پاسخ سوالات
چون سوالات کنکور نمره منفی داره پس پاسخ ندادن بهتر از پاسخ اشتباه دادن است. بنابراین کنترل کنید که پاسخ سوالات رو جابجا نزنید و در صورت شک داشتن، هیچ گزینهای رو انتخاب نکنید.
● مدیریت استرس
به هر حال سر جلسه کنکور استرس و هیجان دارید اما باید یاد بگیرید که این فشار هیجانی رو مدیریت کنید. با دیدن چندین سوال سخت پشت سر هم دچار آشفتگی ذهنی و عدم تمرکز نشید.
● تمرین و تکرار روشهای تست زنی
برای اینکه در تکنیکهای تست زنی، موفق عمل کنید، باید بارها تمرین کنید و با شرکت در آزمونهای مشابه کنکور بر تکنیکها مسلط بشید.
نحوه صحیح تست زنی در کنکور ۱۴۰۳
حتی اگر همه تکنیک های تست زنی در کنکور رو بلد باشید اما روش صحیح تست زنی رو ندونید، این احتمال وجود داره که در روز آزمون و سر جلسه کنکور، سردرگم بشید. ما در ادامه شیوههای صحیح تست زنی رو به شما یادآوری میکنیم.
● نظم دفترچه آزمون نباید به هم بخوره
اگه در هنگام جلسه کنکور، عجله کنید و منگنه دفترچه آزمون را باز کنید و نظم دفترچه به هم بخوره احتمال اینکه زمان رو از دست بدید و یا پاسخ سوالات رو اشتباه در پاسخنامه وارد کنید، بیشتر میشه.
● شک و تردید رو کنار بذارید
اگر مدام بین دو گزینه شک پیدا کنید، پس قطعاً این شک شما بیدلیل بوده و ناشی از فشار و استرسهای جلسه کنکور میتونه باشه. پس به سوالاتی که شک دارید، پاسخ ندید، چون احتمال دریافت نمره منفی وجود داره. ما پیشنهاد میکنیم که با آمادگی سر جلسه کنکور برید و با تست زدنهای زیاد قبل از کنکور، ترس و شک بین گزینهها رو برطرف کنید.
● پاسخ هر سوال رو همان موقع در پاسخنامه وارد کنید
در شرایطی که پاسخ تمام سوالات رو در دفترچه آزمون علامت بزنید و سپس اونها را در پاسخنامه وارد کنید، احتمال جابجا زدن پاسخها بیشتر میشود.
● عادت به پر کردن صحیح پاسخنامه رو تمرین کنید
خیلی از داوطلبان کنکور، برای پر کردن خانههای پاسخنامه از مرکز دایره شروع میکنند. این روش موجب کاهش سرعت تست زدن میشه. برای اینکه سریعتر خانهها را پر کنید، از اطراف دایره باید خانهها رو پر کرد و از مداد نرم استفاده کنید.
بهترین زمان تقویت مهارت تست زنی در کنکور
یادگیری تمام تکنیکهای تست زنی، خلاصه نویسی و افزایش سرعت تست زنی در روند زمان اتفاق میافته؛ به شرط اینکه ناامید نشید و مستمر، تست زنی رو ادامه بدید. بهتره از سال دهم همراه با متون درسی، تست زنی رو آغاز کنید تا زمانی که به سال دوازدهم رسیدید و با حجم زیادی از کتابها روبرو شدید، دیگر برای یادگیری این تکنیکها، نیاز به صرف زمان نباشه.
دوره برنامه ریزی کنکور که توسط الف مشاور ارائه میشه، میتونه به شما کمک کنه تا برنامهریزی صحیح و اصولی برای مهارت تست زنی در کنکور داشته باشید.
بهترین شیوه تقویت مهارت تست زنی در کنکور
کنکور یک آزمون سرنوشت ساز و مهم برای دانش آموزان محسوب میشه. شما ۱۲ سال درس خوندید و حالا باید نتیجه این همه سال رو در یک آزمون چند ساعته ببینید. این خودش میتونه استرس براتون ایجاد کنه. طی این ۱۲ سال آزمونهای کلاسی به صورت تشریحی برگزار میشده اما در کنکور شما از طریق یک آزمون تستی، باید با هزاران نفر رقابت کنید. فراموش نکنید که تقویت مهارت تست زنی، علاوه بر کاهش استرس و هیجانات، میتونه موفقیت شما رو به همراه داشته باشه. در ادامه نکاتی رو بیان میکنیم که با رعایت اونها میتونید مهارت تست زنی خودتون رو تقویت کنید.
1. حتماً از سوالات کنکور سالهای قبل استفاده کنید تا با نحوه طراحی سوالات کنکور و چالشهای اون آشنا بشید.
2. یکی دیگر از کارها، برای تقویت مهارت تست زنی، اینه که از خودتون آزمون بگیرید و زمان رو هم مدنظر داشته باشید. درسته که در آزمونهایی که در منزل از خودتون میگیرید، استرس کمتری دارید اما این تکنیک به شما کمک میکنه تا سر جلسه کنکور، علاوه بر مدیریت زمان، هیجانات خودتون رو نیز بهتر مدیریت کنید.
3. تست زدن رو تنها به سال دوازدهم موکول نکنید. بلکه از پایه، تست زنی رو شروع کنید. خیلی از رتبههای برتر کنکور، از سال دهم شروع به تست زدن میکند.
4. تست زدن رو به صورت مداوم و مستمر انجام بدید. ایجاد وقفه در تست زنی، باعث میشه تا سرعت و تمرکز شما در تست زنی کاهش پیدا کنه.
5. مهارت تست زنی رو در خودتون تقویت کنید و تمام تکنیکهای تست زنی رو که در بالا عنوان کردیم روزانه تمرین کنید تا به اونها کاملاً مسلط بشید.
6. اگر تست زنی رو تازه شروع کردید، اول از درسهایی که مورد علاقتون هست و یا در اونها استعداد دارید، تست زنی رو آغاز کنید تا با روال تست زدن، آشنا بشید.
7. در هنگام تست زدن، همواره مراقب سوالات گمراه کننده باشید.
سخن آخر
کنکور یکی از بزرگترین و حساسترین مراحل زندگی دانش آموزان محسوب میشه. رمز موفقیت در کنکور، آشنایی با تکنیکهای تست زدنه. در این مقاله پیرامون انواع تکنیکهای تست زنی از جمله تکنیک مربع و دایره، تکنیک بازگشت به سوالات جامانده، تکنیک زمان خریدن و بسیاری از روشهای تست زنی مطالبی ارائه کردیم. آنچه به شما کمک میکنه تا این مرحله حساس زندگی رو با موفقیت پشت سر بگذارید و به رشته و دانشگاه مورد علاقتون برسید، برنامهریزی صحیح هست.
با آرزوی موفقیت برای شما داوطلب گرامی