چطور برای امتحانات نهایی برنامه ریزی کنیم؟ برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی باید چگونه باشد تا بهترین نتیجه را کسب کنیم؟ برای موفقیت در امتحانات نهایی داشتن یک برنامه ریزی اصولی، درست، منظم و مختص به خود الزامی است. حال باید چگونه برنامه ریزی کنیم تا در امتحانات نهایی دوازدهم تجربی موفق و سربلند باشیم؟ در برنامه ریزی خود باید چه اصولی را رعایت کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید. ما در الف مشاور به صفر تا صد بهترین روشهای برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی میپردازیم.
اهمیت برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
طراحی بهترین برنامه درسی برای امتحانات نهایی رشته تجربی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا مطالعه و تسلط بر دروس تخصصی رشته تجربی مانند درس زیستشناسی، بسیار زمانبر است. همچنین معدل کتبی نهایی و نمرات دروس امتحان نهایی بر روی کنکور و رتبه دانش آموزان تاثیر مستقیمی دارد. بنابراین اگر میخواهید بهترین عملکرد را در امتحانات نهایی داشته باشید، باید یک برنامه منظم و مختص به خودتان طراحی کنید.
چگونه یک برنامه ریزی اصولی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی داشته باشیم؟
بهترین برنامه برای خواندن امتحان نهایی ویژه دوازدهم تجربی به چه صورت است؟ برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی بسیار مهم و حساس است. زیرا باید با روشهای مطالعه هر درس آشنا باشید و بدانید به هر درس چه میزان زمان اختصاص دهید. همچنین از بارمبندی و اولویتبندی دروس اطلاع داشته باشید. از همه مهمتر باید یاد داشته باشید که چه طور برنامه ریزی کنید تا دچار کمبود زمان نشوید و یا برنامهی متعادلی را طراحی کنید. به نکات زیر توجه کنید.
- برای دروس تخصصی تجربی به خصوص درس زیستشناسی پیشنهاد میشود که از ابتدای ترم همگام با معلم پیش روید. از همان ابتدا مطالعه، خلاصهبرداری و مرور داشته باشید تا در زمان امتحانات نهایی با حجم زیادی از مطالب رو به رو نشوید. درس زیست یکی از دروس سنگین و مهم تجربی است. بهتر است بعد از هر بار تدریس معلم به خلاصهبرداری نکات مهم و مطالعه آن مبحث بپردازید. بکارگیری این روش برای دروس تخصصی به خصوص درس زیست بسیار کاربردی است.
- به کتاب درسی مسلط شوید. منبع امتحانات نهایی کتاب درسی است. حجم زیادی از سوالات امتحان نهایی دوازدهم تجربی از کتاب مطرح میشود. پس باید جز به جز کتاب درسی را با دقت مطالعه کنید.
- میتوانید برای مرور مطالب از فلش کارتها و یا ویسهای آموزشی معتبر استفاده کنید.
- بهتر است اول نیمسال دوم کتاب درسی را مطالعه کنید و سپس به مطالعه نیمسال اول بپردازید.
- موضوعات و دروسی که در آن ضعف دارید را اول مطالعه کنید و سپس به مرور مطالبی که به آن مسلط هستید، بپردازید. بدین صورت میتوانید بر تمامی مطالب درسی مسلط شوید.
- بهتر است بعد از مطالعه هر مبحث به سرعت تستهای مربوط به آن را حل کنید تا مطالب به طور کامل در ذهنتان تثبیت شود. با این کار با نکات مهم و ریز درس آشنا میشوید.
- مشخص کردن زمانهای خالی قبل از امتحان. این زمانها شامل زمان استراحت بعد از امتحان، شام و ناهار و زمان مطالعه است.
- بهتر است ۱ الی ۲ ساعت بعد از هر امتحان به استراحت بپردازید.
- هیچ گاه با تصور اینکه زمان کافی وجود دارد، در روز امتحان تماما به استراحت کردن نپردازید. یکی دو ساعت بعد از اتمام امتحان امروز به مطالعه امتحان فردا بپردازید.
- بهتر است در شب امتحان به حل نمونه سوالات امتحان نهایی بپردازید.
- در شب امتحان میتوانید شرایط امتحان نهایی را برای خود ایجاد کنید و در زمان مشخص به پاسخ یک نمونه سوال از سوالات امتحان نهایی سالهای قبل بپردازید. همچنین میتوانید با لباس مدرسه و بر روی صندلی در یک اتاق ساکت با در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای پاسخگویی به سوالات، شرایط امتحان نهایی را برای خود ایجاد کنید. این کار از استرس و نگرانیهای شما در جلسه امتحان نهایی کم میکند.
و در آخر باید بگوییم که اگر میخواهید بهترین نتیجه را در امتحانات نهایی دوازدهم تجربی بگیرید، بهتر است مرور مطالب درسی را در جدول برنامه ریزی خود لحاظ کنید. هر چقدر تعداد دفعات مرور بیشتر باشد مطالب درسی بهتر در ذهن شما تثبیت میشوند.
در صورت نیاز میتوانید از مشاورین با تجربه و متخصص الف مشاور با شرکت در طرح مشاوره تحصیلی رایگان برای طراحی برنامه ریزی ویژه امتحانات نهایی کمک بگیرید. |
جدول برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
جدول برنامه ریزی برای امتحانات باید به چه صورت باشد؟ چه طور باید برنامه ریزی کنیم تا دچار کمبود زمان نشویم ؟ طراحی برنامه درسی باید به چه صورت باشد تا بتوانیم به آن عمل کنیم؟ در پاسخ به سوالات باید بگویم به نکات زیر توجه کنید.
- اول از همه باید یک برنامه در حد تواناییهای خود تنظیم کنید. لطفا دست از رویاپردازی بردارید. اگر برنامهای که طراحی میکنید از توان شما خارج باشد، هیچ موقع آن را به طور کامل اجرا نمیکنید و دچار استرس و سرخوردگی میشوید.
- برنامه ریزی شما باید منعطف باشد. شما باید یک برنامه ریزی منعطف داشته باشید تا اگر یک روز به دلیل مختلف مانند سرماخوردگی نتوانستید به آن عمل کنید، دچار اضطراب و نگرانی نشوید و در روزهای بعد به جبران آن بپردازید.
برای اطلاع از بهترین روشهای مطالعه دروس در زمان بیماری به مقاله “وقتی مریض میشویم چگونه درس بخوانیم؟” مراجعه کنید.
- برای طراحی بهترین برنامه درسی ویژه امتحانات نهایی، ابتدا باید زمانهای خالی خود را در دفتری جدا یادداشت کنید. تمام تایمهای خود را در نظر بگیرید. همچنین بهتر است زمانهایی که کلاس یا مدرسه دارید و یا به امور شخصی خود میپردازید را یادداشت کنید.
- در برگهای دیگر تمام دروس و مباحثی را که باید مطالعه کنید، یادداشت کنید.
- در قدم بعدی باید مباحث و دروس امتحان نهایی را اولویت بندی کنید. همانطور که قبلا به آن اشاره شده است، باید ابتدا مشخص کنید که چه درس و مبحثی مهم است و برای شما اولویت دارد. همچنین میتوانید بر اساس نقاط ضعف و قوت خود به اولویت بندی دروس بپردازید.
- جدولی با سطر و ستون مورد نیاز طراحی کنید. حالا با توجه به زمانهای خالی خود و اولویتبندی دروس خانههای جدول را پر کنید.
- باید برای هر درس زمان مشخصی به آن اختصاص دهید. حال اگر در درسی ضعف دارید و نیاز است زمان بیشتری به آن اختصاص دهید باید در جدول برنامه ریزی خود آن را لحاظ کنید.
- بهتر است یک جدول برنامه ریزی هفتگی و یک جدول برنامه ریزی روزانه داشته باشید. برنامه ریزی روزانه و هفتگی در کنار هم، کیفیت مطالعه شما را بالا میبرد.
- در جدول برنامه ریزی خود باید زمانهایی را که صرف انجام امور شخص و یا تفریح میکنید نیز یادداشت کنید.
- و در آخر باید بگویم که بهتر است برنامهای را که طراحی میکنید، کامل به آن عمل کنید. پایبند بودن به برنامه ریزی درسی خود از مهمترین اصول موفقیت در امتحانات نهایی و کنکور است.
بهترین منابع درسی برای برنامه ریزی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
ابتدا باید به طور کامل و دقیق کتاب درسی خود را مطالعه کنید. جز به جز متن کتاب درسی، تمرینها، مثالها و … را به دقت بررسی کنید. منبع امتحانات نهایی کتاب درسی است. پس از کتاب درسی خود غافل نشوید. بعد از تسلط بر کتاب درسی و مطالعه دقیق آن میتوانید از کتابهای کمک آموزشی خیلی سبز و کتاب 6420 گاج استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که نباید ابتدا به سراغ کتاب کمک آموزشی و درسنامههای آن بروید.
مباحث مهم کتابهای درسی دوازدهم تجربی
در ادامه به مباحث مهم و پر اهمیتی که باید زمان بیشتری را به آنها اختصاص دهید، اشاره میکنیم.
- زیستشناسی
تمامی فصول درس زیستشناسی مهم و با اهمیت هستند. پیشنهاد میشود تمامی فصول را به دقت مطالعه کنید. اما بهتر است به فصل اول، مولکولهای اطلاعاتی، توجه بیشتری داشته باشید تا در امتحانات نهایی بهتر عمل کنید.
- شیمی
فصل اول و در درجه بعدی فصل دوم از مهمترین فصلهای درس شیمی برای امتحان نهایی هستند.
- فیزیک
فصلهای اول، دوم و سوم درس فیزیک بسیار مهم هستند و باید به طور دقیق مطالعه شوند.
- ریاضی
فصل اول و فصل چهام درس ریاضی به شدت مهم هستند. دیگر فصلها را طبق بیشترین بارمبندی مطالعه کنید.
- دین و زندگی
دروس اول، دوم، پنجم و ششم از درسهای مهم و پر اهمیت درس دین و زندگی هستند.
- فارسی
تمامی بخشهای درس فارسی اعم از درک مطلب، معنی کلمات و نظمها و دستورهای ادبی مهم هستند.
- عربی
بیشترین نمره در درس عربی شامل بخش ترجمه میشود. باید به ترجمه تمامی دروس تسلط کامل داشته باشید. بعد از ترجمه بیشترین نمره به بخش قواعد اختصاص دارد. قواعد را به طور دقیق مطالعه کنید.
برنامه مطالعاتی امتحان نهایی دوازدهم
برنامه ریزی امتحان نهایی باید به گونهای باشد که بهترین نتیجه را در امتحانات نهایی کسب کنید. برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی بسیار اهمیت دارد. همچنین مواردی است که باید در زمان فرجههای امتحان نهایی و در طول برگزاری امتحانات نهایی رعایت کرد. به موارد زیر توجه کنید.
- بهتر است قبل از هر امتحان، زمانهای خالی و ساعتهای باقی مانده تا امتحان را مشخص کنید. سپس با در نظر گرفتن زمان ناهار، شام، استراحت و … برنامه مطالعاتی خود را مشخص کنید.
- حتما ۱ الی ۲ ساعت بعد از هر امتحان به مطالعه امتحان بعدی بپردازید. به هیچ عنوان به بهانه استراحت، زمان خود را هدر ندهید.
- برنامه مطالعاتی برای شب امتحان و فرجهها نباید سنگین و غیر قابل اجرا باشد.
- بهتر است شب امتحان فضای جلسه امتحانات نهایی را برای خود شبیه سازی کنید. همچنین نمونه سوالی از امتحانات نهایی را در نظر بگیرید و در زمان مشخص شده به آن پاسخ دهید.
- حتما به مطالعه نمونه سوالات امتحان نهایی سالهای گذشته بپردازید.
- ابتدا مباحث و فصولی که مطالعه نکردهاید و یا به آن تسلط ندارید را مطالعه کنید. سپس مطالب دیگر را بخوانید.
- حتما ابتدا به مطالعه دروس ترم دوم بپردازید. سپس مطالب ترم اول را مطالعه کنید.
- حتما به مباحث، تمرینات و مثالهای کتاب درسی مسلط شوید. زیرا منبع امتحانات نهایی کتاب درسی است.
برای کسب اطلاعات دقیقتر از بهترین شیوههای برنامهریزی ویژه امتحان نهایی به مقاله “مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی” مراجعه کنید.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی
برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی با شروع سال تحصیلی آغاز میشود. برنامهریزی درسی برای امتحانات رشته ریاضی نیازمند بکارگیری روشها و تکنیکهای اصولی است. هر دانش آموز رشته ریاضی باید از این روشها اطلاع داشته باشد تا بتواند بهترین نمره را کسب کند. زیرا نمره امتحانات نهایی بر روی رتبه شما در کنکور تاثیر میگذارد. برای تهیه بهترین برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی میتوانید با شرکت در طرح مشاوره تحصیلی رایگان از مشاورین با تجربه ما در الف مشاور راهنمایی بگیرید.
برای طراحی بهترین برنامه ریزی ویژه امتحانات نهایی رشته ریاضی و فیزیک به مقاله “برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی” مراجعه کنید.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی
هر دانش آموز برای موفقیت در امتحانات نهایی باید از برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی استفاده کند. دانش آموزان علوم انسانی با انبوهی از مطالب حفظی مواجه هستند. حجم درسی برای این دسته از دانش آموزان بسیار زیاد است. اما با بکارگیری روشها و تکنیکهای موثر مطالعه برای امتحان نهایی میتوانند به خوبی از عهده امتحانات نهایی برآیند. بنابراین باید بتوانید با اطلاع از نکات و بهترین روشهای برنامه ریزی برای امتحانات نهایی، یک برنامه اصولی برای خود طراحی کنید. اگر به تنهایی قادر به طراحی برنامه درسی برای امتحانات خود نیستید، میتوانید با مشاورین ما در الف مشاور ارتباط برقرار کنید و راهنماییهای آنها بهرهمند شوید.
اگر دانش آموز رشته انسانی هستید، پیشنهاد میکنم برای طراحی بهترین برنامه ریزی درسی برای امتحانات نهایی به مقاله «برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم انسانی» مراجعه کنید.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی نهم
اهمیت امتحانات نهایی در سال نهم به اندازه اهمیت امتحانات نهایی سال دوازدهم است. دانش آموزان در مقطع نهم برای سال تحصیلی جدید انتخاب رشته میکنند. بنابراین نمرات دروس امتحانات نهایی نهم برای دانش آموزان اهمیت زیادی دارد. به نکات زیر برای طراحی بهترین برنامه ریزی درسی ویژه امتحانات نهایی نهم توجه کنید:
- در دفترچه خود تمامی دروسی که باید مطالعه شوند را یادداشت کنید. سپس لیستی از دروس به ترتیب سخت به آسان تهیه کنید.
- عادات مطالعاتی خود را در نظر بگیرید. با توجه به این عادات، برنامه خود را طراحی کنید.
- زمانهای خالی خود را یادداشت کنید. سپس در جدول برنامه ریزی خود زمانهایی را خالی بگذارید تا در صورت ایجاد مشکل، بتوانید برنامه خود را تغییر دهید.
- بهتر است ساعاتی را به تفریح، گوش دادن به موسیقی و … اختصاص دهید.
- حتما به برنامه خود پایبند باشید. خود را موظف به انجام دقیق برنامه درسی کنید.
اگر در انتخاب رشته سال دهم خود دچار تردید هستید، پیشنهاد میکنم به مقاله «مشاوره تحصیلی آنلاین انتخاب رشته نهم به دهم» مراجعه کنید.
نظر تخصصی مشاورین الف مشاور به سوالات دانش آموزان در خصوص امتحانات نهایی داوزدهم تجربی
❓سوال :
سلام شبتون بخیر
از کانال تلگرام اومدم یه سوال داشتم ازتون. ببخشید من واسه امتحان نهایی زیستم، زیست شب امتحان رو گرفتم
اگه فقط درس نامه ی این کتاب رو بخونم به همراه سوالاش کفایت میکنه؟؟ یا باید کامل کتاب هم بخونم؟
❓سوال
سلام وقت بخیر
من دانش اموز دوازدهم تجربی هستم من از ۱۰ فروردین شروع کردم ولی نمیدونم امتحان نهایی رو چیکار کنم چون از هر کتاب حذف کردم مثلا فیزیک اخه فصل ۱ و ۲ رو که حدف کردم من اونا رو کی برای انتحان نهایی بخونم یا نخونم میدونم تو امتحانات قبول میشم ولی شاید پشت کنکور بمونم اونموقع سال بعد رو چیکار کنم اگه معدل تاثیر داشته باشد ممنون میشم جواب بدین
سخن آخر
ما در الف مشاور به سیر تا پیاز بهترین برنامه برای خواندن امتحان نهایی ویژه دوازدهم تجربی پرداختیم. اگر سوال یا ابهامی در مورد نحوه برنامه ریزی و طراحی جداول آن دارید، میتوانید آن را با ما در بخش کامنت به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید با ما در الف مشاور از طریق شماره ۰۹۱۲۱۷۵۰۶۹۷ ارتباط برقرار کنید و از راهنماییهای مشاورین با تجربه و متخصص ما بهرهمند شوید.
سلام چطور میتونم از مشاوره تحصیلی اتون برای برنامه ریزی درسی اسافاده کنم؟
سلام نااهید جان… شما میتونی از طریق چت آنلاین اطلاعات کاملتو بفرستی و در طرح 7 روزه رایگان الف مشاور شرکت کنی