افزایش مهارت تست زنی

مهارت تست زنی در کنکور- چگونه باید تست بزنیم؟

امروز که توی آزمون آزمایشی شرکت کردم، بازم مثل آزمونهای قبل اصلا نتونستم به سوالا جواب بدم 😭، کلی وقت میزارم و درس میخونم اما توی آزمون نمیتونم جواب بدم و درصدام خیلی پایینه، یکی از بچه ها می‌گفت باید تست زدن رو یاد بگیری، اما من نمی‌دونم چطور😢… کاش میتونستم این مهارت رو یاد بگیرم و درصدام رو بالاتر ببرم…

اهمیت تست زدن در کنکور

سلام رفقا، امیدوارم حالتون خوب خوب باشه😊. امروز قراره بریم سراغ یه مهارتی که اگه نباشه کارمون خیلی لنگ میمونه و نمیتونم توی کنکور موفق بشیم. خب خیلی از ما از روز اولی که وارد مدرسه میشیم، معمولا امتحاناتی که ازمون میگیرن به صورت تشریحیه و ما اون سوالاتی رو که توی کتاب مشخص شده، می‌خونیم و امتحان میدیم. اما وقتی که به دبیرستان میرسیم و وقت کنکورمون که میرسه، غافل گیر میشیم🙁. چون عادت به این نوع سوال و درس خوندن نداریم به مشکل می‌خوریم. خیلی از بچه ها توی امتحانات تشریحی نمره‌ی خیلی بالایی میگیرن اما توی کنکور به مشکل بر میخورن. اگه دنبال پیدا کردن جواب این سوالاتی که:

آیا تست زنی برای کنکور مهمه؟

چرا باید تست حل کنیم ؟

تست زنی با توجه به هدف ینی چی ؟

کی باید تست بزنیم ؟

فرق تست زمان دار با آموزشی چیه؟

و…

همراه الف مشاور باش که قراره تا آخر این مقاله به جواب سوالات برسی و یه مهارت کاربردی و مهم رو یاد بگیری😊.

مهم ترین فواید تست حل کردن

خیلی از بچه ها سوال میپرسن ما که درسمون رو می‌خونیم، چرا باید تست هم حل کنیم🤔اصلا تست زدن به چه دردی میخوره؟؟؟ فایده‌ش چیه و آیا تست حل کردن برای کنکور مهمه؟؟ در جواب باید بهتون بگم که بدون تست حل کردن احتمال موفقیت شما در کنکور خیلی پایینه. اینجا می‌خوایم مهم ترین فواید تست زنی رو برای شما یکی یکی بگیم.

۱_ امتحان کردن خود

وقتی من یه درسی رو مطالعه کردم، از کجا بدونم اون رو یاد گرفتم و میتونم سر جلسه به سوالاتش جواب بدم؟؟ فقط از طریق امتحان کردن خودمونه که میتونیم مطمئن بشیم اون درس رو چقدر یاد گرفتیم. تست حل کردن توی خونه و قبل از آزمون، یه جورایی مثل بازی تدارکاتی توی فوتبال میمونه. تیمی که بیشتر بازی می کنه هماهنگیش بالاتر میره و نقاط مثبت و منفی خودش رو میشناسه و بیشتر برای بازی اصلی آماده میشه. تست زدن توی خونه باعث میشه که ما قبل از امتحان اصلی خودمون رو آماده کنیم و آمادگیمون رو بالا ببریم.

۲_ مرور مجدد

یکی از کارهای اصلی هر دانش آموز کنکوری، مرور کردن چند باره درسهاست. چون حجم کتابها خیلی زیاده اگه مرور نباشه، قطعا فراموش میشن. یکی از راه‌های عالی برای مرور کردن، تست زدنه چون به شما کمک میکنه، بفهمید چقدر از اون مطالب توی ذهنتون مونده و اگه چیزی رو فراموش کردید، میتونید با تست زدن دوباره بهش تسلط پیدا کنید. مثلا برای درس ریاضی، گاهی اصلا نیاز به خوندن دوباره جزوه و… نیست و فقط میشه با چند تا تست کل اون مطلب رو مرور کرد.

۳_ تشخیص روش مطالعه خوب یا بد

بعضی از بچه ها با اینکه خیلی تلاش می‌کنن و ساعت مطالعه شون خیلی زیاده اما بازم توی آزمون‌های آزمایشی خوب کار نمی‌کنن. بعضی موقع‌ها دلیل این موضوع، روش غلط مطالعه‌ست‌. بعد از اینکه من مطالب رو مطالعه کردم اگه تست زدم و نتونستم جواب بدم احتمالا روش مطالعه‌م برای اون درس خوب نیست و باید اصلاحش کنم. تست زنی کمک می‌کنه خیلی زود به این موضوع پی ببرید و به فکر چاره براش باشید.

اگه فکر می‌کنی روش مطالعه‌ات اشتباهه و نیاز به یه برنامه خوب برای مطالعه داری فقط کافیه توی آنلاین چت به ما پیام بدی. الف مشاور طرح هفت روزه رایگان مشاوره تحصیلی رو برای شما در نظر گرفته که میتونید کلی مهارت و نکته رو راجع به برنامه ریزی و روش های صحیح مطالعه یاد بگیرید.

۴_ مدیریت زمان

با توجه به اینکه آزمون کنکور، زمانش محدوده و ما وقت زیادی برای جواب دادن نداریم خیلی مهمه که از قبل اونقدری تمرین کرده باشیم که سر جلسه وقت کم نیاریم. وقتی من توی خونه تست حل میکنم و زمان رو هم در نظر میگیرم، کم کم میفهمم که برای هر نوع سوالی چقدر باید وقت بزارم و میتونم زمانم رو برای روز آزمون مدیریت کنم.

 ۵_ کم شدن استرس برای کنکور

تجربه‌ی ما توی سالهای گذشته به ما میگه که یه سری از بچه ها به خاطر استرس بالا سر جلسه نتونستن خوب به سوالات جواب بدن. یه بخشی از این استرس به دلیل آشنا نبودن با سوالات کنکوره. یه دانش آموز رو در نظر بگیرید که روزی ۸ ساعت مطالعه میکنه اما هیچ تستی حل نمیکنه. فکر میکنه که همون مطالعه مثل امتحانات تشریحی مدرسه برای آزمون کافیه. اما موقع کنکور وقتی سوالات رو میبینه تعجب میکنه و احساس میکنه که اولین باره اینطور چیزی میبینه. دلیل اصلی این اتفاق توجه نکردن یا کم توجهی به سوالات تستیه. اگه من مدام سراغ تست برم و با انواع مختلف سوال آشنا بشم قطعایه بخشی از استرسم برای کنکور کم میشه.

پس در جواب این سوال که تست زنی چه کمکی به ما می کنه؟ میتونیم بگیم:

متوجه میشیم چقدر به مطالب مسلطیم

مطالب توی ذهنمون تثبیت میشه

مطالبی که یاد نگرفتیم مشخص میشه

سرعت جواب دادنمون به سوالات تستی بالا می‌ره

✅تیپ‌های مختلف سوال رو میشناسیم

میتونیم سوالات رو دسته بندی کنیم و مشخص کنیم کدوما رو بلدیم

مشخص کردن هدف از تست زدن

برای تست زدن ما باید معلوم کنیم که می‌خوایم با جواب دادن به این تست‌ها به چی برسیم؟ مشخص کردن هدف خیلی مهمه چون ما رو از بی برنامه تست زدن نجات میده.

✳️تست زنی برای یادگیری بیشتر: بعضی موقع درسی رو که می‌خونیم نیاز داریم خودمون رو امتحان کنیم تا یادگیریمون بیشتر بشه. برای نمونه من کامل جزوه یه مبحث فیزیک رو خوندم اما نیاز دارم با حل سوال اون یادگیری رو تثبیت کنم.

✳️تکرار و مرور

یکی از کاربردهایی که تست داره، کمک به مرور دوباره مبحثه. من یه درس حفطی رو خوندم و الان سه روز ازش گذشته. می‌خوام خودمو امتحان کنم که یادم مونده یا نه. بهترین راه حل تسته.

✳️پیدا کردن ایرادها

برای اینکه بفهمیم، دقیقا کجای مطالبی رو که خوندیم اشکال داریم، بهترین راه تست حل کردنه. پس هدف ما ممکنه فهمیدن ایراداتمون باشه و تست زنی می‌تونه این کمک رو به ما بکنه.

✳️دیدار تدارکاتی برای کنکور

من اگه بخوام با فضای کنکور آشنا شم و بدونم که قراره توی چه امتحانی شرکت کنم، باید یه سری دیدار تدارکاتی برای خودم بزارم. زدن تست‌های آموزشی و زمان دار می‌تونه این کمک رو به من کنه تا با آزمون سراسری آشنا بشم.

اگه نیاز داری با یه مشاور راجع به نحوه‌ی تست زنی و تحلیل آزمون صحبت کنی، فقط کافیه توی آنلاین چت به ما پیام بدی. مشاورین الف مشاور با تجربه‌ی بالایی که دارن میتونن بهت مهارت تست زنی رو آموزش بدن و کمکت کنن تا به هدفت برسی.😊

جهت طراحی بهترین برنامه ریزی کنکور از الف مشاور و همگام شدن با مشاوران باتجربه الف مشاور کلیک کنید.

کی تست بزنیم؟ (بهترین زمان برای تست زدن)

حالا یه سوالی که برای خیلی از بچه ها پیش میاد اینکه چه زمانی باید تست زد؟ آیا هر موقع که خواستیم میتونیم تست بزنیم؟

در جواب باید گفت که همینطور که تست زدن یه مهارته، اینکه کی تست بزنیم هم نیاز به مهارت داره. میشه تست زدن رو در ۳ وقت مختلف انجام داد.

۱_ بعد از اینکه مطلب رو خوب یاد گرفتیم‌

وقتی من احساس میکنم به اون مطلبی که خوندم تسلط کامل پیدا کردم و میتونم به بیشتر از ۸۰ درصد سوالات تشریحیش جواب بدم، وقتشه که برم سراغ تست.

البته توجه کنید که بهتره برای دروسی که محاسباتین یا فهمیدنی و تمرین کردنین مثل قواعد عربی یا مسائل ریاضی، فیزیک، شیمی و یا بحث وزن شعر در علوم و فنون ادبی، بهتره به محض اتمام مطلب تستش رو هم بزنیم تا هم تمرین کرده باشیم و هم مطلب رو توی ذهنمون تثبیت کنیم. برای مرور این درسها هم میشه نکات تست‌ها رو مرور کرد. اما برای درسها و بخشهای حفظ کردنی بهتره حداقل دو روز بعد از مطالعه بریم سراغ تستهاش. چون بعد از مطالعه به راحتی میتونیم جواب بدیم اما بعد از دو روز میتونیم امتحان کنیم که مطالب یادمونه یا فراموش شده.

۲_ یادگیری بیش از نیمی کتابها

وقتی ما تقریبا نصف کتاب رو مطالعه کردیم البته برای کسایی که این کار رو تا دی ماه تقریبا انجام دادن. وقتشه که علاوه بر تست آموزشی، تست زماندار هم بزنن‌. پایین تر توضیح میدیم که این دو تا چه تفاوتی دارن.

۳_ دوران جمع بندی

بعد از عید و نزدیک به کنکور، بهترین راه مرور کردن درسها، جمع بندی، حل کردن آزمونهای سالهای گذشته‌ست. اونجا دیگه به صورت جامع و با توجه به وقت تست‌ها جواب داده میشه.

چگونه در خانه تست بزنیم؟

انواع تست های آموزشی

خب حالا میرسیم به این سوال که چند مدل تست وجود داره؟ معمولا ما به دو صورت میتونیم تست بزنیم؛ آموزشی و زمان دار. آموزشی برای تثبیت یادگیریه و طبق فرمولی که بالاتر گفتیم میتونیم بعد از خوندن مطالب، برای تسلط پیدا کردن و کامل شدن یادگیری بریم سراغش. تست آموزشی نباید به تعداد بالا انتخاب بشه چون به این شکل زده میشه که ما بعد از هر تست سریع جواب و پاسخنامه رو چک می‌کنیم و اگه غلط زده بودیم باید بریم سراغ کتاب، جزوه، درسنامه یا … و ببینیم چرا اون مطلب رو فراموش کردیم یا اگه نبود اضافه‌اش کنیم. این کار باعث میشه ما چاله‌های مطالعاتی خودمون رو پیدا کنیم و ایراداتمون رو بشناسیم. همانطور که میدونید با توجه به وقت محدود آزمون کنکور، توی تست‌های آموزشی زمان خیلی مهم نیست. چیزی که مهمه اینکه ما اون مطلب و راهکار حل کردنش رو بفهمیم یا به قولی نکته‌ی تست رو متوجه بشیم. هر تستی یه نکته‌ای داره و معمولا طراح دست روی یه نکته‌ی خاصی میزاره. هدف از تست آموزشی هم پیدا کردن اون نکات و یادگرفتنشونه. همچنین با تستهای آموزشیه که ما متوجه میشیم از یه بحث چه مدل سوالاتی ممکنه مطرح بشه. با شناخت تیپ‌های مختلف و راهکار حل کردنشون میتونیم سوالاتی رو مشخص کنیم که زمان خیلی زیادی از ما میگیرین و جواب ندانشون خیلی کار عاقلانه‌تریه.

فواید تست آموزشی

پیدا کردن چاله‌های مطالعاتی

مطالعه اشتباهات

✅تثبیت یادگیری

تست های زمان دار

اگه ما نتونیم طبق زمان مشخص به سوالات جواب بدیم، از رقبا عقب می‌مونیم و اون نتیجه‌ای که دوست داریم رو نمیتونیم بگیریم. پس باید قبل از کنکور خودمون رو آماده کنیم. از یه جایی به بعد ما باید تست های زمان دار رو به تست های آموزشی اضافه کنیم و بیشتر وقتمون رو صرف تست زدن کنیم .

❌یه اشتباهی که بعضی از بچه ها میکنن اینه که توی دام تستهای آموزشی میافتن و وسواس حل کردن اونا رو پیدا میکنن. اینکه من همیشه آموزشی بزنم و به زمان توجه نکنم یه اشتباه خیلی بزرگه.

تقریبا بعد از دی ماه ما باید ۶۰ درصد وقتمون رو اختصاص بدیم به تست زدن. برای دوره کردن مطالب و شبیه سازی آزمون، تست زمانداره که می‌تونه به ما کمک کنه. تست زمان دار  باید توی تعداد بالا زده بشه و بهتره که از کرنومتر استفاده کنیم تا زمان حل سوالات مختلف هر درس دستمون بیاد.

✳️زمان حل کردن این تستها دیگه کاری با پاسخنامه نداریم و بعد از انجام آزمون، میتونیم روز بعدش یه ساعتی رو اختصاص بدیم به تحلیل کردن و شناخت نقاط ضعف و قوتمون. بهتره تعداد سوالات هر درس رو با توجه به تعداد سوالاتش در کنکور انتخاب کنیم و حتما به بحث درصدگیری و تحلیل آزمون توجه کنیم.

چگونه سریع تر تست بزنیم؟

برای اینکه بدونیم چطوری میتونیم سرعت تست زنیمون رو بالا ببریم، میتونیم از راهکارهای تست زنی سریع استفاده کنیم.

راه های تشریحی رو دور بریزیم

کلیپهای آموزشی و پاسخ پاسخنامه ها رو چک کنیم و از اون راهکارها استفاده کنیم

از قبل سوالات رو دسته‌بندی کنیم

سوالاتی رو که خیلی زمان از ما میگیرن،حذف کنیم

سوالاتی رو که شک داریم با یه علامت مشخص مثلا + مشخص کنیم که بعدا بهشون برگردیم

از راهکار رد گزینه استفاده کنیم

اگه فکر میکنی نیاز داری که مهارت های مربوط به تست زنی آموزشی و زمان دار رو یاد بگیری و برای هر دو تاش برنامه ریزی کنی میتونی توی آنلاین چت به ما پیام بدی. مشاورای الف مشاور با توجه به ظرفیت مطالعه شما و ساعتی که میتونید درس بخونید برنامه مطالعه و تست زدن بهتون میدن.

جهت طراحی و دریافت برنامه ریزی درسی مختص به خود کلیک کنید.

اشتباهات رایج در تست زنی

متاسفانه علیرغم مطالعه‌ای که بعضی از بچه ها دارن، گاها پیش اومده که دانش آموز به خاطر یه سری اشتباه ساده جواب نادرست رو انتخاب کرده و کل زحمتش هدر رفته. مثلا فرض کنید کل محاسبات رو حل کردید و جواب اون سوال مثلا عدد ۳ بوده اما طراح سوال عدد ۳ رو توی گزینه ۲ و عدد ۲ رو توی گزینه ۳ نوشته، اگه شما با دقت کافی جوابها رو نخونید خیلی احتمال داره که اشتباه کنید.

اصلی ترین و رایج ترین اشتباه در تست زنی، بی دقتیه. بی دقتیه که منشا تمام اشتباهات رایجه و باعثشون میشه. پس ما باید راه‌های افزایش تمرکز رو یاد بگیریم و با تمرین و حل کردن تست بیشتر خودمون رو توی موقعیتی شبیه کنکور قرار بدیم، تا کم کم بتونیم این بی دقتی رو از بین ببریم.

چند راهکار مفید برای افزایش دقت در حین تست زنی

🔰درست خواندن سوال و گزینه ها

🔰توجه به قیدها

🔰توجه به کلمه جز و منفی کردن جمله

🔰بررسی تمام گزینه ها

🔰پیدا کردن نکته کلیدی سوال

کلام پایانی

الف مشاور توی این مقاله به بررسی موضوع تست زنی در کنکور پرداخت. اینکه چرا باید تست بزنیم؟ مزایای تست زدن، زمان تست زدن و تست های آموزشی و زمان دار و تفاوت اونها به طور کامل بررسی شد. تست زدن یکی از پله‌های موفقیت در کنکوره که حتما باید مورد توجه ویژه شما قرار بگیره. اگه احساس می‌کنید نیاز به یه گپ و گفت حرفه‌ای راجع به موضوع نحوه‌ی تست زنی دارید و فکر می‌کنید کارتون لنگ مونده، فقط کافیه توی آنلاین چت به ما پیام بدید. تیم الف مشاور با حضور مشاورای حرفه‌ای و رتبه‌برترهای کنکور، می‌تونه راه شما رو برای رسیدن به موفقیت در کنکور هموار کنه.😊

تلگرام الف مشاور
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور
چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور 
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!