وقتی مریض میشویم چگونه درس بخوانیم؟ بیمار شدن و سرماخوردگی ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیفتد و این امر بسیار طبیعی است. اما بیمار شدن برای فرد کنکوری که دارای یک برنامه مشخص و هدف تعیین شدهای است، میتواند یک مشکل بزرگ باشد. چرا که از دست دادن حتی یک روز مطالعه میتواند تاثیر زیادی بر برنامه او بگذارد. همچنین ماهها و روزهای آخر مانده به کنکور بسیار حساس است و از دست دادن یک روز غیر قابل جبران میباشد.
الف مشاور با آگاهی از این شرایط در این مقاله به چگونه درس خواندن در ایام مریضی پرداخته است تا داوطلبان کنکور بتوانند در مواقع بیماری هم مطالعه داشته باشند. با ما همراه شوید.
موفقیت در کنکور اتفاقی نیست. تنها با داشتن بهترین برنامه ریزی کنکور میتوانید به طور قطعی در کنکور موفق شوید |
شرایط داوطلبان کنکوری در هنگام مریضی چگونه است؟
سرماخوردگی و یا مریض شدن برای یک داوطلب کنکور میتواند مشکل ساز باشد و یک مانع بزرگی برای او به حساب آید. زیرا او را از مطالعه با کیفیت و موفق باز میدارد.
عدهای از داوطلبان کنکور در هنگام بیماری از مطالعه کردن خودداری میکنند و همین امر باعث ایجاد اضطراب و ناامیدی آنها میشود. زیرا نمیدانند چگونه برنامه عقب افتاده خود را جبران کنند و به برنامه مطالعه و آزمونهای خود برسند.
این حقیقت که کیفیت مطالعه در هنگام مریضی با زمانی که سالم هستید، فرق دارد بسیار طبیعی است. اما با این حال نباید دست از تلاش بردارید. مطالعه کنید هر چند کم ولی مطالعه کنید.
اگر با روشها و شیوههای موثری که در ادامه برای شما بازگو میکنیم، مطالعه کنید حتما میتوانید در هنگام مریضی مطالعه خوبی داشته باشید و به خوبی عمل کنید.
در زمان بیماری چگونه درس بخوانیم؟
- با یک نگرش مثبت مطالعه را شروع کنید
درس خواندن در شرایط بیماری میتواند باعث ناامیدی، نگرانی، اضطراب و استرس شود. اما شما باید قوی باشید و هیچ نگرانی به دل راه ندهید. بلکه یک تفکر خوش بینانهای را در پیش بگیرید و به خودتان یادآور شوید که در حال انجام بهترین کار در شرایطی که حال جسمی و روحیتان خوب نیست، هستید. پس با وجود تمام سختیها و ناراحتیهای جسمی به تلاش خود ادامه دهید.
شما باید در این شرایط افکار مخرب را از ذهن خود دور کنید و بدانید که افراد موفق با وجود مشکلاتشان به موفقیت رسیدهاند. افراد موفق راهشان را با وجود مشکلات زیاد ادامه میدهند و هرگز تسلیم نمیشوند.
- اولویتبندی و انتخاب دروسی که قرار است، مطالعه کنید
در زمان بیماری سعی کنید دروس آسانتر را مطالعه کنید و به مطالعه دروسی که نیاز به تجزیه و تحلیل زیادی دارند، نپردازید. در این شرایط مطالعه دروس آسانتر مانند درس عربی، ادبیات و… پیشنهاد میشود. مطالعه دروس سخت را به زمان بهبودی مولکول کنید. همچنین میتوانید در این ایام به رفع اشکالات آزمونهای خود یا مرور دروس و خلاصهبرداریهای خود بپردازید.
اما اگر امتحان درسی سخت مانند درس ریاضی را در پیش دارید و مجبور به مطالعه آن هستید، سعی کنید آن درس را در بازههای زمانی کوتاهتری مطالعه کنید. همچنین بعد از هر بازهای که مطالعه میکنید به مغز خود استراحت دهید.
جهت دریافت مشاوره تحصیلی کلیک کنید.
- به پزشک مراجعه کنید و دارو مصرف کنید
بسیاری از بیماریها دارای علائم درد، سردرد، تب، خواب آلودگی و خستگی هستند. این علائم مانع از مطالعه مفید شما میشوند. پس بجای خود درمانی به پزشک مراجعه کنید و طبق دستور او دارو مصرف کنید. همچنین از مصرف بیش از حد مسکن اجتناب کنید. زیرا باعث ایجاد عوارض جانبی و افزایش خواب آلودگی میشود.
- به میزان کافی استراحت کنید
در هنگام بیماری نباید از زمان استراحت خود کم کنید و یا برای جبران عقب افتادگی، شب بیدار بمانید و مطالعه کنید. استفاده بیش از حد از مغزتان در هنگام بیماری موجب طولانی شدن زمان بهبودیتان میشود و همچنین باعث پایین آمدن کیفیت مطالعه میشود. بنابراین سعی کنید در زمان بیماری به خوبی استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید. زیرا خواب باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش قوای جسمی و ذهنی شما میشود. همچنین برای رفع خستگی نیز میتوانید دوش آب گرم را امتحان کنید.
- یک محیط خوب را برای مطالعه کردن در نظر بگیرید
برای داشتن تمرکز و مطالعه مفید نیاز به یک محیط عاری از عوامل مزاحم و حواسپرت کننده دارید. در هنگام بیماری اهمیت داشتن چنین محیطی بیشتر میشود. پس یک محیط آرام و راحت بدون تلویزیون، گوشی و رادیو انتخاب کنید. در ضمن باید محیطی که انتخاب میکنید نور کافی داشته باشد. زیرا مطالعه در محیط کم نور باعث سردرد، خستگی چشم و خواب آلودگی میشود. همچنین برای عملکرد بهتر مغز همیشه در محیط مطالعهتان گردو، بادام، انجیر، توت و میان وعدههای مفید داشته باشید.
- در تختخواب مطالعه نکنید
هنگام بیماری نباید در تختخواب و درازکش مطالعه کنید. زیرا این کار باعث کمردرد و گردن درد میشود و مشکلات جسمی شما را تشدید میکند. همچنین مطالعه در تختخواب باعث ایجاد خواب آلودگی و بیحالی میشود. پس حدالامکان سعی کنید پشت میز و نشسته مطالعه کنید.
- در حد اعتدال کافئین مصرف کنید
بیمار شدن علاوه بر اینکه روی جسم شما تاثیر میگذارد و باعث خستگی و درد میشود، روی مغزتان نیز اثر میگذارد. بعضی از این عوارض عبارتند از کاهش حافظه و عملکرد ذهنی، ایجاد نگرانی و اضطراب، کاهش انگیزه و بدخلقی. از جمله راههای مقابله با این عوارض استفاده از نوشیدنیهای کافئین دار مانند شکلات داغ، قهوه و … در حد اعتدال است. زیرا نوشیدنیهای کافئین دار باعث افزایش عملکرد بهتر مغز و کاهش عوارض بیماری میشوند.
البته باید بدانید که نوشیدنیهای کافئین دار باعث کم آبی بدن میشوند. پس برای جبران کم آبی بدن از آب و مایعات فراوان نظیر آب میوههای طبیعی استفاده کنید.
- تنظیم زمان مطالعه خود
به جای اینکه در هر بازه زمانی 1 تا 2 ساعت بدون وقفه مطالعه کنید، مطالعه خود را به بازههای 40 الی 50 دقیقهای تقسیم کنید. حتما در بین بازهها 15 الی 20 دقیقه استراحت کنید تا مغز خسته نشود و کارایی بیشتری داشته باشد. پس به جای درس خواندن با بازههای طولانی و سخت، در بازههای کوتاه و کم درس بخوانید.
برای طراحی بهترین برنامه ریزی درسی کلیک کنید |
رژیم غذایی هنگام سرماخوردگی
داشتن یک رژیم غذایی متعادل و استفاده از مواد غذایی سالم نیاز شما را به گلوکز و مواد مغذی پرانرژی تامین میکنند. این امر باعث بهبود عملکرد مغز و در نتیجه مطالعه مفید میشود.
بنابراین در هنگام بیماری از مواد غذایی چرب و شیرین، فست فودها و تنقلات مضر بپرهیزید. به جای آن از سبزیجات، میوه و آبمیوه تازه و مواد غذایی سالم که سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند، استفاده کنید تا روند بهبودیتان افزایش یابد.
همچنین باید بدانید مصرف نوشیدنیها و مایعات گرم مانند شیر، سوپ و … در هنگام سرماخوردگی بسیار مفید است.
3 نکته طلایی برای وقتی مریض میشویم چگونه درس بخوانیم
- حفظ انرژی ذهنی
در هنگام بیماری سطح انرژی، تمرکز، توانایی و حوصله شما پایین میآید. اما باید با اضافه کردن وسایل جالب و آرامش دهنده به محیط، روحیه خود را تقویت کنید و انرژی ذهن خود را بالا ببرید. به عنوان مثال میتوانید با اضافه کردن گلدان و گلهای خوشبو، رایحههای مختلف عود محیط مطالعه خود را به فضای آرام بخش تبدیل کنید.
- گنجاندن زمانهای جبرانی در برنامه خود
یک داوطلب موفق کنکوری باید از برنامهریزی که انعطاف داشته باشد، استفاده کند. بدین صورت میتواند زمانی برای جبران دروس عقب افتاده خود اختصاص دهد. این کار هم باعث کاهش استرس شما میشود و هم در شرایط نامناسب که نمیتوانید درس بخوانید، نگرانی و اصطرابی ندارید. چرا که باعث به هم خوردن برنامه درسیتان نمیشود.
- نت برداری از مطالب
برای جلوگیری از فراموش شدن مطالب خوانده و خستگی ذهن در هنگام بیماری، حتما نکات و مفاهیم مهم و کلیدی متن را یادداشت کنید. چرا که حاشیه نویسی، خلاصه برداری و نت برداری از مطالب هنگام مطالعه دروس باعث افزایش درک حافظه میشود. هنگامی که بهبود یافتید، باید مطالب نت برداری شده خود را دوباره مطالعه کنید و به رفع ایرادات آن بپردازید.
چگونه رتبه برتر شویم؟ برای آشنایی با رمز و رموز رتبه برتر شدن کلیک کنید. |
راهکارهای درس خواندن در شرایط سخت
- استفاده از مکان مطالعه مناسب
- حفظ اراده و یادآوری هدف خود
- درس گرفتن از شکستها و اشتباهات
- غلبه بر احساس بیحوصلگی و بیحالی
- تسلیم نشدن در شرایط سخت
- تحمل شرایط سخت و رفع فشارهای روانی
- کنترل استرس
- افزایش اعتماد به نفس خود
- آگاهی از روشهای مطالعه درست در هنگام بیماری
سوالات متداول درباره وقتی مریض میشویم چگونه درس بخوانیم؟
- در شرایط بیحالی و بیحوصلگی چگونه درس بخوانیم؟
برای اطلاع از تمامی روشهایی که باید در زمان بیماری به کار ببرید به متن مقاله «وقتی مریض میشویم چگونه درس بخوانیم؟» مراجعه کنید.
- برنامهریزی درسی در شرایط بیماری باید چگونه باشد؟
شما باید یک برنامهریزی جامع و منعطف داشته باشید تا در هنگام بیماری دچار نگرانی و استرس نشوید. برای دریافت برنامه درسی جامع و مختص به خود از مشاوره تحصیلی الف مشاور بهرهمند شوید.
سخن آخر
شرایط مطالعه در هنگام بیماری بسیار سخت و طاقت فرسا است. اما اگر شما یک داوطلب کنکوری با هدف هستید باید تمام سعی و تلاش خود را بکنید تا بیماری مانع مطالعه کردن شما نشود. ما در این مقاله به صفر تا صد روشهای مطالعه در ایام بیماری پرداختهایم. اگر سوال یا ابهامی دارید میتوانید آن را با ما در میان بگذارید. متخصصان باتجربه الف مشاور هر لحظه آماده خدمترسانی به شما داوطلبان گرامی هستند.
با آرزوی موفقیت شما داوطلب گرامی
سلام وقتی که مریضیم ورزش راهکار مناسبیه یا نه؟
بهتره که استراحت کنین و مواد غذایی مقوی بخورین… اما خیلی راکد نباشین و دو قدم پیاده رویی هم خوبه
مصرف چند لیوان نوشیدنی کافئین دار رو توی روز پیشنهاد میکنید برای تامین انرژی.؟
سلام
وقتی مریض میشی و قصد درس خوندن داری، خیلی سعی کن قهوه و نوشیدنی کافئین دار نخوری
چون استرس میگیری