چگونه درس بخوانیم تا 20 بگیریم؟

چگونه درس بخوانیم تا 20 بگیریم؟

چگونه درس بخوانیم تا 20 بگیریم؟ کسب نمره عالی و معدل 20 از مهم‌ترین دغدغه‌های این روزای دانش آموزان محسوب میشه. برای رسیدن به هدف و کسب نمره 20 باید برنامه ریزی اصولی و منسجمی داشته باشین تا بتونین تو امتحانات مدرسه و نهایی بهترین نمره رو از آن خودتون کنین. با ما در الف مشاور همراه شین تا با راه‌های 20 گرفتن در کسری از ثانیه آشنا بشین.

چگونه معدل ۲۰ بگیریم؟

“هرچقدر بکاری درو خواهی کرد”

هدف و تصمیمتان را برای کسب معدل ۲۰ نهایی کنین و بهترین راهکارها را که سعی کردیم در این مقاله گردآوری کنیم دنبال کنین. این راهکارها عبارتند از:

چطور معدلمون رو 20 بگیریم؟

۱) در طول ترم درس بخوانید

برای اینکه تسلط خوبی بر روی دروس داشته باشین لازم است که در طول ترم درس بخونین. از تکنیک پیش‌خوانی و مرور نیز استفاده کنین طوری‌ که ۳۰ دقیقه برای مطالعه درس جدید وقت بگذارین. همچنین زمانی رو برای مرور، درس تدریس شده در همان روز نیز اختصاص بدین تا مطالب در ذهنتون تثبیت بشه. بعد از استراحت سعی کنین ۱ الی ۲ ساعت مطالعه کنین.

۲) در کلاس، حضور فعال داشته باشید

سعی کنین تا میتونین در کلاس‌های درس حضور داشته باشین. با حضور در کلاس با تکنیک‌های سوال معلمان خود آشنا میشین و معمولا سوالاتی در امتحان اورده میشه که در کلاس درباره آن بحث شده. خب همین باعث موفقیت بیشتر شما در امتحان میشه.

۳) یادداشت برداری کنید

یکی دیگر از روش‌های ۲۰ گرفتن نوشتن حرف‌های مهم استاد یا معلمه. سعی کنین خودتان یادداشت برداری کنین، زیرا ممکنه بعضی حرف‌ها از نظر شما مهم باشه و از نظر فردی دیگه خیر.

یادداشت برداری باعث میشه که مطالب بیشتر در ذهن شما باقی بمونه و تاثیرگذاری بهتری در تثبیت مطالب بر روی حافظه داشته باشه.

در شب امتحان میتونین از این یادداشت‌ها در کنار منابع اصلی استفاده کنین و بازخورد بهتری داشته باشین.

۴) از معلم خود سوال بپرسید و رفع اشکال کنید

یکی دیگه از تکنیک‌های جادویی برای ماندگار شدن مطالب دروس در ذهنتان رفع اشکاله. اگر میخواین امتحانتون رو ۲۰ بگیرین، حتما رفع اشکال کنین تا مطالب رو کاملا درک کنین.

۵) برنامه ریزی اصولی داشته باشید

برنامه ریزی اصولی مهم‌ترین راهکار برای گرفتن نمره بیسته. شما بدون داشتن برنامه ریزی اصولی به هدف دلخواهتون نمی‌رسین و در صورت رسیدن، مقطعی و گذرا خواهد بود.

روش‌های متفاوتی برای برنامه ریزی وجود داره، گاهی افراد تصمیم میگیرن برای مطالعه، زمان تعیین کنن و به خوبی با آن برنامه پیش برن، اما برخی افراد با این روش مضطرب میشن؛ چون فکر میکنن اگر در زمان تعیین شده مقدار مشخص را نتونن مطالعه کنن از برنامه عقب میوفتن و دیگه نمیتونن با برنامه پیش برن. این دسته از دانش آموزا بهتره که زمان مطالعه خودشون رو حدودی انتخاب کنن و به برنامه پایبند باشن.

۶) رژیم غذایی اصولی

اگر فکر میکنین فقط با مطالعه و برنامه ریزی میتونین ۲۰ بگیرین، سخت در اشتباهید. یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای رسیدن به موفقیت داشتن رژیم غذا اصولیه. مغز برای اینکه بتونه عملکرد درستی در هنگام مطالعه داشته باشه، نیازمند تغذیه سالمه. برنامه غذایی باید به گونه‌ای باشه که از پروتئین و ویتامین‌های کافی برخوردار باشه تا در هنگام مطالعه مغز خسته نشه و به خوبی مطالب را درک کنه. اهمیت تغذیه در طول سال و به خصوص روزهای امتحان را فراموش نکنین و از ریزمغذی های مهم در برنامه غذایی خود استفاده کنین.

نکات مهم برای جلوگیری از فراموشی مطالب

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم؟

فکر میکنم هیچی یادم نیست …

این جمله رو قبل از شروع امتحان بسیار شنیده‌ایم و چه بسا خودمون از این جمله استفاده کردیم.

اگر احساس میکنین حافظه‌اتون ری‌استارت شده و همه مطالب را فراموش کردین، ناامید نشین و به دنبال راهکار برین، در این مقاله سعی کردیم برای رفع این مشکل به شما کمک کنیم تا از این معضل رها بشین، پس با ما همراه شین.

برای یادگیری عمیق و فراموش نشدنی ابتدا باید با فرایند مراحل ثبت در حافظه آشنا شویم.

روانشناسان بر این باورن که حافظه انسان دارای ۳مرحله مجزا است:

۱-حافظه حسی

۲-حافظه کوتاه مدت

۳-حافظه بلند مدت

حافظه حسی

این حافظه، فراره و اطلاعات کمتر از ۱ثانیه در اون باقی میمونه.

حافظه کوتاه مدت

ظرفیت این حافظه بسیار محدود و ناچیزه و اطلاعات در اون بعد از فیلتر شدن سریع به حافظه بلند مدت منتقل میشه.

حافظه بلند مدت

گنجایش آن بسیار نامحدود است و مدت زمان بسیاری اطلاعات را درون خود ثبت میکند.

دلیل فراموشی حافظه، بخاطر منتقل نشدن اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدته.

حال که با مراحل حافظه آشنا شدیم باید برای انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت اقداماتی انجام دهیم که باعث فراموشی مطالب مخصوصا در روز امتحان نشویم.

میخوای یه برنامه ریزی درسی مختص به خودت طراحی کنی؟ کافیه کلیک کنی.

برای جلوگیری از فراموشی چه کارهایی انجام دهیم؟

به موارد زیر توجه کنین، بهترین راهکارها برای جلوگیری از فراموشی رو در ادامه گفتیم.

۱- مرور و تکرار مطالب

مهم‌ترین دلیل فراموشی، مرور نکردنه. سعی کنین مطالب جدید درسی رو در همان روز مرور کنین، اگر زمان زیادی از اون بگذره؛ طبیعیتا بخش زیادی از مطالب رو فراموش میکنین. مرور و تکرار اهرم‌هایی قوی در دسترس ما هستن که باعث میشه اطلاعات مدام به مغز فرستاده بشه و مغز به خوبی اونا رو درک و ذخیره کنه.

۲- رمزگذاری مطالب

یکی از  روش‌های خلاقانه برای جلوگیری از فراموشی رمزگذاری هست. به عنوان مثال، استفاده از کلمه ملخ‌ها، که ابتدای کلمات تمام آثار نظامی گنجوی محسوب میشه.

با رمزگذاری، میزان فراموشی به کمترین حد میرسه، با کمی خلاقیت میتونین در همه دروس از این روش استفاده کنین.

۳- یادداشت برداری

هنگام مطالعه، مطالب مهم رو یادداشت کنین. درسته که این یادداشت‌ها به کار شما نمیاد، اما نوشتن باعث ماندگاری بالای مطالب تو ذهن میشه.

۴- خلاصه نویسی کنید

خلاصه نویسی یکی دیگه از راهکارهای شگفت انگیز تثبیت مطالب در ذهن و فراموش نشدن اوناست.

بعد از مطالعه، مطالب رو خلاصه وار بنویسین، اینکار باعث یادگیری عمیق در ذهن میشه.

۵- داشتن خواب کافی

تحقیقات نشون داده خواب کافی در یادگیری و تقویت حافظه بسیار موثره. یک خواب کوتاه بعد از مطالعه باعث میشه مطالب رو هرچه سریع‌تر و بهتر به خاطر بسپارین و همینطور اونا رو به یاد بیاورین.

محققان برای تاثیر خوابیدن بر روی تقویت حافظه بین تعدادی افراد با شرایط یکسان آزمایشی انجام دادن، در این آزمایش بعد از مطالعه و بخاطر سپردن مطالب، افراد را به دو گروه تقسیم کردن و به آنها ۳۰ دقیقه زمان برای استراحت دادن. گروهی از آنها در این تایم خواب کوتاهی داشتن اما گروه دیگر بیدار ماندن. بعد از پایان زمان استراحت، هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفتن و به طور شگفت انگیزی افرادی که خواب کوتاهی داشتن بهتر به سوالات پاسخ درست دادن اما گروه دیگر که بیدار مونده بودن در پاسخگویی نتیجه مطلوبی نداشتن.

این آزمایش نشان دهنده اهمیت خواب در عملکرد بهتر حافظه است و باید خواب کافی را در برنامه زندگی خود قرار دهیم.

بهترین روشهای مطالعه شب امتحان

شب امتحان چگونه درس بخوانیم؟

شب امتحان آخرین فرصت برای مرور مطالبه، اگر شما در طول ترم دروس رو مرور کرده باشین و اونا رو صرفا برای شب امتحان کنار نگذاشته باشین، طبیعتا به موفقیت بهتری دست پیدا خواهین کرد و در نهایت برای کسب نمره ۲۰ آمادگی بیشتری دارین. اما کسانی که به اصطلاح شب امتحانی هستن نگران نباشن؛ زیرا با این روش‌های طلایی که در ادامه بیان کردیم، میتونین نمره قابل قبولی رو در امتحان کسب کنین.

در زمان محدود چگونه درس بخوانیم؟

بهتر است در زمان محدود، مطالب درس موزد نظر رو به دو بخش مطالب اصلی و فرعی تقسیم کنین. بیشترین زمان رو به محتوای اصلی درس اختصاص بدین و در هنگام مطالعه حتما خلاصه نویسی و نکته برداری کنین. با این روش مدیریت بهتری در زمان خواهید داشت و دچار اضطراب نخواهید شد.

اگر کنکوری هستی و میخوای یه برنامه ریزی کنکور دقیق و جامع داشته باشی، کافیه کلیک کنی.

روشهای طلایی مطالعه در شب امتحان

روش‌های زیر رو حتما شب امتحان انجام بده تا بتونی بهترین نمره رو داشته باشی.

  • اجتناب از خواندن مطالب جدید درس

از مطالعه مطالب جدید در شب امتحان به شدت دوری کنین. چون باعث میشه تمرکز شما بهم بریزه و دچار استرس بشین و اعتماد بنفستون از بین بروه. وقت خودتون رو روی مباحث آشنای درس بگذارین و مرور کنین.

  • تمارین را مرور و تکرار کنید

تمارین و مطالبی که قبلا خوانده شده را دوباره مرور کنین و سعی نکنین مطالب رو حفظ کنین. باید دقت کنین که مسئله از شما چی میخواد و باید از چه روش و فرمولی به اون پاسخ بدین.

  • مطالب مهم را بنویسید

یکی دیگه از روش‌های درس خوندن شب امتحان، یادداشت برداری و خلاصه برداری از مطالب مهمه. نوشتن باعث میشه مطالب بیشتر تو ذهن بمونه و در حافظه کوتاه مدت ثبت بشه..

  • هرگز شب امتحان را بیدار نمانید

ذهن انسان برای عملکرد خوب در هر شرایطی نیازمند استراحت است، مخصوصا در امر یادگیری و به‌ یادآوری مطالب. اگر شما سعی کنین شب امتحان مدام درس بخونین و استراحت نکنین، مغز شما خسته میشه و نمیتونه مطالب رو به خاطر بیاره. پس هرگز شب امتحان رو بیدار نمونین.

چطور مفهومی درس بخوانیم؟

مفهومی درس خواندن یعنی چه؟ یعنی خواندن عمیق درس به طوری که در اعماق ذهن ما جا بگیره و در اون ثبت بشه. اگر میخواهی مطالب درسی رو مفهومی بخونی، باید از چند تکنیک ساده استفاده کنی.

  • کلی، مطالعه کنید

اگر بخواهیم درس رو به صورت جزئی مطالعه کنیم در بین کلمات اسیر میشیم و نمیتونیم کل موضوع رو بهم متصل کنیم و اصل مطلب رو بفهمیم، پس نگاهمون به مطالب باید کلی باشه.

  • تمرین حل کنید

حل تمرین باعث میشه شما نقاط قوت و ضعفتون رو در یادگیری بسنجین و زمان بیشتری رو برای مباحثی که به مطالعه و تمرین نیاز دارن، بزارین.

  • خلاصه نویسی کنید

تکنیک خلاصه نویسی رو بارها برای مطالعه کردن پیشنهاد دادیم و همانطور که پیش تر به اون اشاره کردیم باعث تثبیت مطالب در ذهن میشه و با مرور، آن مطالب در حافظه بلند مدت جای میگیرده.

  • عمیق مطالعه کنید

یک مطلب را به طور عمیق مطالعه کنین تا به درک کامل آن برسین. برای مفهومی درس خوندن، میتونین برای مطالبی که خوندین مثال بزنین یا اون رو به تصویر ذهنی تبدیل کنین تا در ذهن شما ماندگار بشه.

  • مرور کنید

تنها با مرور کردنه که هر مطلبی در ذهن شما ماندگار میشه و با اینکار مطلب رو به حافظه بلند مدت خود دعوت میکنین. تکنیک‌های گفته شده که شامل خلاصه برداری، یادداشت برداری، حل تمرین و… هست رو بارها و بارها مرور کنین تا کاملا مفهوم آنها را درک کنین و به عمق ذهنتون راه پیدا کنین.

جهت دریافت مشاوره تحصیلی از الف مشاور کلیک کن!

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم درباره دغدغه محصل‌هایی صحبت کنیم که برای کسب نمره ۲۰ به دنبال راهکارها و تکنیک‌های موثر در درس خواندن هستن و همینطور روش‌های مفهومی درس خواندن و فراموش نکردن مطالب سخن گفتیم، امیدواریم با مطالعه این مطب بتونین در تمامی درسا 20 بگیرین و به هدفتون برسین.

همچنین برای رسیدن به نتیجه دلخواه و کسب نمره ۲۰ به صورت صد درصد در امتحانات، علاوه بر تکنیک‌های گفته شده بهتره با مشاوران الف مشاور در این زمینه ارتباط برقرار کنین و از تجربیات و راهنمایی‌های آنها نهایت استفاده رو بکنین.

با آرزوی موفقیت…

تلگرام الف مشاور
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
انتخاب رشته کنیم یا پشت کنکور 1403 بمانیم؟
انتخاب رشته کنیم یا پشت کنکور 1404 بمانیم؟
بهترین روش‌های درس خواندن
چگونه درس خواندن را از صفر شروع کنیم؟ 12 تکنیک برتر مطالعه
پردرآمدترین رشته های ریاضی
پردرآمدترین رشته های ریاضی| 13 شغل پردرآمد رشته ریاضی 
بهترین دانشگاه ها برای رشته های ریاضی + رتبه بندی دانشگاه های ایران
بهترین دانشگاه ها برای رشته های انسانی
بهترین دانشگاه ها برای رشته های انسانی در ایران و جهان+رتبه بندی دانشگاه ها
کاهش اضطراب
هیولای اضطراب رو شکست بده و در امتحانات موفق شو!
مشاور کنکور تجربی
تجربه های ارزشمند یک مشاور کنکور تجربی – مشاوره کنکور حرفه ای
درس خواندن شب امتحان
درس خواندن شب امتحان: چگونه در آخرین لحظات، بهترین نتیجه را بگیریم؟
چگونه برای امتحانات مطالعه کنیم؟
بهترین روش مطالعه برای امتحانات؟ چه عمومی چه اختصاصی؟
تکنیک پومودورو
تکنیک پومودورو – با pomodoro زمانت رو مدیریت کن!
3.8 8 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!