قبولی در رشته پزشکی قوانین و راهکارهای خاصی دارد. اما بدون امید و انگیزه کافی موفقیت میسر نمیشود. مسیر رسیدن به رشته پزشکی بسیار سخت و پیچیده است، در صورت نداشتن انگیزه بالا بدون شک در این مسیر دوام نمیآورید. ممکن است در راه رسیدن به هدف قبولی در رشته پزشکی با ناامیدی، خستگی، بیانگیزگی و حتی دست برداشتن از تلاش و مطالعه مواجه شوید. اما باید بتوانید با بیانگیزه بودن و ناامیدی مقابله کنید. الف مشاور قصد دارد در این مقاله به روشهای با انگیزه بودن برای رسیدن به هدف با شما صحبت کند. با ما همراه باشید.
انگیزه برای قبولی پزشکی در کنکور
بسیاری از دانش آموزان در ابتدای راه پرانرژی و با اشتیاق فراوانی مطالعه کردن را شروع میکنند. اما با گذشت مدتی و با رو به رو شدن با واقعیتها و موانع دیگر اشتیاقی به ادامه مسیر ندارند. این دسته از افراد صرفا با یک گفت و گوی ساده با یک دوست یا شرکت در کلاسهای آموزشی تکنیکهای موفقیت، انگیزه بالایی برای شروع و موفقیت پیدا میکنند. اما بسیاری از این دانش آموزان نمیدانند که مسیر موفقیت آسفالت نیست و چالهها و پیچ و خمهای زیادی دارد.
در ادامه به معرفی چند راه حل برای ایجاد انگیزه میپردازیم. با ما همراه باشید.
- هیچ موقع ترس از شکست خوردن نداشته باشید.
ازشکستهای خود نترسید و هدف خود را رها نکنید. شما باید از شکستها درس بگیرید و عاملی که باعث شکستتان شده است را شناسایی کنید. هیچ موقع اجازه ندهید شکست تاثیر منفی بر ذهن شما بگذارد. هر شکستی یک تجربه و درسی به شما میدهید. بنابراین از شکستهای خود نترسید و ناامید نشوید.
- هدف خود را به یاد آورید و آن را تجسم کنید
مطمئن باشید با تجسم مکرر هدف و موفقیت نهاییتان تصویر آن در دنیای واقعی نیز اتفاق خواهد افتاد. پس تصویر نهایی موفقیت را در ذهنتان مجسم کنید و با کمی تلاش و دلسرد نشدن از هدفتان به آن دست خواهید یافت.
- سنجیدن تلاشها و زحمات خود
هر گاه ناامیدی و تنبلی به سراغتان آمد سریع به پشت سر خود نگاه کنید و ببینید که چه سختیها و تلاشهایی تا به اینجا انجام دادهاید. آنوقت از خود بپرسید آیا حیف نیست که تمام آن زحمات را هدر بدم و کار را نیمه تمام بگذارم؟ این پرسش به خودی خود به شما انگیزهی لازم برای ادامه مسیر را میدهد.
شما همچنین میتوانید روی یک برگه تمام دستاوردهایی را که از ادامه مسیر بدست میآورید و همینطور چیزهایی که از نیمه رها کردن مسیر حاصل میشود را بنویسید. سپس به برگه نگاه کنید. شما کدام راه را انتخاب میکنید؟ ادامه دهید یا کار را نیمه تمام رها میکنید؟
راهها و روشهای ایجاد انگیزه برای داوطلبین کنکور
مسیر انتخابی خود را با تمام قدرت و تلاش ادامه دهید. توقف ممنوع. هیچ وقت متوقف نشوید و به راهتان ادامه دهید. به روزهای رسیدن به هدفتان فکر کنید به شما انگیزه و قدرت زیادی برای تحقق هدفتان میدهد. در ادامه به روشهای ایجاد انگیزه اشاره میکنیم.
- تهیه لیست کارهایی که انجام آنها برایتان خوشایند است و حتما برای انجام آنها وقت بگذارید.
- کم کم و با قدمهای کوچک شروع کنید. هیچ موقع سعی نکنید همه چیز را به یکباره بدست آورید. چرا که غیرممکن است.
- لیستی از آهنگهای الهام بخش تهیه کنید و به آنها گوش دهید.
- با بهانههایتان رو به رو شوید و جلوی آنها را بگیرید. هر موقع که متوجه شدید برای تنبلی یا درس نخواندن عذر و بهانهای دارید، همان لحظه آن بهانه را از بین ببرید و شروع به مطالعه کردن کنید.
- زمانی را برای پیاده روی و یا وقت گذراندن با دوستان خود اختصاص دهید.
- برای خودتان بابت موفقیتهای بزرگ و کوچک هدیه در نظر بگیرید.
- داشتن برنامهریزی کوتاه و بلند مدت که کارهایتان را براساس آن اجرا کنید، لازم است.
- از قانون 5 ثانیه پیروی کنید. برای انجام هر چیزی که به ذهنتان میرسد تنها 5 ثانیه برای انجام آن فرصت دارید وگرنه ذهنتان شما را از انجام آن منصرف میکند.
- سخنرانیهای انگیزشی گوش کنید.
- از کتاب و ویدیوهای انگیزشی استفاده کنید.
اگر به هدف خود یقین دارید، هرگز از اشتباهات خود ترس نداشته باشید چرا که آنها برایتان فرصت هستند.
چه نکاتی را برای انگیزه داشتن در مطالعه باید رعایت کرد؟
- بررسی علاقه خود
اولین گام و شرط موفقیت علاقه است. اگر شما به رشته و یا هدفتان علاقه داشته باشید باعث تمرکز بیشتر شما روی مطالعه دروس و هدفتان میشود. بنابراین اولین گام بررسی علاقه خود است. باید با خود روراست باشید و از خود بپرسید، آیا واقعا من به رشته پزشکی علاقه دارم؟ آیا پزشکی تمام چیزی است که من میخواهم؟
مغز ما به طوری طراحی شده است که روی کاری که به آن علاقه داریم، تمرکز خواهیم کرد و این یعنی رسیدن به موفقیت. علاقه و تمرکز همیشه همراه با هم هستند. هیچگاه خود را تسلیم افکار منفی و محدودیتها نکنید. اگر شما میخواهید پزشک شوید، پس هیچ مانعی نمیتواند شما را از تصمیمتان منصرف کند.
- کمک از مشاور و برنامهریز کنکور
حتی اگر تجربه کنکور دادن و برنامهریزی را داشته باشید، باز هم نیازمند یک مشاور و برنامهریز متخصص برای شرکت در کنکور هستید. باید بدانید صرفا پیروی از یک برنامه کلی و خاص افرادی که در پزشکی قبول شدن، کافی و صحیح نیست. به طور مثال وقتی قسمتی از بدن دچار بیماری میشود نمیتوان داروی بیمار دیگری که همان قسمت از بدنش درگیر بیماری است را استفاده نمود. این امر برای برنامهریزی هم صدق میکند. شرط لازم برای قبولی در رشته پزشکی درس خواندن است ولی این تنها کافی نیست. همچنین وجود یک مشاور مشوق و سوق دهنده به سوی هدفتان ضروری است.
جهت دریافت مشاوره تحصیلی رایگان کلیک کنید.
- اجرای درست برنامه کنکور
لازمه رسیدن به هر هدف و موفقیتی، تلاش و زحمت فراوان است. پس سرسختانه برنامهای که تنظیم کردهاید را اجرا کنید. مسلما داشتن برنامه کامل برای موفقیت امری ضروری است اما اگر آن را به درستی و تمام و کمال اجرا نکنید نتیجهی مطلوبی دریافت نخواهید کرد.
- تصور هدف خود
اگر هدف شما قبولی در رشته پزشکی در فلان دانشگاه است، خود را از همین الان در دانشگاه پزشکی مد نظرتان و روپوش سفید بر تن تصور کنید. چرا که مغز ما به آنچه انگیزه ما به آن دستور میدهد، عمل میکند. همچنین تصور پزشکی قبول شدن به شما انگیزه لازم برای ادامه مسیر و تلاش بیشتر را میدهد. شما با تصور مداوم هدف خود تمام خستگیهای مطالعه کردن و سختیهای روزهای مانده به کنکور را از خود دور میکنید.
5 نکته مهم برای قبولی در رشته پزشکی
- قرار نیست تمام دروس را 100 درصد بزنید.
- موفقیت فقط با تلاش کردن به دست میآید نه شانس.
- هرگز تسلیم نشوید.
- ترس از عدم موفقیت نداشته باشید و با انگیزه و تمام توان پیش روید.
- همین حالا استارت کار رو بزنید، هیچ موقع برای شروع کردن دیر نیست.
با آرزوی موفقیت شما داوطلب عزیز