معرفی راه حل مفید برای کسب نمرات عالی

معرفی یک راه‌حل بی‌نظیر برای کسب نمرات عالی _ برنامه‌ریزی درسی

باور کنید تا همین پارسال نمراتم عالی بودن. امسال نمی‌دونم چه بلایی سرم اومده، نمراتم نصف پارسال شدن 😔. نمی‌دونم دلیلش چیه🤔تازه امسال هم کنکور دارم، هم امتحان نهایی ☹️اگه با این وضع پیش بره هیچ کدمشو قبول نمیشم😭باید چییییییییکار کنمممم….

عوامل کسب نمرات پایین پایین در مدرسه ( دلایل افت دانش‌آموزان)

یکی از شایعترین مشکلات دانش‌آموزان در پایه‌های مختلف تحصیلی، از اول دبستان گرفته تا دوازدهم، افت تحصیلیه. کم شدن نمرات درسی نسبت به قبل ممکنه برای هر دانش‌آموزی پیش اومده باشه و اتفاقا خیلی از اوقات این مسئله، طبیعیه. اما چیزی که غیرطبیعیش می‌کنه ادامه پیدا کردنشه. اگه ما این مشکل رو داشته باشیم و به جای اینکه دنبال راه‌حلش بگردیم، شروع کنیم به ناله کردن و همینطور نمراتمون پایین‌تر بیاد نه تنها مشکلمون حل نمیشه بلکه ممکنه تبدیل به مشکلات جدی‌تر مثل کنار گذاشتن کامل درسها، ترک تحصیل و حتی افسردگی هم بشه.🙃 پس این مشکل، یه مسئله‌ایه که حتما باید جدی گرفتش و براش راهکار پیدا کرد وگرنه پیامدهایی که داره به شدت میتونه اثر منفی و مخرب روی تحصیل و روح و روان ما بزاره.

حالا قراره الف مشاور به شما راجع به دلایل افت تحصیلی و اینکه چه عواملی باعث پایین اومدن نمرات ما توی مدرسه میشه حرف بزنه و بعد از اون بره سراغ راهکار اصلی درمان افت تحصیلی، پس تا آخر مقاله همراه ما باشین، چون قراره قدم به قدم یه مشکل اساسی رو حل کنیم.😊

اگه دنبال جواب این سوالاتی این مقاله رو بخون:

علل اصلی افت تحصیلی چیست🤔

عواملی که باعث کسب نمرات پایین در مدرسه می‌شوند کدامند؟

چطوری با افت تحصیلی مقابله کنیم؟

راه‌حل از بین بردن افت تحصیلی چیست؟

خب حالا یکی یکی بریم سراغ معرفی عوامل افت تحصیلی در دانش آموزان و ببینیم که چی باعث میشه یه دانش‌آموز افت تحصیلی داشته باشه.

۱0 عامل افت تحصیلی دانش آموزان

این 10 مورد شایع ترین مواردیه که الف مشاور با توجه به تجربه کار چند ساله با دانش آموزان بهش رسیده. ممکنه یک یا چند مورد از این عوامل باعث افت دانش آموز شده باشند.

۱_ نبود هدف

کسی که یه کاری رو شروع می‌کنه اگه پیش خودش در نظر بگیره که وقتی این کار رو تموم کنه چه پاداشی در انتظارشه یا قراره به چی برسه، قطعا مسیر رو جدی تر ادامه میده. یه دانش‌آموز کنکوری رو در نظر بگیرید که اومده چند تا هدف برای خودش مشخص کرده. یه هدف بلند مدت، قبولی در رشته‌ی مثلا مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی شریف. کنارش اومده هدف های میان مدت گذاشته، کسب معدل بالای ۱۹ در امتحان نهایی خرداد و کسب میانگین درصدی بالای ۶۰ در کنکور سراسری. حالا با توجه به این اهداف بلندمدت و میان مدت، هدف های کوتاه مدت خودش رو تنظیم کرده. مثلا انجام مرور روزانه درس های مدرسه، یا مثلا خوندن فصل دو ریاضی دوازدهم توی این هفته و….  همینطور که می‌بینید، داشتن هدف می‌تونه شما رو روی کارتون متمرکز کنه و باعث بشه انگیزه‌ی بیشتری برای رسیدن به آخر کار و ادامه‌ی مسیر داشته باشید.

نداشتن هدف باعث چی میشه؟

❌ سردرگمی و ابهام زیاد

❌ مشخص نبودن انتهای مسیر مطالعه

❌امتحان کردن مسیرهای متفاوت

❌ بی انگیزگی

یه پیشنهادی که همیشه به کنکوریا میشه اینه که اون هدف اصلی یا بلند مدته رو روی یه کاغذ یا مقوا، بزرگ بنویسید و جایی بزنید که همیشه نگاهتون بهش بیافته، این کار خود به خود انگیزه شما رو بالا می‌بره و برای رسیدن به اون هدف مصمم ترتون می کنه.🙂

۲_ مطالعه اشتباه ( روش غلط مطالعه کردن)

روش اشتباه درس خوندن چطور باعث افت تحصیلی میشه؟ ذهن انسان حالتی داره که بعد از مدتی که یه کاری رو انجام میده و یه نتیجه ثابت میگیره، کم کم نسبت به اون کار و نتیجه‌ش شرطی میشه. اگه یه دانش‌آموزی به یه روش اشتباهی درس بخونه و نمراتش پایین بشه و چند بار این کار تکرار بشه، ذهنش خود به خود این پیام رو میده که تو در همین حدی و بیشتر از این نمیتونی بگیری و…. این خودش سرآغاز افت تحصیلیه و چون نمره‌ای که گرفته میشه به اندازه‌ی تلاش اون دانش‌آموز نیست، ناامید میشه و تلاششو کمتر می‌کنه و همینطور روز به روز افت تحصیلیش بیشتر و بیشتر میشه. پس حتما شما باید توجه کنید که روش درس خوندنتون با توجه به نوع یادگیری و تواناییتون باشه. مثلا درسی مثل ریاضی رو باید با تمرین زیاد و حل نمونه سوال و تست زیاد یاد گرفت، اگه دانش آموزی اکتفا کنه به جزوه و چند تا تمرین کتاب درسی قطعا نمیتونه توی امتحان موفق شه. همچنین نوع یادگیری فرد خیلی مهمه. یه دانش آموزی بخش قواعد زبان یا عربی رو با دیدن کلیپ های آموزشی یاد میگیره، یه دانش‌آموز دیگه با خوندن جزوه مطلب رو مسلط میشه.

اگه نیاز به راهنمایی یه مشاور کاربلد توی زمینه‌ی چگونه مطالعه کردن درسها و پیدا کردن بهترین روش مطالعه‌ی هر درس داری فقط کافیه توی آنلاین چت یه پیام برای ما بزاری. مشاورای الف مشاور در اولین فرصت با شما ارتباط برقرار می‌کنند.😊

جهت دریافت بهترین برنامه ریزی درسی مختص به خود از الف مشاور کلیک کن

۳_مشکل عدم تمرکز

یکی از مشکلات اصلی دانش‌آموزان مخصوصا توی چند سال اخیر نبود تمرکزه. عدم تمرکز در حین مطالعه به دلیل عوامل حواس پرتی زیادیه که در اطراف دانش‌آموز وجود داره. حالا چگونه مشکل عدم در تمرکز در درس خواندن رو حل کنیم؟ با شناسایی عوامل حواس پرتی و از بین بردن اونها.

عوامل حواس پرتی در حین مطالعه کدامند؟

❌گوشی ، لب تاب ، پلی استیشن

❌تلویزیون

❌دوست، فامیل و هر شخصی که حرف های ناامید کننده میزنه

❌دیدن فیلم و سریال به صورت افراطی

❌محیط پر سر و صدا

و…

۴_به تعویق انداختن کارها

یکی دیگه از عوامل افت تحصیلی، دیر انجام دادن کارها یا همون اهمال کاریه. به این معنا که شما کاراتون رو مدام عقب بندازید و مثلا بگید فردا این درسو می‌خونیم. فردا که میرسه می‌گین حالا امروزم کار دارم پس فردا شروع می‌کنم و….☹️

دلیل اصلی اهمال کاری علاوه بر تنبلی که یه جورایی آدما بیشتر به اون گرایش دارن تا کار کردن، نداشتن برنامه مشخص برای کارهای روزانه است. اگه ما یه برنامه‌ای داشته باشیم که ما رو ملزم به انجام دادن یه سری از کارها توی روز کنه، دیگه کارها رو عقب نمیندازیم یا حتی اگه یه اتفاقی افتاد که نتونستیم طبق برنامه عمل کنیم بهم نمیریزیم و اون کار جامونده رو توی برنامه روزهای بعد قرار میدیم.

۵_ نداشتن مهارت مدیریت زمان

یکی از گلایه‌های بچه‌‌ها اینه که حین مطالعه وقت کم میارن و نمیتونن اون مبحثی رو که مشخص کردن تا آخر بخونن. این به خاطر نداشتن مهارت مدیریت زمانه. مدیریت زمان یعنی وقت و حجم درسهات رو جوری با هم جور کنی که بتونی طبق زمانی که داری اون حجمی رو که مشخص کردی بخونی. بعضی از بچه ها توان درس خوندنشون مثلا ۴ ساعت در روزه، اما میان حجمی رو میزارن که توی ۶ ساعت میتونن بخونن. این ناهماهنگی باعث میشه ناامید بشن و رغبت نکنن سمت درسها برن یا به خودشون تهمتی مثل نفهمیدن یا… رو بزنن.😕 در حالی که این واقعیت نداره و هر کسی اگه بتونه این مهارت رو یاد بگیره و روش های درس خوندنشو اصلاح کنه قطعا می‌تونه به اندازه‌ی خودش موفق بشه. اگه احساس می‌کنی باید این مهارت رو یاد بگیری چون خیلی به کارت میاد و بدون اون کارت لنگ مونده، فقط کافیه توی آنلاین چت به ما پیام بدی. الف مشاور یه دوره هفت روزه رایگان مشاوره تحصیلی در نظر گرفته که کلی ترفند و مهارت راجع به برنامه‌ریزی و درس خوندن بهت آموزش میده. از امتحانش ضرر نمی کنی، با ما تماس بگیر.😉

۶_ نبود تلاش و پشتکار

متاسفانه بعضی از بچه‌ها علیرغم رعایت نکاتی که بالا گفتیم باز هم نمیتونن از افت تحصیلی خارج بشن. دلیل اون تلاش نکردن به اندازه‌ی توانشونه و نداشتن تعهد نسبت به انجام دادن کاره. اگه ما یه برنامه‌ی خوب داشته باشیم ولی برای انجام اون تلاش نکنیم و یا متعهد نشیم که مثلاً امروز باید این کارها رو انجام بدم و اونا رو پشت گوش بندازیم، قطعا نمیتونیم از افت تحصیلی خارج بشیم و روز به روز هم نمراتمون پایین تر میاد. شما باید بهترین خودتون رو برای درسها بزارید و تا اونجایی که توان دارید تلاش و پشتکار از خودتون نشون بدید.💪

۷_ بی انگیزگی و نگاه منفی به خود

عامل بعدی موثر در افت تحصیلی، انگیزه نداشتن و نگاه منفی به خوده. کسی که انگیزه‌ برای مطالعه نداره و مدام فکر می‌کنه نمیتونه و موفق نمیشه، قطعا دچار افت تحصیلی میشه. به خصوص این نگاه موقعی به وجود میاد که آدم تحت فشار قرار میگیره. هر چی به کنکور نزدیک تر میشیم، با توجه به استرس و فشاری که به داوطلب وارد میشه، احتمال به وجود آمدن افکار منفی هم بالاتر می‌ره. دانش‌آموز فکر می‌کنه که اون نسبت به بقیه عقب تره یا مثل دوستاش نمیتونه درس بخونه و…. این افکار خود به خود فرد رو بی انگیزه می‌کنن و تمایلش نسبت به درس خوندن کم میشه و در نهایت دچار افت تحصیلی میشه.

حالا راهکار از بین بردن افکار منفی و بی انگیزگی چیه؟

اولین قدم شناختن توانایی ها و استعدادهای خودمونه. وقتی من میبینم که سالهای قبل توانایی خوبی در درسهام داشتم و تونستم نمرات خوبی بگیرم و از اون مهمتر یادگیریم در درسها زیاده و میتونم مطالب جدید رو سریع یاد بگیرم، خود به خود قسمتی از اون افکار منفی از بین می‌بره. همچنین با برنامه‌ریزی کردن و داشتن هدف و فکر کردن مداوم به آخر مسیر، بی انگیزگی هم از بین می‌ره.

اگه فکر می‌کنی انگیزه‌ای برای درس خوندن نداری و افکار منفی خیلی مزاحمت میشن، بهت پیشنهاد می‌کنم یه گفتگوی تخصصی با یه مشاور خوب و کاربلد داشته باشی. مشاوران الف مشاور با توجه به تجربه‌ای که دارن هم از لحاظ تحصیلی و هم از لحاظ روانشناختی تا لحظه‌ی قبولی در کنکور  همراهت هستن. 😊

جهت دریافت بهترین و اصولی‌ترین برنامه ریزی کنکور کلیک کن.

8- ضعف جسمانی

گاهی اوقات دلیل افت تحصیلی دانش آموز جسمیه و ربطی به روش مطالعه و درس خوندن و… نداره. مثلا داوطلبی کم خونی داره و بعد از  مدت کوتاهی درس خوندن به شدت خسته میشه و نمیتونه ادامه بده. پیشنهاد میکنم اگه این علامتها رو دارید یعنی خیلی زود خسته میشید، انرژیتون خیلی پایینه، کم حوصله اید، خیلی خوب نمیتونید تمرکز کنید و…. حتما یه آزمایش بدید و پیش دکتر برید. ممکنه ضعف جسمی و کمبود چیزی در بدنتون باعث این اتفاق باشه.

9_ عوامل خانوادگی

تا اینجا به عواملی اشاره شد که فردی و درونی هستن. اما گاهی اوقات عوامل بیرونی باعث ایجاد افت تحصیلی در دانش‌آموز میشن. یکی از اونها، عوامل خانوادگیه. خود این عامل ممکنه به چند شکل مختلف بروز کنه. عوامل خانوادگی که باعث افت تحصیلی میشن:

اختلافات خانوادگی

سبک فرزند پروری نامناسب

کم اهمیت بودن جایگاه درس در خانواده

شرایط اقتصادی نامناسب

و…..

10_ مدرسه و همسالان

مدرسه و همسالان چطور باعث افت تحصیلی میشن؟

دوست یا همکلاسی که مدام حرفهای منفی میزنه

مدرسه ای که در اون فضای رقابتی وجود نداره

شیوه‌ی تدریس نامناسب معلم و یاد نگرفتن دروس

حواشی زیاد مدرسه و اهمیت نداشتن درس در آن

و….

ما در این قسمت از مقاله مهمترین عواملی رو که باعث افت تحصیلی و پایین اومدن نمرات بچه ها میشه رو بررسی کردیم. حالا می‌خوایم بریم سراغ یه راهکار عالی که برای از بین بردن عوامل بالا بسیار راهبردی و مفیده.

برنامه‌ریزی درسی، یک راه‌حل فوق العاده برای کسب نمرات بالا

شاه کلید و راهکار اصلی برای دانش‌آموری که به دلایل بالا دچار افت تحصیلی شده قطعا برنامه ریزیه. برنامه‌ریزی به دلایل مزایای زیادی که داره می‌تونه شما رو در مسیر موفقیت بزاره. برنامه‌ریزی باعث میشه شما اول از همه هدف داشته باشید و برای ساعت، روز، هفته، ماه و سال خودتون برنامه بچینن و بدونید که میخواید چیکار کنید. روش درس خوندن شما رو اصلاح میکنه و خیلی سریع نشون میده که آیا این روشی که شما انتخاب کردید به دردتون میخوره یا نه؟ باعث پیشرفتتون شده یا نه؟ مشکل بی انگیزگی و افکار منفی فقط و فقط با یه برنامه درست و حسابی و داشتن هدف از بین میره. برای اینکه من کارامو پشت گوش نندازم و از اهمال کاری به دور باشم فقط و فقط از طریق یه برنامه‌ی مناسب و کاربردی که برای ساعات مختلف طول روز مشخص کرده که چیکار کنم، انجام میشه.

مزایای داشتن برنامه

مشخص شدن هدف

مدیریت زمان

ایجاد نظم در مطالعه

کاهش اضطراب

افزایش انگیزه

و…

برنامه ریزی درسی به روش خود

خب حالا سوالاتی که پیش میاد ایناس که:

⚫️چطوری برای خودمون برنامه ریزی کنیم؟  

چطوری با برنامه ریزی به اهدافمون برسیم ؟

یه برنامه‌ی خوب چه ویژگی هایی داره؟

خب برای رسیدن به جواب این سوالات لازمه این توضیح رو بهتون بدم که الف مشاور قبلا در یه مقاله به طور مفصل، راجع به مزایای داشتن برنامه و اصول صحیح برنامه نویسی برای خود و شروع نوشتن برنامه توضیح داده که اگه دوست داشتید میتونید با کلیک روی لینک زیر مطالعه‌ش کنید.

بدون کمک گرفتن از مشاور برای خودت برنامه ریزی کن! + مشاوره تحصیلی رایگان

برنامه ریزی درسی به کمک مشاور

از اونجایی که برنامه‌ریزی یکی از اصلی ترین کارایی که هر کنکوری باید انجام بده و یه جورایی موفقیت اون بستگی به نوع برنامه‌ش داره، نتیجه میگیریم که خیلی خیلی باید به برنامه توجه کرد. اگه پای حرف رتبه برترا بشینی متوجه میشی که هر کدوم یه برنامه‌ی منحصر به فرد برای خودشون داشتن و اون برنامه با توجه به ویژگی ها، توانایی ها  و وقتی که اونا داشتن تنظیم شده بود. خب فهمیدن و جور کردن اینا با هم یه خورده کار سخت و زمان بریه. از طرفی با توجه به محدود بودن زمان تا کنکور، یه دانش آموز فرصت آزمون و خطای زیادی نداره و نمیتونه مدام روش های مختلف رو امتحان کنه تا به نتیجه برسه. پس لازمه که بره سراغ یه متخصصی که قبلاً با بچه های زیادی کار کرده و تجربه‌ی بالایی داره و می‌تونه به سرعت با شناختی که از شما به دست میاره، مناسب ترین برنامه رو بهتون بده که بتونین مسیر موفقیت رو با سرعت جت طی کنید.😊

پیشنهاد ما به شما، صحبت کردن با مشاورین الف مشاور و شرکت در دوره‌ مشاور تحصیلی رایگان به مدت یک هفته‌س. شما در این دوره با مهارت های مختلف از جمله نحوه‌ی برنامه‌ریزی به سبک رتبه برترا و مهارتهایی که لازمه رتبه برترشدنه مثل مدیریت زمان، انتخاب منابع مناسب، مهارت تست زدنی و… آشنا میشید. برای شرکت در دوره فقط کافیه در چت آنلاین به ما پیام بدید.

 مشاوره برنامه ریزی درسی؛ آنلاین یا حضوری 🤔🤔

خب یه سوالی که برای خیلی از بچه ها به وجود اینه که مشاوره درسی حضوری بهتره یا آنلاین؟ 

در جواب باید بگیم که هر کدام از این مشاوره ها یه سری مزایا و معایب دارن که در جای خودش قابل توجه. اما به صورت کلی با توجه به پیشرفتی که تکنولوژی کرده و بزرگ شدن شهرها و دور شدن مسیر، مشاوره گرفتن به صورت حضوری تا حدی سخت و اذیت کننده شده. وقت برای داوطلب کنکور مهمترین داراییه. اگه قرار باشه هر هفته چند ساعت از وقتش رو صرف این کنه که به صورت حضوری بره آموزشگاه و منتظر مشاور بمونه تا برنامه بگیره، از رقیباش جا میمونه.😕 وضعیت کلاس حضوری هم همینطوره. کسی که کلاس کنکور حضوری ثبت‌نام کرده، باید کلی وقت برای رفت و آمد و تاخیرهایی که این وسط پیش میاد بزاره، تازه اون کلاس به دردش بخوره یا نه. ولی برنامه ریزی و مشاوره آنلاین دیگه هیچ کدوم از این معایب رو‌ نداره و شما میتونی از وقتت بهترین استفاده رو ببری و بدون رفت و آمد با همون کیفیت حضوری مشاوره و برنامه‌اتو دریافت کنی و طبق اون عمل کنی. هر وقتیم که ابهام برات پیش اومد یه تماس با مشاورت بگیری یا بهش پیام بدی و مشکلت رو حل کنی.☺️

مزایای مشاوره آنلاین

ارتباط راحت و سریع

صرفه جویی در وقت

صرفه جویی در زمان

✅اضطراب کمتر

دسترسی گسترده تر ( ارتباط از دورترین شهر با مرکز)

اگه دوست داری از همین حالا با یه مشاور متخصص و کاربلد در ارتباط باشی و از تجربیات رتبه برترا برای برنامه ریزیت استفاده کنی، فقط کافیه توی چت آنلاین به ما پیام بدی. الف مشاور با یه کادر حرفه‌ای شامل بهترین مشاورا و رتبه برترا در کنار شماست تا مسیر رتبه برتر شدن و رسیدن به موفقیت رو به بهترین شکل طی کنید.☺️

کلام پایانی

ما در این مقاله به بررسی دلایل افت تحصیلی دانش آموزان و کسب نمرات پایین در مدرسه اشاره کردیم و پس از توضیح کامل هر کدام از دلایل، یک راهکار بسیار مناسب و کاربردی، به نام برنامه‌ریزی رو برای حل مشکلات افت تحصیلی معرفی کردیم. در انتها هم به بررسی مشاوره و برنامه ریزی آنلاین و حضوری و مزایا و معایب اونها اشاره شد. امیدوارم که این مطلب کمک کننده باشه. اگه در این موارد هنوز ابهامی دارید، میتونید در بخش چت آنلاین با مشاورین ما در میان بگذارید. همچنین برای شرکت در دوره‌ی مشاوره تحصیلی رایگان میتونید به ما پیام بدید.

اگر دوس داری از جدیدترین اخبار کنکور آگاه بشی تو کانال تلگرامی الف مشاور عضو شو.

مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
مزایا و معایب مطالعه گروهی و مطالعه فردی
مطالعه گروهی یا مطالعه فردی؛ مزایا و معایب هر روش و تأثیر آن بر کیفیت یادگیری
ابراز احساسات در خانواده در زمان کنکور
چگونه با خانواده درباره احساسات و نتایج تحصیلی‌ام صحبت کنم؟
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!