رشتههای نظیر برق و انرژی الکتریکی جزء سختترین رشتههای دانشگاه محسوب میشوند ولی با این وجود در صنعت برق و مخابرات پر اهمیت هستند. رشته مهندسی برق آینده شغلی و بازارکار بسیار خوبی دارد. مهندسی برق نیز همانند رشتههای مهندسی دیگر بر پایه فیزیک و ریاضیات است. داوطلبین رشته برق باید ذهنی خلاق و تحلیلگر داشته باشند و در ابتدا به رشته برق و کار با ابزار برقی علاقمند باشد. انتخاب رشته مهندسی برق در دانشگاه باید طبق اصولی خاصی باشد. مشاوره انتخاب رشته الف مشاور یکی از بهترین مشاورهها در زمینه انتخاب مناسبترین رشته متناسب با رتبه و علاقه شما است. کافیست امتحان کنید.
گرایش های رشته برق
رشته مهندسی برق در سالهای گذشته با گرایشهای برق مخابرات، برق قدرت، برق کنترل و برق الکترونیک بوده است. همانطور که گفته شد، داوطلبین رشته برق باید در درس ریاضی و فیزیک بسیار قوی باشند. دروس رشته مهندسی برق 22 واحد عمومی و 26 واحد دروس پایه، 53 واحد تخصصی، 35 واحد اختیاری، 3 واحد پروژه و 3 واحد کارآموزی میباشند.
دانشجویانی که در رشته مهندسی برق تحصیل نمودهاند، میتوانند در قسمتهای مختلف وارد بازار کار شوند. به طور مثال؛ فارغ التحصیلات رشته مخابرات میتوانند در شرکتهای مخابراتی مشغول به کار شوند. همچنین دانشجویان رشته برق قدرت میتوانند با شروع به کار شدن در نیروگاههای برق و وزارت نیرو درآمد بسیار بالایی داشته باشند.
مهندسی برق مخابرات
مهندسی برق مخابرات یکی از زیر مجموعههای رشته برق میباشد که دانشجویان در این رشته با انتقال اطلاعات در سیستمهای گوناگون آشنا خواهند شد. همچنین گسترش شبکه، خط انتقال، نحوه دریافت اطلاعات و …. را با تحصیل در این رشته بررسی خواهید نمود.
مهندسی برق قدرت
مهندسی برق قدرت یکی از سختترین گرایشهای این رشته میباشد که با اهداف نحوه انتقال و توزیع برق از نیروگاه شروع میشود. این رشته نسبت با دیگر گرایشها درآمد بسیار بالایی دارد.
مهندسی برق کنترل
مهندسی برق کنترل که داوطلبان زیادی را برای تحصیل در این رشته ترغیب میکند با هدف بررسی نحوه کنترل سیستمها میباشد. دانشجویان برق کنترل باید آموزش نحوه کنترل یک سیستم برقی را ببینند و همچنین ورودی و خروجی سیستمها را نیز بررسی میکنند.
مهندسی برق الکترونیک
در این رشته دانشجویان به بررسی حرکتهای الکترونها میپردازند و در تمامی زمینههای مربوط به برق آموزش میبیند. با تحصیل در این رشته دانشجویان با دیگر گرایشهای رشته برق نیز آشنا خواهند شد.
تحصیل در رشته مهندسی برق بدون کنکور
ممکن است برای عدهای این سوال مطرح شود که آیا داوطلب میتواند بدون کنکور وارد دانشگاه و تحصیل در رشته مهندسی برق شود؟ باید بگوییم که بله داوطلبین رشته ریاضی میتوانند در رشته برق بدون کنکور وارد دانشگاه شوند. داوطلبینی که با سابقه تحصیلی درخشان قصد ورود به دانشگاه بدون کنکور در رشته برق را داشته، به راحتی میتوانند طبق شرایط پذیرش دانشگاه شروع به تحصیل نمایند.
درسهایی که در گرایشهای مختلف مهندسی برق مشترک هستند عبارتند از:
- ریاضی
- معادلات دیفرانسیل
- برنامهسازی کامپیوتر
- محاسبات عددی
- فیزیک
- کارگاه عمومی
- کارگاه برق
- نقشهکشی صنعتی
- ریاضی مهندسی
- زبان تخصصی
- مدارهای الکتریکی
- اندازهگیری الکتریکی
- الکترومغناطیس
- ماشینهای الکتریکی
- مدارهای منطقی
- تجزیه و تحلیل سیستمها
- سیستمهای کنترل خطی
- بررسی سیستمهای قدرت
- مخابرات
- کارآموزی
- پروژه کارشناسی
مشاوره انتخاب رشته مهندسی برق
رشته مهندسی برق از زیر مجموعههای کنکور سراسری ریاضی میباشد. داوطلبینی که مجاز به انتخاب رشته مهندسی برق شدهاند، میتوانند با مشورت گرفتن از فرد متخصص و یا مشاوران کاربلد در زمینه تحصیلی در رابطه با بهترین دانشگاه مهندسی برق و نحوه ثبت نام و همچنین ظرفیت و امکانات دانشگاه محل مورد نظر مشورت بگیرند. رشته برق نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای خارجه یکی از رشتههای مهم جهت راه اندازی هر صنعتی میباشد که بازار کار درآمد بالایی دارد.
دانشگاهی که انتخاب میکنید باید از نظر کیفیت روشهای آموزشی و اساتید، خدمات اداری و رفاعی، رتبه جهانی، برنامههای آموزشی و امکانات و خوابگاه نیز در سطح عالی قرار گرفته باشند. در زیر به چند دانشگاه برتر رشته مهندسی برق که طبق رتبه بندی پایگاه کیو اس، در رده اول قرار دارند نیز اشاره خواهیم کرد.
جهت مشاهده بهترین دانشگاه ها برای رشته ریاضی کافیست کلیک کنید و در انتخاب بهترین دانشگاه برای رشته مورد علاقه خود مطمئن شوید.
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف که در بین دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد یکی از معتبرترین مدرکها را دارد. این دانشگاه در سال 1334 تاسیس شده و دانشجویانی که رتبههای برتر کنکور و المپیادی هستند را پذیرش میکند.
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران که در سال 1313 تاسیس شده است یکی از بزرگترین مرکز آموزش کشور شناخته شده است. این دانشگاه 25 دانشکده دارد و 9 دانشکده پردیس و 16 مرکز پژوهشی و تحقیقاتی نیز در این مجموعه قرار گرفته است که یکی از آنها دانشکده برق و کامپیوتر است. دانشگاه تهران امکاناتی از قبیل: امکانات ورزشی، خوابگاه، امکانات پژوهشی و علمی فرهنگی و دارای کتابخانهای وسیع در کشور میباشد.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر در آبان ماه 1335 بنا شده است که در ابتدا با نام پلی تکنیک شناخته شده است و با 5 رشته مهندسی برق و الکترونیک، مکانیک، نساجی، شیمی و راه و ساختمان شروع به پذیرش دانشجو کرده است. دانشگاه امیرکبیر در رتبه جهانی موفق به کسب رتبه 443 در جایگاه بهترین دانشگاه ایران قرار گرفته است که با دو گرایش برق و الکترونیک در تمامی مقاطع تحصیلی دانشجو پذیرش نموده است.
دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شیراز نیز از دیگر دانشگاههای برتر کشور هستند که در رشته مهندسی برق دانشجو میپذیرند.
پردرآمدترین رشته های ریاضی کدامند؟ با ورود به چه رشتههایی میتوان پولدار شد؟ پولسازترین رشتههای دانشگاهی رشته ریاضی را در مقاله زیر بخوانید.
سخن آخر
برای انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر بهتر است در ابتدا تمامی جوانب را در نظر بگیرید و با مشاورین متخصص در زمینه تحصیلی مشورت کنید. در این مقاله نکات مورد نیاز برای انتخاب یکی از گرایشهای رشته مهندسی برق بیان شد و تصمیم نهایی با خود شما میباشد که طبق علایقی که دارید کدام گرایش را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که رشته مهندسی برق وگرایشهای آن بسیار سخت و دشوار هستند و اگر اهل کارهای عملی هستید و در درس ریاضی و فیزیک قوی بوده در این رشته قطعا موفق خواهید شد.
سوالات متداول
آیا تحصیل در رشته مهندسی برق بدون کنکور امکان پذیر است؟
بله تحصیل در این رشته بدون کنکور با سوابق تحصیلی بالا امکان پذیر میباشد.
رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی گرایش هایی دارد؟
بله این رشته در مقطع کارشناسی دارای 6 گرایش میباشد.
رشته مهندسی برق چند ترم است؟
رشته مهندسی برق 8 ترم دارد و در یک مدت زمان 4 ساله تمام میشود.