بهترین مکان مالعه

یک مکان مطالعه خوب چه ویژگی هایی دارد؟

مکان مطالعه قدری اهمیت دارد که می‌تواند شما را راغب و یا منصرف کند. وقتی آمادگی لازم را دارید که آرامش و رضایت قلبی در شما ایجاد شده و شما با تمام وجود قبول کرده اید که از نظر جسمی و روحی قابلیت ساعت ها مطالعه را دارید. چطور می‌شود آمادگی را در خود ایجاد کرد؟ وقتی مکان مطالعه مناسب آماده کرده اید و روش های درست مطالعه را فرا گرفته اید، استراحت کافی داشته اید و غذا به اندازه میل کرده اید، می‌توان گفت شما آماده برای یک شروع طوفانی برای درک مفاهیم و یادگیری مطالب هستید. در ادامه محتوا با همراه باشید تا مکان مطالعه مناسب را بشناسید.

بهترین مکان مطالعه کجاست؟

یادگیری دروس شرایط خاص خود را می‌طلبد، یکی از آنها مکان مطالعه است، چه مکانی مناسب مطالعه دانش آموزان است، که بتواند حداکثر بازدهی مثبت را داشته باشد، اینکه می‌گوییم بازدهی مثبت به چه معناست، وقتی شما در مکانی که شرایط مناسب مطالعه را ندارد درس می‌خوانید، اگر زمان طولانی و مطالب زیادی را فرا گرفته اید، اما در آزمون ها و نمرات خوب نتایج خوبی کسب نمی‌کنید، این بدان معناست که شما بازدهی خوبی نداشته اید، برای بهتر شدن این موضوع باید به نکاتی که ما برایتان شرح می‌دهیم توجه کنید.

ویژگی های مکان مطالعه:

1.مکان مطالعه باید ثابت و مشخص باشد

باید توجه داشته باشید هر چه بیشتر مکان مطالعه خود را جا به جا کنید، ذهن شما درگیر شناختن عوامل جدید در محیط می‌شود، و بسیاری از وقت خود را صرف فکر کردن به شناساندن این عوامل می کنید، برا حفظ تمرکز در مکان ثابتی مستقر باشید تا مطالعه بهتری داشته باشید، اگرچه تکراری شدن مکان هم در طولانی مدت باعث کاهش بازدهی در افراد می‌شود، برای حل این مشکل هم در محیط تغییرات کوچکی ایجاد کنید.

2.دارای سکوت نسبی باشد

بودن در محیطی که سکوت نسبی برقرار باشد آرامش ذهنی شما را فراهم می‌کند، هیچگاه نمی‌توان محیط را به طور کامل و مطلق ساکت نگه داشت، سرو صدای های کوچکی همیشه وجود دارد، باید ذهن آمادگی پذیرش این نوع محیط را داشته باشد، اگر شما در محیطی که به طور کامل سکوت در آن حاکم است درس بخوانید، در جلسه آزمون تمرکز خود را از دست می‌دهید زیرا در آزمون ها نیز سکوت مطلق وجود ندارد، پس محیط مطالعه مناسب خود با آزمون شبیه سازی کنید.

3.دما و تهویه مناسب و نور کافی داشته باشد

از نظر دما باید نه آنچنان گرم باشد که فرد احساس گرما کند، نه آنچنان سرد باشد، که احساس سرما کند، هوای معتدلی که دانش آموز احساس راحتی داشته باشد، از نظر تهویه می‌توان گفت تهویه ای مناسب است که اکسیژن در محیط تامین باشد، که فرد دچار کمبود اکسیژن و احساس خستگی زودرس نشود، چشم ها عضو بسیار حساسی هستند که در مورد مطالعه نقش مهمی ایفا می‌کنند، پس نوری که احتیاج دارند نباید نه خیلی زیاد باشد نه خیلی کم در غیر این صورت باعث خستگی چشم میشود، نوری مناسب است که ترکیبی از نور زرد و سفید باشد، توصیه می‌شود از چراغ مطالعه استفاده نشود.

4.لوازم مورد نیاز در دسترس باشد

برای صرفه جویی در زمان همه وسایلی که نیاز دارید در دسترس خود قرار دهید، تا نیاز نباشد در حین مطالعه به دنبال لوازم مورد نیازتان باشید، این امر خود باعث حواس پرتی و اتلاف در وقت میشود، و وقتی می‌خواهید دوباره شروع به مطالعه کنید، دوباره باید مطالب را مرور کنید تا یادآوری شود، در چیدن وسایل وسواس به خرج ندهید، همینکه وسایل در دسترس باشد که انگیزه لازم برای مطالعه فراهم شود و باعث خستگی در شما نشود کافی است.

5.از عوامل حواس پرتی دوری کنید

وقتی شما شروع به مطالعه می کنید، باید از هر چیزی که باعث حواس پرتی در شما شود دوری کنید، مثلا از استفاده گوشی موبایل، لپ تاپ، تلویزیون، پوستر های دیواری و.. اجتناب کنید. گاهی اوقات دروس به صورت مجازی یا کلیپ های آموزشی و مشاوره های تحصیلی از طریق تلفن همراه صورت می‌گیرد، این مورد یک استثناء محسوب میشود، در این صورت موارد دیگری که باعث حواس پرتی می‌شود از خود دور کنید تا تمرکز لازم را داشته باشید، مکان مناسب صرفا به جایی گفته نمی‌شود که تکنولوژی با آن ارتباط ندارد، بلکه اگر استفاده درست و در زمان درست باشد، استفاده از آنها می‌تواند کمک کننده و مفید باشد.

6.مکان مطالعه باید مرتب باشد

اگر می‌خواهید از درس خواندن لذت ببرید محیطی شلوغ و بهم ریخته مانع بزرگی بر سر راه شماست، ذهن آرام که بتواند مطالب را بپذیرد محیطی عاری از هرگونه آشفتگی می طلبد، قبل از شروع به مطالعه میز مطالعه، کتاب ها،  قفسه ها را مرتب کنید، نظم در محیط خود باعث نظم در مطالعه نیز می شود، مرتب بودن محیط تاثیر مستقیمی بر سرعت و کیفیت مطالعه شما دارد، اگر می‌خواهید حواس پرتی ناشی از شلوغی محیط بر شما غلبه نکند، زمان های خاصی مثل هفته ای یک بار برای مرتب کردن اتاقتان در نظر بگیرید.

7.محیط مطالعه باید دارای انرژی مثبت باشد

همیشه و همه جا تاثیر انرژی مثبت بر افراد امری انکار نشدنی است، محیطی که بی روح و و کسل کننده باشد، انگیزه لازم برای ادامه دادن را از شما میگیرد، محیط مطالعه نیز همینطور است، برای ایجاد انگیزه و ادامه دادن به مطالعه که هر بار تکراری نشده باشد، باید محیط را با رنگ های شاد ،جملات انگیزشی مملو کنید، البته نباید شکل رویایی به خود بگیرد اما تاثیر بسزایی در عملکرد فرد در مطالعه دارد. 

نکات تکمیلی مکان مطالعه که باید به آنها توجه کرد:

🔸️به صورت درازکش مطالعه نکنید، بهتر است پشت میز بنشیند، اگر میز شخصی در دسترس نیست می توانید روی صندلی مطالعه کنید.

🔸️از فضای مطالعه برای کارهای دیگر از قبیل غذا خوردن، میوه خوردن، با تلفن صحبت کردن استفاده نکنید، به گونه ای مکان مطالعه مکانی شرطی است که فقط برای مطالعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

🔸️میتوانید برای نشاط بخشی محیط و داشتن هوای تازه از گل و گیاه استفاده کنید. 

🔸️برای مرتب کردن فضا چند قفسه قرار دهید و وسایل را با توجه به کارکرد آنها بچینید.

🔸️از صندلی هایی خیلی راحتی یا خیلی سفت است استفاده نکنید، برای راحت تر بودن میتوانید بالشت کوچکی پشت کمر قرار دهید تا از بروز کمردرد جلوگیری کند.

🔸️میتوانید برای لطیف تر شدن محیط پنجره را باز کنید تا خستگی شما برطرف شود.

🔸️از خلاصه نویسی غافل نشوید که یکی از اصول مهم یادگیری محسوب می شود.

🔸️اگر از چراغ مطالعه استفاده می‌کنید بهترین حالت ۳۰سانتی متر فاصله از کاغذ می باشد.

🔸️هرگز در هنگام مطالعه آهنگ و ریتم خاصی را با زدن روی میز یا هرچیزی ایجاد نکنید.

🔸️تصاویر تزئینی و غیر مرتبط را روی دیوار نچسبانید، این کار حواس شما را پرت می‌کند.

🔸️بهتر است برنامه روزانه خود را در دسترس قرار دهید، تا تمرکز بهتری برای مطالعه داشته باشید.

🔸️آنچه مارو ترغیب می‌کند تا کاری را انجام دهیم شاید تلقین کردن و روحیه بخشی باشد، با خود بگویید این مکان بهترین مکان برای مطالعه است تا تشنه مطالعه کردن شوید و بهانه ی دیگری نداشته باشید.

 مکان مطالعه رتبه های برتر 

نحوه مطالعه و برنامه ریزی رتبه های برتر همیشه دارای اهمیت است که آنها را در مسیر موفقیت قرار داده است، شاید مکان مطالعه آنها خانه یا کتابخانه یا سالن مطالعه باشد ولی چیزی که آنها را به قله های موفقیت سوق داده برنامه ریزی صحیح و تکنیک های مطالعه است، آنها از یک مشاوره تحصیلی کمک می گیرند تا دروس خود را به نحوی عالی فرا بگیرند و نمرات عالی کسب کنند، شما هم می توانید جزئی از رتبه های برتر باشید و موفقیت را برای خود به ارمغان بیاورید، اگر راه و روش رتبه برترها را پیش بگیرید، این کار فقط از مشاوران با سابقه که راهنمای راه رتبه برتر ها هستند برمی آید، اگر در طرح مشاوره تحصیلی رایگان شرکت کنید، در این طرح ما به شما راه و روش رتبه برتر شدن را می آموزیم.

شرایط اتاق مطالعه برای کنکور 

همانطور که در بالا ذکر کردیم مکان مطالعه باید دارای شرایط خاصی مثل ساکت بودن و داشتن نور کافی باشد، ولی ما به شما پیشنهاد میکنیم که یک ساعت رو میزی یا یک میز استاندارد برای درس خواندن داشته باشید که بدن شما زودهنگام دچار خستگی نشود، زیرا مطالعه برای کنکور شرایط خاص خود را می‌طلبد و ساعت های زیادی باید پشت میز باشید،همانطور که سلامت روحی برای درک مفاهیم اهمیت دارد، باید بدنی سالم و قوی داشته باشید تا از مطالعه کردن خسته نشوید. 

بهترین مکان برای مطالعه 

مکاناز لحاظ راحتیاز لحاظ سکوتاز لحاظ تمرکزاز لحاظ محیطدر دسترس بودن امکانات رفاهی
کتابخانهمتوسطخوبمتوسطدوستانه کم
خانهخوبمتوسط متوسطخانوادگیخوب

اگرچه نمی‌توان به طور مطلق این مقیاس ها را صددرصد درست دانست، البته که برای هر فرد متفاوت خواهد بود، فردی با سکوت کامل کتابخانه تمرکز لازم برای مطالعه ندارد و برعکس خانه با سکوت نسبی خود با احساس راحتی اش بهترین مکان درس خواندن برای فرد باشد، با توجه به سلایق افراد می‌توانید هر دو مکان را امتحان کرد تا بتوانید مکان دلخواه را انتخاب کنید.

کلام آخر

آنچه که برای انتخاب مکان درست برای مطالعه بود برای شما عزیزان شرح دادیم، شما دوستان میتوانید با رعایت موارد ذکر شده مطالعه ای سودمند و با بازدهی بالا داشته باشید،هیچوقت به خودی خود پیشرفت نمی‌کنید مگر اینکه راهشو پیدا کنید، راهش انتخاب درست یک راهنما است که شیوه مطالعه و بالا بردن نمرات را به شما آموزش دهد، الف مشاور همراه همیشگی شماست.

اینستاگرام الف مشاور

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
تاثیر خواب بر یادگیری
تاثیر خواب بر یادگیری و اهمیت آن برای کنکوری ها
آیا با دیپلم انسانی میشود کنکور تجربی داد؟
صفر تا صد شرکت در کنکور تجربی با دیپلم انسانی
در سال کنکور سریال ببینیم؟
در سال کنکور سریال ببینیم یا نه؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم؟
چگونه در سال کنکور گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟
موفقیت در سال اول کنکور
چگونه در سال اول کنکور قبول شویم؟ راز موفقیت در کنکور
12 ساعت مطالعه در سال کنکور
چطوری در سال کنکور ۱۲ ساعت درس بخوانیم؟
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور
نحوه برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور 
چطور برای کنکور شروع کنم؟
چطور برای کنکور شروع کنم؟ برای کنکور 1404 از کجا باید شروع کرد؟
موفقیت در سال کنکور
سال کنکور را چگونه با موفقیت پشت سر بگذاریم؟ روش های تاثیرگذار رتبه برترها
4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!