آیا در مورد شرایط و دروسی که باید در رشته روانشناسی بگذرانید مطلع هستید؟ چقدر با رشته روانشناسی آشنایی دارید؟ برای انتخاب رشته روانشناسی توصیه میشود این رشته را به درستی بشناسید. الف مشاور در این مقاله سعی دارد به معرفی کامل رشته روانشناسی بپردازد و شرایط تحصیل در این رشته را برای شما بازگو کند. با ما همراه باشید.
رشته روانشناسی
رشته روانشناسی مشابه با هر رشته دیگری از زیرشاخههای مختلفی تشکیل شده که هدف نهایی همه آنها درک و شناخت درستی از مجموعه رفتارها و حالتهای روحی و روانی افراد است.
به عبارت دیگر، افرادی که در این رشته تحصیل میکنند، در نهایت قادر خواهند بود که افراد را از جنبههای مختلف مانند هوش، احساسات، عواطف و … مورد بررسی و تحلیل قرار داده نا به آنها در زمینههای مختلف، کمک کنند.
روز به روز به پیچیدگی انسانها و نحوه زندگی هریک از آنها، افزوده میشود. همین مسئله باعث میشود که نیاز انسان به پزشک روانشناس بیشتر و بیشتر هم شود. چرا که قطعاً برای گذر از بحران و چالشهای پیش رو، به یک فرد آگاه نیاز پیدا خواهد کرد.
تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی روانشناسی ۱۴۴ واحد و به شرح زیر است:
* دروس عمومی: ۲۳ واحد
* دروس پایه و اصلی شاخههای عمومی استشنایی: ۷۱ واحد
* دروس پایه و اصلی گرایش بالینی: ۹۸ واحد
* دروس اختصاصی شاخههای عمومی – استثنایی: ۴۰ واحد
* دروس اختصاص گرایش بالینی: ۱۳ واحد
* دروس انتخابی برای شاخصها و گرایشها: ۱۰ واحد
شرایط قبولی در رشته روانشناسی
در رشته روانشناسی دروسی مانند زیستشناسی و شیمی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و توصیه میشود داوطلبان پایه قوی از این ۲ درس داشته باشند. این رشته بین داوطلبان گروه انسانی و تجربی و ریاضی مشترک بوده و از هر سه گروه آزمایشی دانشجو پذیرفته میگردد. از دیگر نیازمندیهای این رشته تقویت دروسی مانند زبان انگلیسی، ریاضی و همچنین آمار میباشد. همچنین تحصیل در این رشته نیازمندی بینش عمیقی نسبت به محیط جامعه و رفتارها و واکنشهای اطرافیان میباشد تا بتواند به بررسی ویژگیهای رفتاری افراد مختلف بپردازد.
ضرایب دروس برای داوطلبان از گروههای ریاضی به صورت زیر میباشد:
* ریاضی: ۴
* فیزیک: ۳
* شیمی: ۲
ضرایب دروس برای داوطلبان از گروههای تجربی به صورت زیر میباشد:
* ریاضی: ۲
* زیستشناسی: ۴
* فیزیک: ۲
* شیمی: ۳
ضرایب دروس برای داوطلبان از گروههای انسانی به صورت زیر میباشد:
* ریاضیات ۳
* اقتصاد ۲
* ادبیات اختصاصی ۲
* عربی اختصاصی ۱
* تاریخ و جغرافیا ۱
* علوم اجتماعی ۳
* منطق و فلسفه ۲
* روانشناسی ۳
مهارت و تواناییهایی لازم برای رشته روانشناسی
همانطور که گفته شد، در این رشته، فرد بهطور مستقیم با افراد با اخلاق و روحیات مختلف در ارتباط است؛ بنابراین اولین مهارتی که فرد علاقهمند به این رشته باید داشته باشد این است که نه تنها به برقراری ارتباط با دیگران علاقه داشته بلکه قصد کمک به آنها و رفع مشکلشان را داشته باشد.
قدرت شنیدن و گوش سپردن به حرفهای دیگران، یکی دیگر از مهارتهایی است که هر روانشناسی باید داشته باشد. این احتمال وجود داد که در دوره کاری خود با داستانهای مشابهی رو به رو شوید. اما نکته ای که اهمیت دارد این است که هر بار به هر یک از آنها به گونه ای گوش دهید که گویی بار اول است!
گرایشهای رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی
رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی شامل ۳ گرایش مختلف میشود:
روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی یکی از محبوبترین گرایشها در میان داوطلبان و متقاضیان رشته روانشناسی است. با تحصیل در این رشته، شما وظیفه شناسایی و درمان انواع اختلالات رفتاری و شخصیتی را به عهده خواهید داشت. این اختلالات شامل موارد مختلفی مانند اعتیاد به مواد مخدر، پرخاشگری و ….
روانشناسی عمومی
در روانشناسی عمومی تمرکز روی شناخت رفتار افراد در جنبههای مختلف زندگی مانند روابط شخصی، کار و … است.
روان سنجی
روان سنجی یکی دیگر از گرایشهای جذاب رشته روانشناسی است که در آن سعی میشود تمام حالتهای روحی و روان فرد را با عدد و رقم نشان داد. به عبارت دیگر هدف این است که روانشناس بتواند اطلاعات کیفی را به صورت کمی نشان دهد.
برای راهیابی به دانشگاه های دولتی در رشته روانشناسی نیاز به یک برنامه ریزی درسی اصولی دارید. الف مشاوره از این رو برای شما داوطلبین سخت کوش مشاوره تحصیلی رایگان 7 روزه فراهم کرده تا شما را در این مسیر همراهی کند.
گرایشهای رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد
* روانشناسی عمومی
* روانشناسی بالینی
* روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
* روان سنجی
* روانشناسی صنعتی و سازمانی
* روانشناسی شخصیت
بازار کار رشته روانشناسی
در نهایت مورد آخری که در معرفی رشته روانشناسی به آن میپردازیم، بررسی بازار کار آن است. شرایط برای استخدام افرادی که در این هر یک از گرایشهای این رشته تحصیل کردهاند، در مراکز دولتی یا خصوصی، فراهم است. علاوه بر این، افراد میتوانند با اخذ مجوزهای لازم، برای راه اندازی دفتر شخصی خود اقدام کنند. میزان درآمد و موفقیت فرد در این رشته، به میزان مهارتها و دانش خود او بستگی دارد؛ بنابراین مشابه با هر مقوله دیگری در زندگی، در صورتی که قصد موفقیت در این رشته را دارید، دست از تلاش برندارید.
کلام آخر
مشاورین الف مشاور به معرفی صفر تا صد رشته روانشناسی در این مقاله پرداختند. همانطور که میدانید انتخاب یک رشته برای آینده شغلی کار بسیار دشوار و نگران کننده ای است که نیاز به تجربه و دانش دارد. از این رو پیشنهاد میکنیم تا در این زمینه با مشاورین تحصیلی صحبت و مشورت کنید تا بهترین انتخاب را برای آینده تان داشته باشید. در جهت یاری شما داوطلبین کنکور الف مشاور با بکار گیری افراد باتجربه در زمینه مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته شرایطی را فراهم کرده تا بتوانید از مشاوره انتخاب رشته کنکور برای آینده تحصیلی تان کمک بگیرید.
در صورت هرگونه سوال و پرسش در زمینه انتخاب رشته میتوانید با مشاورین ما در الف مشاور تماس حاصل فرمایید یا در اینستاگرام الف مشاور ما را دنبال کنید.
با آرزوی موفقیت شما داوطلب عزیز
4 دیدگاه دربارهٔ «معرفی رشته روانشناسی»
من زیاد دنبال کسب اطلاع از این رشته و بازار کارش بودم ولی شما بهترین توضیحاتو دادین خیلی خوب بود ممنون از زحماتتون
سلام دوست عزیز. ممنون از لطف بی نهایتت.
چه گرایشایی داره روانشناسی نمیدونستم
ممنون محدثه جان بابت توجهت به مقاله معرفی رشته روانشناسی
میتونی برای مشاوره انتخاب رشته با مشاورین ما در ارتباط باشی