کسب بالاترین معدل با شناخت گام به گام برنامه ریزی درسی

اگر تا به حال برنامه ریزی درسی و غیردرسی متعددی برای خود نوشته اید اما بعد از مدت کوتاهی توان ادامه دادن آن را نداشته اید. آیا بارها برای کنکور برنامه ریزی کرده اید و با شکست روبرو شده اید؟ آیا از اصول برنامه ریزی آگاهی دارید؟ بنظر شما برای کنکور باید چگونه برنامه ریزی کرد؟ آکادمی الف مشاور قصد دارد در این مقاله درمورد یک برنامه ریزی درسی و اشتباهاتی که در برنامه‌ریزی انجام میشود با شما صحبت کند تا بتوانبد یک برنامه اصولی و صحیح برای درس و کنور داشته باشید. با ما همراه باشید.

برنامه ریزی اشتباه را باید اصلاح کرد

هر برنامه ای، اشتباهات و نقاط ضعفی دارد. اگر برنامه تان را بازنگری و اصلاح نکنید باعث می شود همان اشتباهات را تکرار کنید و از مسیر موفقیت دور شوید. پی بردن به اشتباهات و درس گرفتن از آن ها در زندگی بسیار مهم است. شما باید از تجربیاتتان همان اول درس بگیرید وگرنه تاوان سنگینی را متحمل می شوید.

برنامه ریزی درسی

برنامه ریزی کردن، اقدام کردن، بازنگری کردن و اصلاح کردن باعث می شود شما از اشتباهات و تجربیات تان درس بگیرید و موفقیت و پیشرفت شما در مسیر رسیدن به اهدافتان را تضمین می کند.

فرایند اصلاح برنامه ریزی

در ادامه به فرآیند اصلاح برنامه نویسی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.

برنامه ریزی

در مرحله ی اول باید هدف تان را تعیین و طرح ریزی کنید. شما با توجه به اهداف تان به یک برنامه ریزی موفق برای رسیدن به هدفتان نیاز دارید. این برنامه باید اهداف کوتاه مدت تان را در بر بگیرد و باعث شود به تمامی اهداف کوتاه مدت خود برسید. برنامه ریزی را سعی کنید هفتگی تهیه کنید که در صورت عملی نشدن و داشتن نقاط ضعف به اصلاح آن بپردازید.

عمل به برنامه

در این مرحله برنامه ی تهیه شده را انجام دهید. دستورالعمل های چیده شده را مطابق با برنامه ایی که طراحی کردید پیش روید و در صورت موفقیت در اهدافتان، جلو آن تیک بزنید.

بازنگری

در این مرحله به آنالیز و بازبینی نتیجه برنامه ریزی خود  بپردازید تا متوجه شوید چقدر خوب عمل کرده اید. در این مرحله میزان موفقیت، شکست ها و اشتباهات نمایان می شود.

برنامه ریزی درسی

اصلاح

در مرحله ی آخر بعد از مشخص شدن اشتباهات و نقص های برنامه به اصلاح آنها بپردازید تا برای رسیدن به اهدافتان بدون شکست های تکراری و اشتباهات زیان بار قدم بردارید.

برای دریافت مشاوره انتخاب رشته کلیک کنید.

اشتباهات رایج در برنامه ریزی درسی

اشتباهات شایعی که در برنامه نویسی انجام داده میشود به شرح زیر است:

ساعتی برنامه ریزی کردن

برنامه ریزی کردن به صورت زمانی یکی از اشتباهات رایج داوطلبان است. اگر در این برنامه ریزی تداخل ایجاد شود مثلا ساعت 8 صبح بجای 7 بیدار شوید یا مدت زمان مطالعه یک درس بیشتر از ساعت معین شده طول بکشد در برنامه هایتان دچار اختلال می شوید و دیگر نمی توانید به ادامه برنامه ریزی عمل کنید.

قرار دادن کارهای بیش از حد توان در برنامه

اگر در برنامه ریزی خود کارهایی زیادی را قرار دهید و نتوانید به انجام تمام آنها بپردازید به مرور زمان دچار بی انگیزه ای می شوید و از برنامه ریزی کردن ناامید و خسته می شوید.

عدم اولویت بندی

باید کارهای خود را بر اساس اهمیت آنها اولویت بندی کنید. عدم اولویت بندی کارها باعث بی نظمی و انجام کارهایی که از اهمیت کمی برخوردار است میشود.

تنبلی کردن

وقتی همیشه کارهایتان را به تاخیر بیندازید و تنبلی کنید باعث عقب افتادن کارها می شود و نمی توانید طبق برنامه پیش روید.

کمال گرایی

اگر در هنگام تهیه برنامه ریزی درسی رویایی فکر کنید به هیچ عنوان نمی توانید یک برنامه ی ریزی موفق و درستی داشته باشید. برنامه ریزی باید در حد توانتان باشد و مطابق استعداد، هوش، شخصیت و … شما برنامه ریزی شود تا بتوانید برنامه ریزی درستی انجام دهید و آن را عملی کنید.

حواس پرتی

چک کردن اینستا، واتساپ و تمامی شبکه های اجتماعی باعث حواس پرتی می شود. گاها به بهانه ی 5 دقیقه چک کردن شبکه های اجتماعی، نیم ساعت از وقتتان را هدر می دهید. فضای مجازی یکی از مانع های انجام درست برنامه ریزی است. شما باید زمان و میزان استفاده از فضای مجازی و ساعات استفاده را مدیریت کنید. همچنین تمام حواس پرتی های دیگر و وقفه هایی که در مطالعه درس دارید را باید کنار بگذارید.

دیر شروع کردن

دیر شروع کردن به معنی دیر بیدار شدن نیست. بلکه فاصله بین بیدار شدن تا شروع به مطالعه را شامل می شود. داشتن یک روتین زندگی باعث می شود که فاصله بیدارشدن تا شروع درس زیاد نشود.

انجام تمام کار توسط خودتان

شما نمی توانید با تمام انرژی خود، تمام کارها را انجام دهید. باید زیاد و سخت کار کردن را کنار بگذارید و عاقلانه عمل کنید. کارهایی که دیگران هم می توانند آنها را انجام دهند نیز به آن ها بسپارید یا روشی را پیش بگیرید که باعث راحت تر و آسانتر شدن کارهای شما شود مانند استفاده کردن از خدمات آنلاین.

یادداشت نکردن برنامه ی طراحی شده

برنامه ریزی درسی

یکی از اشتباهات رایج برخی از داوطلبان مکتوب نکردن برنامه ی درسی خود است. اما باید بدانید افرادی که برنامه های خود را در ذهنشان نمی سپارند و روی کاغذ یادداشت می کنند تقریبا 40 درصد به انجام برنامه ی خود نزدیک تر هستند.

مدیریت انجام کارها در زمان مناسب

شما باید هر کاری را در زمان مناسب خود انجام دهید. به طور مثال استفاده از فضای مجازی یا صحبت کردن با دوستان خود باید در زمان درستی انجام شود تا به برنامه ریزی شما لطمه ایی وارد نکند. همچنین باید زمان های مطالعه و استراحت نیز درست طراحی شوند.

سخن آخر

در طراحی یک برنامه ریزی درسی، باید به ارفع ایرادات آن بپردازید تا انجام مجدد کارهای اشتباه خودداری کنید. اگر به تنهایی قدرت برنامه ریزی برای درس هایتان را ندارید، هیچ نگران نباشید. الف مشاور با بکارگیری مشاورین خبره و باتجربه به شما در این مسیر کمک میکند. شما میتوانید با خدمات مشاوره تحصیلی رایگان 7 روزه الف مشاور شاهد پیشرفت خود در کیفیت مطالعه و مدیریت زمان باشید. شما میتوانید تمامی سوال هایتان را با مشاورین ما در میان بگذارید. برای آگاهی از خبرهای داغ کنکور و نکات کلیدی کنکوری میتوانید اینستاگرام الف مشاور را دنبال کنید. باتشکر از همراهی و توجه شما عزیزان.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *