انسان در مراحل مختلف زندگی باید از بین مسیرهای متعدد موجود یکی را انتخاب و در راستای آن تصمیمگیری کند. این انتخابها تأثیر زیادی بر ادامه زندگی فرد گذاشته و حتی میتوانند آن را کاملاً تغییر دهند. یکی از این انتخابها شرکت کردن در آزمون کارشناسی و نحوهی درست درس خواندن میباشد. نتیجهی آزمون کارشناسی برای بسیاری از داوطلبان تعیینکنندهی بخش مهمی از مسیر زندگی، شغل و موقعیت اجتماعی آینده آنان است؛ که در این راستا پس از مشخص شدن هدف فرد، باید نیازهای هر فرد و نیز امکان تأمین این نیازها بررسی شود.
قطعاً فرد در راستای تأمین نیازهای خود، راههای متعددی پیش رو دارد و باید در مورد انتخاب هریک از این راهها نیز تصمیمات مهمی اتخاذ گردد.
درهرحال برای دستیابی به یک شروع خوب در مسیر شرکت در آزمون کارشناسی، باید تصمیمات مهمی گرفت تا بر اساس آن بتوان گامهای بعدی را طی کرد. برخی از این تصمیمات مهم به شرح زیر میباشند:
1) تعیین استراتژی و اجرای برنامهی درسی موردنظر
2) انتخاب یک مشاور حرفهای و خبره برای نظارت بر نحوهی اجرای برنامهریزی
برنامهریزی و نحوهی مطالعه برای این آزمون علاوه برداشتن قواعد خاص خود نیاز به تجربه و اطلاعات کافی دارد؛ که این اطلاعات را یک مشاور حرفهای میتواند در اختیار شما قرار دهد. بارها دیدهشده است که داوطلب باوجود شناختی که از خود دارد در موردمطالعه و برنامهریزیاش برای آزمون کارشناسی، تصمیمهایی انجام داده است که منجر به شکست و عدم رسیدن به هدف دلخواه، یعنی قبولی در دانشگاه شده است. بالعکس، در مواردی نیز دانشآموزانی که پایه علمی ضعیفی داشتهاند، با بهرهمندی از یک برنامهریزی مناسب و استفاده بهینه از امکانات آموزشی، بهراحتی توانستهاند رتبههای چشمگیری در کنکور کسب کنند.
درنهایت در این کتاب قصد داریم تا به داوطلبان کنکور سراسری کمک کنیم تا با روشهای مناسب یادگیری و درس خواندن با ترسهای خود مقابله کنند و به موفقیت و اهداف خود در این آزمون دست پیدا کنند.
وحید مهدی زاده