خودت به سبک رتبه برترها برای کنکور برنامه ریزی کن!

خودتان برای کنکور برنامه ریزی کنید

آیا تا به حال برای شما پیش امده است که برنامه ریزی کنید و مطابق آن پیش نروید؟ نگران نباشید این مشکلی است که برای همه به وجود می آید. زیرا عدم آگاهی و شناخت از نحوه ی برنامه ریزی اصولی و درست باعث شکست و عدم موفقیت در اجرای برنامه و رسیدن به هدف می شود. تعیین هدف و رسیدن به آن بدون داشتن برنامه ریزی اصولی امکان پذیر نیست. در این مقاله الف مشاور به شما آموزش میدهد تا خودتان برای کنکور برنامه ریزی کنید. در صورت تمایل نیز می توانید از طرح مشاوره تحصیلی رایگان با الف مشاور کمک بگیرید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چه برنامه ریزی موفق است؟

برنامه ریزی موفق است که بدانید برای طراحی آن چه شیوه ها و روش هایی را در نظر بگیرید و چگونه برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی موفق یک مهارت است. اطلاع از راهکارها و اصول یک  برنامه ریزی موفق باعث رسیدن به اهداف می شود. با استفاده از برنامه ریزی موفق می توانید راه رسیدن به اهداف خود را هموار کنید.

چرا باید برنامه ریزی موفق داشته باشیم؟

  • برای رسیدن به اهداف
  • استفاده درست از زمان در دسترس و هدر ندادن وقت طلایی
  • کاهش فشار های ذهنی و استرس به دلیل انجام نشدن کارها
خودتان برای کنکور برنامه ریزی کنید
  • افزایش اعتماد به نفس و حس رضایت مندی
  • جلوگیری از ناامیدی، کسلی و افسردگی
  • موفق شدن در برنامه درسی و زندگی
  • پیشرفت در آزمون ها،درس ها و زندگی
  • جلوگیری از بی انگیزه شدن و تلاش نکردن
  • جلوگیری از شکست در کنکور و زندگی

راهکارهایی برنامه ریزی موفق چیست؟

در ادامه به راهکارهایی در خصوص خود برنامه ریزی اشاره می کنیم که فرد داوطلب باید این موارد را در برنامه ریزی خود در نظر بگیرد.

دروس تدریس شده در همان روز را همان روز بخوانید و دروس فردا را مرور کنید

طبق تحقیقات، درسی که در کلاس تدریس می شود. اگر تا 24 ساعت بعد مرور نشود تقریبا 75 درصد مطالب فراموش می شود. بنابراین برای تثبیت مطالب در حافظه ی بلند مدت و شکل گیری در ذهن به مرور دروس تدریس شده در همان روز بپردازید تا تاثیرات شگفت انگیز آن را متوجه شوید. حدود 60 الی 70 درصد زمان مطالعه تان را به مطالعه درس هایی که در همان روز تدریس شده اند و مابقی زمان خود را به مرور دروس فردا بپردازید. زیرا درس های تدریس شده در همان روز، هنوز فراموش نشده اند و راحت تر آن ها را به حافظه می سپارید و زمان کمتری برای حل تمرین ها یا تست زدن صرف می کنید. پس به دلیل انجام تکالیف در همان روز، در شب قبل پرسش کلاسی فقط آن درس ها را مرور می کنید.

ساعات مطالعه روزانه درسی خود را قبل خواب یادداشت کنید

با انجام این کار شما می دانید در هر روز چه درسی را چقدر مطالعه کردید و میزان عمل به برنامه خود و پیشرفتتان  را متوجه خواهید شد.

تنظیم برنامه به صورت هفتگی

داشتن برنامه ریزی هفتگی و مشخص کردن اهداف کوتاه مدت بهترین نوع برنامه ریزی است. البته باید اهداف میان مدت و بلند مدت را نیز مشخص کنید و برای آن ها برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی هفتگی باعث پیشرفت در اهداف بلند مدت (مانند قبولی در دانشگاه های برتر) می شود. در برنامه ریزی هفتگی باید اهدافی که در هفته می خواهید به آن برسید را مشخص کنید و میزان پیشرفتتان را معین کنید تا هم در زمان صرفه جویی کنید و هم روی مراحل برنامه ریزی تمرکز کنید.در برنامه ریزی هفتگی باید نکاتی را رعایت کنید که در زیر به آنها پرداخته ایم.

خودتان برای کنکور برنامه ریزی کنید
  • در روز جمعه به تنظیم برنامه ریزی هفتگی بپردازید
  • اولویت بندی هفتگی داشته باشید
  • اهداف بلند مدت را مرور کنید
  • زمان کارهای هفتگی تان را مدیریت کنید
  • روتین هفتگی زندگی تان را مشخص کنید
  • آنالیز کردن پیشرفت های هفتگی تان

سعی کنید در هر روز 3 الی 4 درس را بخوانید

سعی کنید در هر روز 3 الی 4 درس را بخوانید و در طول هفته بیشتر درس ها را خوانده باشید و هر درس را حداقل 2 بار بخوانید. شما نمی توانید در طول روز تمامی دروس را مطالعه کنید اما باید درس های پراهمیت رشته تان مانند درس زیست یا زبان عربی را هر روز در برنامه ی خود بگنجانید و بقیه ی دروس اعم از اختصاصی یا عمومی را در طول هفته مطالعه کنید. مطالعه ی مستمر و پیوسته باعث تثبیت مطالب در ذهن میشود. مطالعه ی دروس به صورت شکسته یا با وقفه باعث عدم تسلط بر آن ها می شود. بنابراین باید تعادلی در مطالعه ی دروس داشته باشید.

دروس اختصاصی و عمومی را پشت سر هم بخوانید

مثلا اول درس ریاضی را که خوانید بعد یک درس عمومی را مثل زبان برای مطالعه انتخاب کنید. این کار باعث بازدهی بالاتر فرد می شود. انتخاب درس آسان بعد از یک درس سخت بهترین گزینه انتخابی است.

بین ساعات مطالعه دروس استراحت کنید

درس ها را بدون وفقه نخوانید. حتما به ازای هر 75 دقیقه مطالعه، یک ربع استراحت کنید.

خواب کافی داشته باشید

خواب کافی یکی از اصول مهم در زمان مطالعه برای کنکور است. خواب کافی باعث افزایش تمرکز، حافظه، یادگیری، سلامتی مغز و تثبیت دروس در ذهن می شود. انسان در طول شبانه روز به 6 الی 8 ساعت خواب احتیاج دارد. کمتر و بیشتر خوابیدن از این ساعات جایز نیست.

سخن پایانی

در این مقاله ما به راهکارهای یک برنامه ی موفق اشاره کرده ایم. به یاد داشته باشید برنامه ریزی اصولی و صحیح یکی از عوامل اصلی ما در پیشرفت دروس و موفقیت نهایی ما در کنکور می باشد. اگر قصد برنامه ریزی دارید و به مشاور تحصیلی در این زمینه نیاز دارید، میتوانید از دوره مشاوره تحصیلی رایگان 7 روزه الف مشاور کمک بگیرید. شما میتوانید تمامی سوال هایتان را با مشاورین ما در میان بگذارید.

برای آگاهی از خبرهای داغ کنکور و نکات کلیدی کنکوری میتوانید اینستاگرام الف مشاور را دنبال کنید. باتشکر از همراهی و توجه شما عزیزان.

4 دیدگاه دربارهٔ «خودت به سبک رتبه برترها برای کنکور برنامه ریزی کن!»

  1. با توجه به مطالبی گفتین من یه هفته پیش رفتم خیلی جلو افتادم وبرام کاربرد خیلی مفیدی داشت و میخام همین راهو ادامه بدم

  2. با توجه به مطالبی گفتین من 1هفته پیش رفتم خیلی جلو افتادم وبرام کاربرد خیلی مفیدی داشت و میخام همین راهو ادامه بدم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *