کاهش اضطراب

هیولای اضطراب رو شکست بده و در امتحانات موفق شو!

انقدر اضطراب داری که نمیتونی درس بخونی؟ هر چقدر بیشتر می‌گذره نمیدونی با کارایی که زیاد موندن چیکار بکنی و باهاشون مواجه بشی؟ میخوای بدونی حجم استرسی که داری طبیعیه یا نه؟ با راهکارهای کاهش اضطراب آشنا نیستی و نمیدونی باید چیکار کنی تا استرست کم بشه؟ مشاوره تحصیلی با ارائه بهترین روش ها به شما در کاهش اضطراب و استرس کم فراوانی میکنه تا بتوانید در مسیر درست به موفقیت و هدفتون برسید. پس با من تا انتها همراه شو.

فرق استرس و اضطراب دقیقا چیه؟

اضطراب طبق تعریف علمی یک حالت هیجانی و ناخوشایند همراه با پریشانیه؛ یا به عبارتی میشه گفت نگرانی بیش از حد در مورد یک موضوعه که باعث ایجاد اختلال در روند پیشرفتمون میشه. جلوی تمرکز کردنمون رو میگیره و اجازه نمیده که کارمون به خوبی پیش بره.
حالا استرس چیه؟ استرس یه سری علائم مثل اضطراب داره ولی عملکردش متفاوته. استرس برخلاف اضطراب یک نگرانی کمه که باعث میشه ما سریعتر کارهامون رو انجام بدیم و براشون تلاش کنیم. دلیل استرس برخلاف اضطراب مشخصه برای همین راحت‌تر میشه باهاش مقابله کرد. اگه میزان استرسی که داری باعث ایجاد یک مشکل توی روند زندگیت نمیشه با حذف کردن دلیلش باهاش مقابله بجنگ. در مقاله 5 روش شاده کاهش استرس میتونی با بهترین روش های کاهش استرس آشنا بشی.

دلایل ایجاد اضطراب چیه؟

اضطراب می‌تونه از چیزای مختلفی سرچشمه بگیره، بعضی وقتا حتی به خاطر یه اتفاق کوچیک یا یک فکر نگران‌کننده هم پیش میاد. اما به طور کلی، اینا چند تا از دلایل اصلی اضطراب هستن:

فشار و استرس: وقتی تو شرایط سخت و پر استرس قرار می‌گیری، مثلاً امتحانات مهم یا مشکلات خانوادگی، طبیعیه که احساس اضطراب کنی.
ترس از آینده: نگرانی درباره اتفاقات آینده، مثل نتایج کنکور یا انتخاب رشته، می‌تونه باعث اضطراب بشه.
تجربه‌های تلخ گذشته: اگه قبلاً اتفاقای بدی برات افتاده باشه، ممکنه دوباره نگران تکرار اون‌ها بشی و این باعث اضطراب بشه.
عوامل ژنتیکی: بعضی افراد به خاطر ژن‌هاشون بیشتر مستعد اضطراب هستن.
مشکلات جسمی: بعضی بیماری‌ها یا کمبودهای تغذیه‌ای می‌تونن باعث اضطراب بشن.
مصرف بعضی داروها یا مواد: بعضی داروها یا مواد مخدر می‌تونن عوارض جانبی داشته باشن که باعث اضطراب می‌شن.

راستی! اگه احساس می‌کنی اضطرابت خیلی زیاده یا مدت طولانی ادامه داره، حتماً با یه مشاور یا روانشناس صحبت کن. اونا می‌تونن بهت کمک کنن تا علت اضطرابت رو پیدا کنی و راه‌های مدیریت اون رو یاد بگیری.

علائم اضطراب چیه؟

اضطراب مثل یه زنگ خطره که تو ذهنت به صدا درمیاد و می‌گه یه جای کار می‌لنگه. بعضی وقتا این زنگ خطر به جاست و بهت کمک می‌کنه که برای یه موقعیت آماده باشی، اما بعضی وقتا هم زیادی به صدا درمیاد و اذیتت می‌کنه.

اضطراب به راحتی قابل تشخیصه:

1_بدنت واکنش نشون میده: قلبت تندتند می‌زنه، نفس کشیدنت سخت می‌شه، یا عرق می‌کنی. عضلاتت منقبض می‌شن، سردرد می‌گیری، یا دل‌درد و حالت تهوع داری و انرژیت افت میکنه
2_ذهنت درگیره: همش نگرانی، فکرای بد میاد سراغت، یا نمی‌تونی تمرکز کنی
3_رفتارت عوض میشه: بی‌قرار می‌شی، زود از کوره در می‌ری، یا خوابت بهم می‌ریزه

اگه تجربه داشتن این علائم رو داری بدون تنها نیستی! خیلی از آدمای دنیا، مخصوصا توی دوران امتحانات و کنکور اضطراب رو تجربه میکنن. مهم اینه که یاد بگیری چطوری باهاش کنار بیای و کنترلش کنی. با من همراه شو تا متوجه بشی.

کاربردی ترین راهکارهای مقابله با اضطراب

1_ شناخت خود: شما اگه نسبت به خودتون و وضعیتی که داخلش قرار دارین یک شناخت درست و منطقی داشته باشین، متوجه می‌شین که در چه شرایط و زمانی اضطراب به سراغتون میاد. در این صورت می‌تونین از فعالیت‌هایی که باعث تشدید اضطراب شما میشن دوری کنین و کارهایی رو انجام بدین که به شما آرامش میدن.

2_ورزش: هورمون‌ها باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در ذهن و بدن ما می‌شن. بدن به طور طبیعی نیاز به میزان قابل قبولی هورمون و مواد داره که ما از روش‌های متفاوتی می‌تونیم بهشون دسترسی پیدا کنیم. یکی از راه‌های سالم و راحت، ورزش کردنه. مثلا شما اگه در روز حدودا نیم ساعت فعالیت‌هایی رو انجام بدین که ضربان قلب شما رو بالا ببره و باعث عرق کردنتون بشه، باعث ترشح هورمون اندورفین به میزان کافی توی بدن می‌شه و شما جذبش می‌کنین. اندورفین باعث می‌شه سطح استرس و اضطراب شما پایین بیاد. جالبه که بدونین اندورفین از طریق گوش دادن به موزیک، انجام فعالیت‌های مورد علاقه و وقت گذروندن با دوستان هم داخل بدن ترشح می‌شه. اما یادتون باشه که تعادل مناسبی بین درس خوندن، ورزش و فعالیتهای دلخواهتون برقرار کنین.

3_داشتن یک روتین روزانه: داشتن یک روتین منظم باعث بالارفتن روحیه و اعتماد به نفس می‌شه. می‌تونین روتین متفاوتی رو داخل برنامه خودتون داشته باشین اما باید یه‌سری قواعد رو حین چیدن روتین رعایت کنین. در بازه کنکور که خواب و تغذیه اهمیت بسیار زیادی دارن، داشتن یک روتین منظم باعث می‌شه بدن به‌طور مثال به ساعت بیداری، خواب، گرسنگی و خستگی شما عادت کنه. باید طبق شناختی که از خودتون دارین، فعالیت‌های مهم روزتون رو در ساعت‌هایی قرار بدین که بیشترین بازدهی رو دارین.

4_ بالا بردن میزان آگاهی: شما می‌تونید در زمینه اضطراب با افراد دانا و دارای علم مشورت کنین و یا مقاله و کتاب‌های مفیدی رو مطالعه کنین. با انجام این کارها می‌تونین در حین اضطراب تا حدودی برای مدیریت خودتون تواناتر باشین، افکار خودتون نظم بدین و به این هیولا غلبه کنین.

5_فراموش کردن گذشته: بپذیرین که دیگه نمی‌شه به گذشته برگشت. بهترین کاری که می‌شه انجام داد اینه که با خودتون بگین در گذشته چه اشتباهی رو انجام دادین تا در آینده دوباره اون کار رو تکرار نکنین. مثلا موبایل و سرگرمی های غیرمناسب به روند درس خوندنتون آسیب زده و شما حالا باید ساعت استفاده از اون‌ها رو کاهش بدین و سعی کنین قاطعانه روی تصمیم خودتون بمونین.

6_فقط شروع کنین: وقتی می‌خواین کاری که مدت زیادی انجامش ندادین رو انجام بدین به انبوه کارایی که مونده فکر نکنین. کار رو برای خودتون به قسمت های کوچیک تقسیم کنین، ساده پیش برین و به هیچ عنوان این شرایط رو برای خودتون بزرگ نکنین.

سخن آخر

با انجام این راهکارها، دلایل اضطراب و استرس خودتون رو کشف کنین و اون رو از بین ببرین. اگه باز هم درگیرش شدین، با یک روانشناس خوب یا مشاور صحبت کنین. یادتون باشه که هیچ‌وقت برای شروع دیر نیست.

امیدوارم این مقاله به شما کمکِ لازم رو کرده باشه. خوشحال می‌شیم که نظر شما رو بشنویم و به سوالاتتون پاسخ بدیم.
موفق باشین.

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
تاریخ برگزاری کنکور 1404
تاریخ برگزاری کنکور 1404 + زمان ثبت نام برای کنکور 1404
انتخاب رشته کنیم یا پشت کنکور 1403 بمانیم؟
انتخاب رشته کنیم یا پشت کنکور 1404 بمانیم؟
بهترین روش‌های درس خواندن
چگونه درس خواندن را از صفر شروع کنیم؟ 12 تکنیک برتر مطالعه
پردرآمدترین رشته های ریاضی
پردرآمدترین رشته های ریاضی| 13 شغل پردرآمد رشته ریاضی 
بهترین دانشگاه ها برای رشته های ریاضی + رتبه بندی دانشگاه های ایران
بهترین دانشگاه ها برای رشته های انسانی
بهترین دانشگاه ها برای رشته های انسانی در ایران و جهان+رتبه بندی دانشگاه ها
کاهش اضطراب
هیولای اضطراب رو شکست بده و در امتحانات موفق شو!
مشاور کنکور تجربی
تجربه های ارزشمند یک مشاور کنکور تجربی – مشاوره کنکور حرفه ای
درس خواندن شب امتحان
درس خواندن شب امتحان: چگونه در آخرین لحظات، بهترین نتیجه را بگیریم؟
چگونه برای امتحانات مطالعه کنیم؟
بهترین روش مطالعه برای امتحانات؟ چه عمومی چه اختصاصی؟
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم ثبت نام در طرح مشاوره تحصیلی رایگان صد در صد تضمینی

این طرح فقط مخصوص کسایی هست که دوست دارن توی درساشون موفق بشن و به هدفاشون برسن!
اطلاعاتت پیش الف مشاور محفوظ میمونه!