در این مقاله با بررسی و ذکر چند نکته مشاوره ای سعی داریم که سوالات و ابهام هایی که داوطلبان کنکوری دارند را تا حدودی برطرف کنیم. پس با دقت این مقاله را مطالعه کنید تا شاید این موارد جزو سوالات شما نیز باشد و بتوانید در این مقاله جواب سوالات خود را بگیرید .
تست زنی
اولین نکته مشاوره ای ما مربوط به تست زدن در منزل خواهد بود . بحثی که بسیار داوطلبان را به خود مشغول کرده است و اکثر داوطلبان به این موضوع فکر میکنند که چه مکانی را برای تست زدن انتخاب کنند و آیا منزل فرد میتواند جای مفیدی برای این کار باشد یا خیر.
مکانی که شما قرار است درس بخوانید و تست زنی کنید باید کاملا ساکت و آرام باشد و هرگونه سر و صدای اضافی در آن فضا وجود نداشته باشد . صداهایی از جمله تلویزیون ، حرف زدن دیگر افراد با یکدیگر و … . اگر در منزل سر و صدا وجود دارد و امکان آن نیست که میزان آن کم شود میتوانید به سالن مطالعه کتابخانه نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنید و در آن محل تست زنی و مطالعه کنید.
البته اگر تصمیم بر رفتن به کتابخانه گرفته اید سعی کنید در جایی باشید که دوستان شما در آنجا مطالعه نمیکنند و شما تنها هستید. یا اگر هم امکانش نبود و مجبور به حضور در چنین جایی بودید با دوستان خود صحبت نکنید و دور از یکدیگر قرار بگیرید.
با توجه به توصیه هایی که در مورد درس خواندن گروهی شده است اینکار میتواند مضر نیز باشد و جمع شدن افراد ممکن است به مطالعه ی آنها لطمه بزند . بهتر است سعی کنید حل تمرین را بصورت گروهی انجام دهید و برای مطالعه و تست زنی تنها عمل کنید.
خواندن دروس عمومی
بسیاری از افراد و داوطلبان کنکور خواندن دروس عمومی برای کنکور را به بعد از عید موکول خواهند کرد و این دروس را در واقع میخواهند از بعد از عید نوروز شروع کنند . اینکار اصلا کار درست و مناسبی نیست و دروس عمومی هم باید دقیقا با دروس تخصصی شروع شوند و تست زنی نیز بشوند.
در واقع مجموعه دروس در کنار یکدیگر ارزش و رتبه فرد را بهبود خواهند بخشید.
بعد از عید معمولا زمان جمع بندی مطالب خوانده شده میباشد و همچنین با نزدیک شدن به زمان برگزاری امتحانات مدرسه فرصت برای مطالعه دروس کنکور کمتر خواهد شد.
پس سعی کنید از ابتدای سال تحصیلی و همزمان با مطالعه دروس تخصصی دروس عمومی را نیز شروع به مطالعه نمایید . میتوانید در مواقعی که پرانرژی هستید دروس تخصصی که وقت و انرژی بیشتری میخواهند را مطالعه کنید و در وقت هایی که انرژی لازم برای مطالعه دروس تخصصی را ندارید به سراغ دروس عمومی بروید که کمتر انرژی خواهند گرفت.
یادتان باشد که اگر حس و حال درس خواندن را ندارید اصلا درسی نخوانید زیرا به جای آنکه بازدهی داشته باشید انرژی خود را بیشتر از دست خواهید داد.
نکات خوابیدن و استراحت
استراحت در زمان مطالعه حتما باید انجام شود . به طور معمول هر ۴۵ الی یک ساعت مطالعه باید حدود ۱۰ دقیقه استراحت را برای آن در نظر گرفت . این زمان برای رفع خستگی جسمانی و نیز تجدید انرژی ذهن لازم خواهد بود و لازم به ذکر است که مطالعه دروس بدون استراحت میانی به تدریج با گذشت زمان از بازده کم خواهد کرد و مطالعه آنجوری که باید تاثیر گذار باشد نخواهد بود . پس حتما در بین مطالعات خود استراحت کنید.
در مورد خوابیدن بعد از ظهر نیز باید بگوییم این میزان اگر زیاد نباشد مفید است.
اگر به خواب بعد از ظهر عادت ندارید که چه بهتر و میتوانید این مدت را مطالعه کنید اما اگر جزو افرادی هستید که بعد از ظهر نیاز به خوابیدن پیدا خواهند کرد باید زمان این خواب را کنترل کنید.
معمولا برای خوابیدن عصر زمانی بین ۳۰ الی ۴۵ دقیقه وقت بگذارید و تمام تلاش خود را انجام دهید که این مدت زمان خوابیدن بیشتر نشود. خوابیدن بیشتر از این میزان شما را بی حوصله خواهد کرد و دیگر برای ادامه روز آن انرژی لازم را نخواهید داشت.
برای یک کنکوری انرژی مهم ترین چیز خواهد بود بنابراین سال کنکور خود را کمی جدی بگیرید و میزان خواب بعد از ظهر خود را کنترل کنید.
ساعت مطالعه
ساعت مطالعه در کنکور بسیار مهم خواهد بود. بهتر است بگوییم هر چه ساعت مطالعه مفید فرد بیشتر باشد میزان موفقیت او نیز احتمالا بیشتر است. منظور از ساعت
مطالعه مفید ساعت ها و دقایقی خواهد بود که فرد مطالعه میکند.
به عنوان مثال شما میخواهید دو ساعت زبان مطالعه کنید. حال از این دو ساعت نیم ساعت را به تماشای یک برنامه اختصاص میدهید که این جزو ساعت های مطالعاتی شما حساب نخواهد شد . در واقع ساعت مطالعه مفید باید بالا باشد.
ساعت مطالعه بالا در کنار بازده مطالعاتی بالا فرد را به سمت موفقیت هدایت خواهد کرد.
اما این به معنای تضمین موفقیت در کنکور نیست و موفقیت در آزمون به مدیریت سرجلسه آزمون هم بستگی خواهد داشت . پس میزان ساعت های مطالعه خود را به تدریج بالا ببرید تا هم از درس خواندن زده نشوید هم بتوانید در مدت زمانی طولانی با ساعت های زیاد مطالعه کنید و به تست زنی و آشنایی با مهارت های کنکور بپردازید.
اهمیت آزمون ها
آزمون های آزمایشی را جدی بگیرید. سعی کنید در تمامی آزمون ها شرکت کنیدو بهانه هایی نظیر عدم آمادگی و … را کنار بگذارید. شرکت در آزمون به معنای شناسایی نقاط ضعف و قوت شما خواهد بود پس علاوه بر شرکت در آزمون ها تحلیل های بعد از آزمون نیز فراموش نشود تا حداکثر نتیجه را بتوانید از آزمون ها کسب کنید.
نکات مشاوره ای گفته شده از جمله مهمترین نکات مربوط به مشاوره ی کنکور خواهد بود که هر داوطلبی باید با آنها آشنایی داشته باشد. با رعایت موارد بالا و افزایش تلاش خود به موفقیت نزدیک خواهید شد و در آخر کار راضی و خشنود از کنکور خود بیرون خواهید آمد.
با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز