نحوه مطالعه عربی برای کنکور

مطالعه عربی

وقتی به میانگین درصدهای درس عربی در میان پذیرفته شده گان کنکور در سال های اخیر نگاه میکنیم با میانگین درصدهای خیلی کمی نسبت به سایر دروس عمومی دفترچه کنکور مواجه میشویم.

علت اصلی این امر، این است که اغلب داوطلبان کنکور این درس را،درسی سخت و وقت‌گیر تلقی میکنند و با مشاهده سوالات مفهومی این درس، داوطلبان در طول پروسه مطالعه کنکورتوجه کمی به آن میکنند و یا آن را حذف میکنند و سعی می‌کنند با زدن درصد های بیشتر در سایر دروس آن را جبران کنند.

دراین مقاله به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید با مطالعه مباحث مهمی از این درس که در کنکور درصد بیشتری از سوالات را به خود اختصاص میدهند و سوالاتشان به نسبت آسان و قابل حل هستند، به درصد قابل توجهی دراین درس برسید.

به علت این که درس عربی در کنکور از میانگین خیلی کمی برخوردار است و عده زیادی به تعداد کمی از سوالات این درس پاسخ میدهند، اگر داوطلبی به این درس توجه کند و بتواند درصد متوسطی را در این درس کسب کند، میتواند شاهد افزایش چشمگیری در رتبه کنکور خود باشد.

ولی ریشه اصلی این کم توجهی وترس داوطبان از این درس در نداشتن اطلاعات کافی در مورد نحوه مطالعه بخش های مختلف

این درس است که ما در این مقاله آن را توضیح خواهیم داد.

کل 25 سوال درس عربی به سه بخش اصلی تقسیم میشوند که در زیر هر بخش را به طور جداگانه مورد بحث قرارداده ونحوه مطالعه ان را شرح میدهیم.

بخش اول: ترجمه وتعریب

8 سوال از این بخش در کنکور طرح میشود که شامل هفت سوال ترجمه عربی به فارسی و 1 سوال تعریب (ترجمه فارسی به عربی) است سوالات این بخش کاملا قابل حل هستند وگزینه ها به راحتی رد می‌شوند و گزینه خوبی برای افزایش درصد در این درس هستند.

برای مطالعه این بخش سعی کنید ابتدا تمام لغات دروس عربی دوم وسوم ولغات متن درس وتمرین هارا به خوبی یاد بگیرید و تا میتوانید دایره لغات خود را افزایش دهید.

ولی روش وتکنیک اصلی در پاسخ به سوالات این بخش، توجه به چهار چیز است،که عبارتند از:

1- جمع ومفرد

2- معرفه و نکره

3- ضمایر

4- فعل ها

هنگامی که شما میخواهید به یک تست ترجمه پاسخ دهید در صورت سوال، زیر این چهار مورد خط بکشید و در گزینه ها ترجمه صحیح آن ها را یافته وبه راحتی به رد گزینه های غلط بپردازید

بخش دوم: درک مطلب

9 سوال از این بخش در کنکور طرح میشود که 4 سوال ازمتن داده شده است و2 سوال مربوط به شکل و 3 سوال از تحلیل صرفی و اعراب

در این بخش ابتدا باید به پاسخگویی سوالات مربط به متن بپردازیم زیرا نسبت به سوالات حرکت گذاری واعراب آسان‌تر و قابل حل‌تر هستند.

سوالات درک مطلب عموما دارای 4 عنوان، تعیین جمله درست یا غلط، مفهوم متن، عنوان مناسب برای متن و یا در مواردی تکمیل جمله از روی مفهوم متن است.

برای حل سوالات ابتدا متن را سریعا و با دقت مطالعه کرده وسعی میکنیم مفهوم کلی متن را درک کنیم نه ترجمه لغط به لغط متن را حتی اگر معنی جمله ای را متوجه نشدیم سعی میکنیم از جملات اطراف معنی آن را حدس بزنیم.

برای پیدا کردن عنوان مناسب به دنبال عنوانی در گزینه ها میگردیم که زیاد ربطی به متن ندارد وحالت مفهومی و تعلیمی دارد و کلی بوده و تمام لغات متن را در بر میگیرد.

برای حل سوالت حرکت گذاری و اعراب باید به قواعد عربی کاملا مسلط باشیم و در حل سوالات حرکت گذاری باید در گزینه ها سراغ کلمات یکسان بگردیم و بعد از مشخص کردن شکل صحیح کلمه، گزینه های غلط را حذف کرده و تا رسیدن به گزینه صحیح این کار را تکرار میکنیم.

در پاسخ گویی به سوالات اعراب نیز باید مبحثی را که سوال از آن طرح شده را از گزینه ها پیدا کرده و درستی آن را با صورت سوال تطبیق دهید

برای مثال در مباحث مشترک مانند فعل از نظر زمان، ثلاثی مجرد و مزید، فعل لازم و متعدی و فعل معلوم و مجهول، فعل صحیح و انواع فعل معتل، مجرورات، اسم از نظر جنس و تعداد ، جامد و مشتق، معرفه و نکره ، معرب و مبنی. را در گزینه ها پیدا کرده و درستی ان را با کلمه مورد نظر سوال تطبیق می دهیم وگزینه های غلط را حذف میکنیم ..

بخش سوم: قواعد

8 سوال از این بخش در کنکور طرح میشود که شامل:

یک سؤال از اعلال، 2 سؤال مرفوعات، 3 سؤال منصوبات و 1 سؤال از انواع اعراب و 1 سؤال از صفت و مضاف الیه و….است

برای پاسخگویی به سوالات این باید ابتدا قواعد عربی دوم و سوم را به طور کامل مطالعه کرده و به حل تمرینات هر درس بپردازید.

در مبحث قواعد سعی کنید به مطالعه منصوبات یعنی مفاعیل، حال، تمییز، مثتسنی، منادا که دروس 3 تا 7 عربی سال سوم را تشکیل میدهند

توجه زیادی داشته باشید چون سوالات این مباحث نسبتا آسان وقابل حل هستند. بعد از مطالعه هر مبحث از قواعد سعی کنید

تست های کنکور سال های اخیر را حل کنید .و تسلط خود را بالا ببرید.

سخن اخر…

برای شروع مطالعه درس عربی ابتدا از بخش ترجمه شروع کنید و بعد به سراغ مباحث وقت گیر تر بروید سعی کنید.

تمام تمرینات کتاب را خودتان حل کنید و تمام لغات را حفظ شوید.بعد از مطالعه هر مبحث حتما سعی کنید سوالات کنکور پنج سال اخیر

همه رشته ها را حل کنید وبعد از ان سراغ تست های تالیفی بروید .هنگام مطالعه سعی کنید خلاصه تهیه کنید ودر فواصل زمانی یک ماه به مرور ان ها بپردازید…

با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز

اینستاگرام الف مشاور

گروه تخصصی مشاوره کنکور الف مشاور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *