جمع بندی ریاضی تجربی
ریاضی سال دوم مباحث دنباله ها، ماتریس، لگاریتم و تابع مباحث آسان و رتبه سازی هستند که سوالات بسیاری از آن در کنکور طرح میشود. در ریاضی سال سوم احتمال در سه روز و ۷۰ تست ،مثلثات برای دانش آموزان قوی درسه روز و ۷۰ تست کار شود.
جمع بندی فیزیک
فیزیک سال دوم فصل های ۴ و۵ و۶ را حتما بخوانید . از کتاب آبی مهر و ماه و آبی قلم چی میتوانید استفاده کنید که فوق العاده در تست زنی عالی اند. در فیزیک سال سوم مدار مقاومت، خازن بسیار مهم اند.
داوطلبان فارغ التحصیل تجربی و ریاضی باید یک باکس اضافی برای ادبیات و یا عربی داشته باشند.
اگر میخواهید عربی بخوانید از کتاب فوت و فن (۱۳۰۰ تست دارد که در ۴۰ روز میتوانید تمامش کنید) و روزانه ۳۰ تست شروع کنید. داوطلبانی که کتاب فوت و فن عربی را ندارند به صورت مبحثی یا درس به درس به صورت روزانه دو درس از عربی سال دوم و بعد از آن عربی سال سوم را بخوانند.
از روی کتاب درسی اول لغات درس را بخوانید سپس متن درس را ترجمه کنید و قواعد را همان لحظه یاد خواهید گرفت و در آخر تمرین های کتاب را به صورت تشریحی حل کنید. حالا بیا تست عربی بزن. و اما داوطلبی که میخواهد ادبیات بخواند بازهم کتابی را که قبلا خوانده روزی ۴ درس و کتاب نخوانده را روزی ۳ درس بخوانید.
تذکر: ادبیات را در این بازه زمانی کوتاه مانده تا کنکور نباید موضوعی بخوانید. درسته که همه رتبه ها میگویند ادبیات را موضوعی خوانده اند ولی الان شما زمان زیادی ندارید که بخواهید موضوعی بخوانید. لذا فقط درس به درس بخوانید. تنهای مباحثی از ادبیات که میتوانید موضوعی بخوانید ، تاریخ ادبیات و آرایه است.ادبیات را با صدای بلند بخوانید تا برای خود تعریف کنید.
منابع جمع بندی معتبر کدامند؟ با وجود مباحث نخوانده از چه موقع و چگونه جمع بندی کنیم؟ از جمله مهمترین سوالاتی است که داوطلبین کنکور با آن رو به رو هستند. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم راهنمایی جامع و کاملی در خصوص جمع بندی در کنکور در اختیارتان قرار دهیم. همراه ما باشید.
سبک مطالعه برای دوران جمع بندی بسیار متفاوت است با مطالعه مبحثی که در ماه های گذشته داشته اید. سهم مطالب زیاد است و در دوران جمع بندی باید سعی شود به صورت مبحثی و ترکیبی مطالعه کنید.
با جمع بندی اطلاعات در ذهن شما به نظم در می آیند.دروسی که ماههای گذشته بصورت خیلی با جزئیات زیاد و تایم نسبتا زیاد مطالعه کرده اید، الان باید در این زمان باقیمانده تا کنکور همه را در اصطلاح بقچه بندی کنید؛ آنهم در حجم کم ولی تعداد دفعات مرور زیاد چندین بار دوره و جمع بندی کنید.در نتیجه حجم زیاد مطالب را باید در زمانی کمتر مطالعه کنید.
وقت و زمانی را که تا قبل از عید مثلا برای مطالعه ی روزانه درس زیست اختصاص می دادید ، در دوران جمع بندی باید کمتر کنید . مهارت خواندن درسنامه با مرور خیلی مهم است که این مهارت را در دوران جمع بندی باید یاد بگیرید.مرور با مطالعه کاملا فرق دارد. مهارت سریع خواندن را از همین لحظه در خود تقویت کنید.
بخصوص داوطلبان سطح قوی و نیز متوسط نباید در بازه مرور، زمان زیادی را صرف دوباره فهمیدن و موشکافی مباحث کنند.
کدام داوطلبان باید از اردیبهشت جمع بندی را شروع کنند؟
داوطلبانی که در طول این مدت و از ماهها پیش درس خوانده اند بهتره الان جمع بندی ها را شروع کنند و دوره و مرورهای با تست بسیار داشته باشند و بسته به سطح درسی و ترازشان اگه متوسط رو به بالا هستید میتوانید چند مبحث جدید و تراز بیار هم بخوانید .
داوطلبان قوی و با تراز ۵۶۰۰ تا ۷۰۰۰ هم بهتره جمع بندی و دوره و مرور را شروع کنند و حتما منابع تست زنی دشوارتر را تهیه و کار کنند. و اما داوطلبان ضعیف و در سطح تراز ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ ، الان باید گزینشی درس بخوانند ، نیز می توانند با برنامه ریزی گفته شده در اینجا جمع بندی خود را شروع کنند. داوطلبان تازه کار که چند روزی میشه استارت زدن برای خوندن نیز میتوانند از این تیپ برنامه ریزی استفاده کنند هر چند که به این گروه از داوطلبان توصیه میشود حتما با برنامه ریزی یک کارشناس درس بخوانند.
مرور در دو دور ۲۰ روزه به این روش:
در ۲۰ روز اول درس های پایه
در ۲۰ روز دوم دروس پیش دانشگاهی
این برنامه برای داوطلبان فارغ التحصیل و پیش دانشگاهی (رشته تجربی و ریاضی)
میتواند جهت آماده سازی آزمون های جمع بندی مفید باشد.
البته با استثنائاتی دربین انتخاب مباحث برای هر دو گروه. داوطلبان فارغ به دلیل داشتن وقت آزاد
بیشتر می توانند با دقت و انتخاب حجم بیشتری از مباحث بپردازند. ولی داوطلبان پیش به دلیل زمان اندکی که دارند باید مباحث اصلی و کلیدی کنکور را در این برنامه پیاده سازی و اجرا کنند.
بهترین منبع جمع بندی در کنکور کدامند؟
در دوران جمع بندی می توانید از منابع قبلی ک در طول سال از آنها درس می خواندید استفاده کند. مرور سریع درسنامه و نیز حل مجدد تست هایی که بار اول اشتباه جواب داده اید و رفع نقاط ضعفتان در مباحث مختلف.
بهترین منابع جمع بندی کنکور تجربی در این بازه زمانی مانده به کنکور برای دروس ریاضی، فیزیک و عربی کنکورهای سالهای اخیر است که با توجه به تکراری بودن سبک سوالات کنکور در این دروس بیشتر تست های تالیفی کار شود. برای دروس زیست و شیمی بخصوص برای بخش های حفظیات و مفهومی از تست های تالیفی و سطح دشوارتر از کنکورسراسری و انتشارت زیست نشر الگو و شیمی خیلی سبز توصیه میشود.
روبرو شدن با سطح دشوار تست های درس شیمی باعث می شود قدرت تحلیل و تفکر شما بیشتر شود و سر جلسه آزمون های جمع بندی و کنکور استراتژی حرف ایتر در مواجه با این تیپ تست ها پیدا میکنید.
همچنین کار با تست های دشوار درس زیست باعث میوشد قدرت ارتباط برقرار کردن بین فصول مختلف بیشتر شود و در مقابل ترکیبی فکر کردن شما نیز تقویت میشود. در کل حل تست های کنکورای سالهای گذشته برای همه دروس ضرروی است و باید هدفمند شده وارد برنامه ریزی هفتگی شوند.
انواع روش های جمع بندی در کنکور
جمع بندی در کنکور به روش گزینشی و حذف برای این داوطلبان
زمان های باقیمانده تا کنکور تایم بسیار حیاتی برای داوطلبان کنکوری است. چرا که اکثر داوطلبان تا به الان مطالعه داشته اند ولی در این زمان به دلیل درگیر شدن با حاشیه ها و جو پر استرس کنکوری ها در روزهای پایانی ،جا میزنند . داوطلبان کنکوری در این بازه ی زمانی دو دسته هستند:
1.داوطلبانی که از ماهها پیش و طبق برنامه ریزی یا بودجه بندی درس خوانده اند که در این تایم درگیر این هستند که دروس را جمع بندی کنند یا برخی داوطلبان مبحث جدید می خوانند و بعد جمع بندی و مرور ها را انجام می دهند.
2.داوطلبانی که از عملکرد خود راضی نیستند. پراکنده خوانی داشته اند ولی الان میخواهند جبران کنند.
و اما راهکار برای دو گروه فوق:
دسته اول:
مهمترین اصل و عامل اول موفقیت در تست زنی کنکور برای شمایی که از ماهها پیش درس خوانده ای ،مرور های مکرر و منظم است . هر چقدر که شما درسی را با کیفیت و کلمه به کلمه یاد گرفته باشید ولی برنامه مرور منظمی نداشته باشید ،هر آنچه که در آن لحظه فکر میکردید در مغز تثبیت و به تسلط کامل رسانده اید ، فراموش خواهید کرد. تنها مرور اصلی میتواند تثبیت مطالب را به ۱۰۰ برساند. مثلا خیلی از داوطلبان در طول دو یا سه هفته قبل آزمون فقط درس می خوانند و دو روز اخر هفته یا دو روز قبل آزمون را تنها به مرور و جمع بندی میپردازند.
این سبک مرور کاملا اشتباه است. بلکه باید به طور موازی و همزمان مطالعه مبحث جدید را با مرور و جمع بندی مباحث خوانده شده ی قبلی در پیش بگیرید. مثلا اگر زیست سال دوم را کامل خوانده ای و الان میخواهی فصل ۱ زیست سال سوم را شروع کنی ،شما باید به این نکته توجه داشته باشی که فصل ۶ زیست سال دوم که گردش مواد است با فصل ۱ زیست سال سوم ربط دارد و ترکیبی است. پس قبل از اینکه فصل ۱ سال سوم را شروع کنید، ابتدا فصل ۶ سال دوم را باید مرور کنید.
مثالی دیگر:
اگر می خواهید مبحث حواس را شروع کنید حتما باید مروری بر مباحث خوانده شده قبلی در روزهای قبل ،داشته باشی و نکات را در مرور های خود یاداشت کنید سپس به سراغ مطالعه مبحث جدید بروید.
در ریاضی نیز تا وقتی که مباحث تابع، معادله و نامعادله و مثلثات را خوب مرور نکرده باشید نباید حد را شروع کنید و همچنین تا وقتی که حد را حرفه ای مرور نداشته اید نباید مبحث مشتق را شروع کنید.
و اما داوطلبان دسته دوم:
داوطلبی که در ماههای گذشته خوب درس نخواندی و از عملکرد خودت راضی نیستی ولی در این روزهای بعد عید داری کولاک درس میخوانی و میخواهی باز هم حرفه ای شروع کنی و کم کاری های ماههای گذشته را جبران کنی ، باید در درجه اول بهت بگم درسته که تایم باقیمانده تا کنکور زمان زیادی نیست ولی باور داشته باشید که زمان کمی هم نیست برای کسب نتایج بهتر که با تلاش و انگیزه ی بالایی که داری و البته با یک برنامه اصولی اگر تلاش کنید میتوانید به اندازه ۹ ماه در این زمان های باقیمانده بازدهی داشه باشید.
شمایی که از الان شروع کردی به خوندن باید حواست باشه که اشتباه ترین نوع برنامه ریزی برای شما این هست که بخواهی همه بودجه بندی ها را بخوانی!!! داوطلب تجربی که از الان شروع کردی باید مباحث گزینشی و کلیدی زیست رو بخوانی و یا شما داوطلب ریاضی که تازه استارت زدی برای کنکور ،باید مباحث اصلی و رتبه ساز درس فیزیک رو انتخاب کنی نه بخواهی همه رو بخوانی چون از نظر پارامترهای کیفیت در مطالعه اصلا شدنی نیست این کار و البته غیر منطقیه…
برخی فصول جزو مباحث پر بازده در کنکور هر رشته ای هستند که مطالعه ی آنها برای داوطلبانی که به الاجبار باید گزیشی بخوانند ،به هیچ عنوان توصیه نمی شود آن هم به دلیل وقت گیر بودن.مثلا در درس فیزیک مبحث دینامیک در کنکور بسیار پر تست و مطالعه آن وقت گیر است. بجای آن می توان فصول کم حجم ولی با بازده دهی خوب مثل فیزیک پیش ۲ را خواند که در این زمان های باقیمانده ارزش وقت گذاری را دارند. مشاور با تشخیص و بررسی وضعیت درسی شما بهتر می تواند مباحث با بودجه بندی مناسب را انتخاب و برنامه ریزی تست زنی را توصیه کند.
با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز