نحوه جمع‌ بندی در کنکور بخش اول

جمع‌ بندی در کنکور

منابع جمع بندی معتبر کدامند؟ با وجود مباحث نخوانده از چه موقع و چگونه جمعبندی کنیم؟ از جمله مهمترین سوالاتی است که داوطلبین کنکور با آن رو به رو هستند. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم راهنمایی جامع و کاملی در خصوص جمع بندی در کنکور در اختیارتان قرار دهیم. همراه ما باشید.

جمع بندی چیست؟

بگذارید خیلی ساده و دوستانه برایتان توضیح دهیم جمع بندی یعنی طبقه بندی مطالب دروس، به طوری که بعد از پایان تمامی دروس بفهمید کدام درس را ضعیف و کدام درس را قوی هستید و در کنار این کار برنامه ریزی دقیق و معینی برای دروس ضعیف داشته باشید

سبک مطالعه برای دوران جمعبندی بسیار متفاوت است با مطالعه مبحثی که در ماه های گذشته داشته اید. سهم مطالب زیاد است و در دوران جمع بندی باید سعی شود به صورت مبحثی و ترکیبی مطالعه کنید.

با جمع بندی اطلاعات در ذهن شما به نظم در می آیند.دروسی که ماههای گذشته بصورت خیلی با جزئیات زیاد و تایم نسبتا زیاد مطالعه کرده اید، الان باید در این زمان باقیمانده تا کنکور همه را در اصطلاح بقچه بندی کنید؛ آنهم در حجم کم ولی تعداد دفعات مرور زیاد چندین بار دوره و جمع بندی کنید.در نتیجه حجم زیاد مطالب را باید در زمانی کمتر مطالعه کنید.

وقت و زمانی را که تا قبل از عید مثلا برای مطالعه ی روزانه درس زیست اختصاص می دادید ، در دوران جمع بندی باید کمتر کنید . مهارت خواندن درسنامه با مرور خیلی مهم است که این مهارت را در دوران جمع بندی باید یاد بگیرید.مرور با مطالعه کاملا فرق دارد. مهارت سریع خواندن را از همین لحظه در خود تقویت کنید . بخصوص داوطلبان سطح قوی و نیز متوسط نباید در بازه مرور، زمان زیادی را صرف دوباره فهمیدن و موشکافی مباحث کنند(وسواس در مطالعه).

چگونه جمع بندی را شروع کنیم؟

در این دوران هم مباحثی دارید که در آنها اشکال خاصی ندارید و در مقابل مباحثی نیز هستند که در آنها ضعیف هستید و اشکالات عمده ای دارید. لذا :

تمرکز خود را از الان برروی مباحثی بگذارید که در آنها ضعیف هستید و با حوصله و دقت زیاد رفع اشکال نمایید. در کل نکته و تاکتیک اصل جمعبندی بر مبنای مرور و مطالعه ی سریع است

و در مقابل سعی نکنید در این دوران از صفر صفر مطلبی را یاد بگیرید بلکه فقط باید مرور و جمعبندی داشته باشید. برای خود محدوده ی زمانی و ضرب العجل روزانه تعیین کنید.

اگر قرار است امروز فصل ۱ زیست سال دوم را بخوانی باید دقیقا مشخص کنی که در چند ساعت قرار است این فصل را به همراه تست هایش بخوانی.

به هیچ عنوان هیچ درسی را بدون هدف گذاری و تعیین بازه ی زمانی مورد نیاز، نخوانید.

دقیقا باید ضرب العجل تعیین کنید و بدون تعیین آن مطالعه و زحمت شما حتی با وجود داشتن ساعات مطالعه بالا هیچ کیفیتی نخواهد داشت.

نکته ای که مطمئنم در این روش الان متوجه شدید این هست که با تعیین یک بازه زمانی محدود برای مغزتان ، مطالعه و درس خواندن شما مثل دوره ی مطالعه برای امتحانات مدرسه با کیفیت و در اوج استفاده از حداکثر زمان خواهد بود و از طرفی دیگر با رعایت و اجرای این تکنیک شما مهارت مدیریت زمان را در اختیار خواهید داشت. مهارتی که عدم یادگیری و پایبندی به آن عامل اصلی شکست داوطلب در کنکور است.

و اما نحوه برنامه ریزی برای شروع جمعبندی ها:

جمع بندی درس شیمی

شیمی سال دوم دبیرستان که ۵ فصل است را در صورتی که قبلا آنرا خوانده و تا حدودی مسلط هستید در ۵ روز بخوانید در غیر اینصورت و در صورت نخواندن و یا صفر صفر بودن در ۱۰ روز بخوانید.داوطلبی که قرار است ۵ فصل شیمی سال دوم را در ۵ روز بخواند ، روزانه ۱۵۰ تست با مدت زمان سه ساعت و نیم باید کار کند.

با تست مرور کنید چرا که تست زنی باعث نکته برداری و دیدن نکات می شود هر یک از گزینه های خود یک نکته است و کسی که تستی را اشتباه پاسخ دهد در واقع در دام یکی از گزینه های افتاده است.

و اما داوطلبانی که ۵ فصل شیمی سال دوم را در ۱۰ روز می خوانند برای هر یک فصل دو روز اختصاص دهند و روزانه ۱۱۰ تست بزنند. یعنی برای هر یک فصل شیمی۲۲۰ تست باید کار شود.( از سنگینی برنامه تست زنی هراس نداشته باشید و آن را دقیق اجرا کنید چرا که روال کار داوطلبان حرفه ای و قبولی های رشته های پر طرفدار در دو ماه مانده به کنکور حتی سنگین تر از این بوده است .پس بجنبید و دوره و مرورهای حرفه ای داشته باشید.) برای شیمی از منابع تست زنی گاج میکرو طبقه بندی میتوانید استفاده کنید و اگر گاج نقره ای جامع را خوب خوانده اید حالا جهت تست سطح دشوار و تمرین های سخت تر از نشر الگو که به نسبت گاج نقره ای سطح بالاتری از نظر سختی تست ها دارد میتوانید استفاده کنید.

بعد از اتمام شیمی سال دوم ، حال به سراغ شیمی سال سوم میرویم. داوطلبی که میخواهد استوکیومتری را نخواند و داوطلبانی که میخواهند استوکیومتری را بخوانند میتوانند هر یک فصل را در دو روز بخوانند که جمعا در ۶ روز بتوانند شیمی سال سوم را جمع کنند. داوطلبانی که شیمی سال سوم را کمی قوی تر هستند نیز می توانند هر یک فصل را در یک روز بخوانند و به عبارتی ۳ روز وقت صرف کنند برای شیمی سال سوم.

و داوطلبانی که در شیمی سال سوم ضعیف هستند نیز میتوانند هر یک فصل را در ۳ روز بخوانند که جمعا ۹ روز میتوانند برای شیمی سال سوم فرجه صرف کنند.

نکته: در مورد فصل ۱ شیمی سال سوم و نیز فصل ۴ سال دوم ، داوطلبانی که در ترکیب های یونی ، پیوند و کووالانسی ضعیف هستند و از مطالعه این فصل خودداری میکنند توجه داشته باشند که پایه شیمی کنکور همین فصل است و بسیار مهمتر از شیمی سال سوم و چهارم است. چرا که ۹۸% داوطلبان کنکور تجربی می خواهند شیمی پیش ۲ را که اسید و باز و الکتروشیمی است، بزنند که در هر فصل آن شما نیاز به شناخت و تسلط به ترکیب های یونی، پیوند و…دارید که بتوانید تست های مربوط به الکترولیت محلول و تست های مربوط به این فصول را بزنید.

اما باز هم داوطلبی که نخواهد فصل ۴ سال دوم را نخواند، ایرادی ندارد چون وقتی میخواهد فصل ۳ و ۴ شیمی سال چهارم را بخواند در کتاب های گاج ، خیلی سبز و مبتکران توضیحات

لازم از شیمی سال دوم اورده شده ولی باز توصیه میشود که این فصل را بخوانید تا شیمی سال چهارم برای شما دوره و مروری مجدد باشد از شیمی سال دوم.

جمع بندی درس دین و زندگی

با هر سطح درسی که هستید مطمئنا تا الان یکی از کتاب های دین و زندگی را تمام کردید و چه بسا درس هایی از کتاب های دیگر را نیز خوانده باشید.

پس خودتان را دست کم نگیرید.( دین و زندگی را کتابی که قبلا خواند اید در ۵ روز یعنی روزی ۳ درس جمع کنید ( بهتر است که دینی دوم انتخاب شود) و کتاب نخوانده را روزانه دو درس و در ۸ روز جمع کنید؛ بخصوص دینی سال سوم که به دلیل آیات کمی مباحثش سنگین تر از بقیه است. داوطلبانی که کتب آیات و نکات میکرو طبقه بندی گاج و یا خط ویژه گاج را دارند میتوانند

برای هر درسی که می خوانند تست هایش را هم بزنند و داوطلبانی که این کتب را ندارند نیز میتوانند تست های آزمون های آزمایشی (کانون،گزینه دو،سنجش) از ابتدا تا الان را کار کنند. تست تالیفی برای دینی ترجیحا کار نکنید. مگر اینکه تست نداشته باشید. برای هر درس ۲۰ تست به صورت تست سراسری ، مفهومی و یا آزمون ) کافی است.

توجه: پس تا اینجا شد در طول یک روز شیمی با ۱۱۰ تا ۱۸۰ تست شیمی به همراه دینی و زندگی با ۴۰ تا ۶۰ تست را کار کنید. پس جمعا تا اینجا شما برای درس شیمی و دین و زندگی روزانه و با توجه به باکس مطالعاتی فوق ،۱۷۰ تست کار خواهد شد.

جمع بندی درس زیست شناسی

زیست سال دوم ۸ فصل است. که با توجه به بررسی های کنکورهای سالهای اخیر از ۴ فصل اول تستی نیامده است. لذا توصیه میشود ۴ فصل آخر را بخوانید.

فصل ۵ را در یک روز ، فصل ۷ را دریک روز، فصل ۶ را در سه روز با توجه به اهمیت زیاد(مبحث قلب) این فصل بخوانید و فصل ۸ را نیز میتوان در یک روز یا دو روز با توجه به سطح درسیتان بخوانید. همراه با خواندن هر فصل زیست حتما ۱۰۰ تست کار شود.

نحوه جمع بندی زیست

داوطلبانی که تاکنون مباحث عقب مانده در درس زیست زیاد دارند و فکر می کننددیگر نمیتوانندرصد خوبی در این درس مهم و کلیدی کسب کنند.لذا برای این دسته از داوطلبان توصیه میشود:

ابتدا مباحث خوب خوانده شده را دوباره با دقت و تمرکز بیشتر ی بخوانید.مثلا اگر داوطلبی فقط ۵ فصل از زیست سال سوم را خوانده باشد الان اولین و مهمترین اولویتاین داوطلب باید دوباره خوانی این فصل ها باشد حتی اگر کاملا این ۵ فصل را فراموش کرده باشد. بعد از مطالعه دقیق و کلمه به کلمه ، حال نوبت به تست زنی می رسد .که باز هم توصیه میشود از تست های سراسری سال ۸۹ تا ۹۵ داخل و خارج از کشور تست زنی را انجام دهید. این مرحله را نیز با نکته برداری از تست ها به پایان برسانید.

در مرحله دوم به مطالعه و تست زنی فصول زیر بپردازید. توجه داشته باشید که این فصول جزو مباحث کلیدی و درصد بیار برای شما هستند:

فصل های ۶،۷ ،۹ ، ۱۰ و ۱۱ زیست پیش دانشگاهی
فصل های ۱،۲،۳،۴ زیست سال دوم
فصل های ۱،۲،۳و ۴ زیست سال دوم

با مطالعه فقط همین فصول گفته شده میتوانید به راحتی ۳۰ % را در زیست کسب کنید. جو گیر نباشید و اگر تاکنون خوب تلاش نکردید الان سنگ بزرگ برندارید که نتونید عمراً بزنید! مطالعه باکیفیت یعنی همین…

توجه داشت باشید که:

جمع بندی زیست (به جز مسائل ژنتیک) کاملا با دیگر دروس اختصاصی متفاوت است چون متن کتاب درسی و نکات حفظی اهمیت بسیار زیادی دارند و با زدن تست جمع بندی به اندازه کافی به مطالب مسلط نمی شوید . روشی که بنده در مورد زیست پیشنهاد میکنم این است که با توجه به وقتی که دارید روش تورق سریع رو انجام دهید .یعنی کتاب درسی رو بذارید جلوتان و ورق بزنید و قسمتهایی که فکر می کنید.

کاملا به آن مسلط هستید را رد کنید و برای قسمت هایی که فکر میکنید کمی فراموشتان شده بیشتر وقت بذارید .باز هم میگم که این روش با توجه به وقت شماست .بعد از تورق سریع برای یک فصل تستهای جمع بندی اون فصل رو بزنید و بعد برید سراغ فصل بعد.

تا اینجا شد ۳ درس در یک روز!

با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز

گروه تخصصی مشاوره کنکور و انتخاب رشته الف مشاور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *