چگونه زبان را بالای ۹۰ درصد بزنیم
زبان انگلیسی آخرین درسی هست که در دفترچه سوالات عمومی، باید تست های مربوط به اون رو پاسخ بدید. ۲۵ تست زبان که با توجه به مهلت ۲۰ دقیقه ای برای پاسخ گویی به سوالات این درس برای هر تست فقط ۴۸ ثانیه زمان دارید.
اکثر داوطلب های کنکور سراسری برای پاسخ دادن به سوالات زبان اون تمرکز ابتدای کار رو ندارن و همین موضوع ضریب خطا و گرفتن امتیاز منفی رو برای این عزیزان افزایش میده. اینجاست که داوطلبی با هنر مدیریت آزمون بالا میتونه فاصله خوبی با اکثر رقبای خودش ایجاد کنه.
۲۵ تست زبان از ۴ مبحث مختلف ( واژگان، گرامر، کلوز تست، درک مطلب ) طرح میشه که مثل درس عربی در کنکور های گذشته این روند همیشه ثابت بوده و طبیعی هست که ما هم باید خودمون رو برای مواجه با چنین تیپ تست هایی از این مباحث مشخص، آماده کنیم.
ایستگاه اول: گرامر
۴ تست ابتدای این درس رو از گرامر هایی که در طول سال برای درس های مختلف سه کتاب زبان دهم، یازدهم و دوازهم مطالعه کردید، طرح میکنن. با یک بررسی اجمالی بر روی تست های گرامر کنکور های گذشته به این نکته پی میبری که گرامر چند درس خاص از این درس بیشتر مورد توجه طراح کنکور بوده و مدام هر سال از اون مبحث تست داشتیم.
یادگیری نکات مربوط به گرامر زبان زمان زیادی رو از شما نمیگیره. حتما برای این مبحث هم یه خلاصه جمع و جور ( نهایتا تو یک یا دو برگه ) تهیه کنید و برای مرور گرامر در طول سال از اون خلاصه ها استفاده کنید.
مابقی زمان خودتون رو برای این مبحث باید برای تست زنی اختصاص بدید. هر چقدر تست های بیشتری رو بررسی کنی با تیپ تست های مختلف بیشتر و بیشتر آشنا میشی.
ایستگاه دوم: واژگان
۸ تست یا به عبارتی ۳۲ درصد از درسی که پاشنه آشیل خیلی از کنکوری هاست میتونه به راحتی ما رو به رشته مورد علاقمون نزدیک کنه.
شما برای اینکه بتونی به تست های واژگان پاسخ درست بدی باید تمامی لغات مربوط به هر درس رو خیلی خوب و دقیق مطالعه کنی.
این امکان وجود داره که برای یک لغات چند معنی متفاوت در کتاب درسی ذکر شده باشه، تو به عنوان یک کنکوری حرفه ای موظف هستی تمام معانی مربوط به یک لغت رو دقیق یاد بگیری، چون هر لغات در هر جمله میتونه معنی متفاوتی داشته باشه.
اگر انتظار داری با چند بار مطالعه و تکرار لغات زبان به تسلط خوبی در این مبحث برسی و به راحتی سر جلسه کنکور به ۸ تست واژگان پاسخ بدی سخت در اشتباه هستی.
فرار ترین مبحثی که در کنکور با اون سر و کار داری لغات زبان انگلیسی و عربی هست، برای تسلط داشتن بر روی این مباحث باید تکرار و تمرین رو در برنامه هفتگی خودتون مدام قرار بدید تا بتونید در برخورد با صورت تست های زبان به راحتی و در سریع ترین زمان ممکن هر جمله رو معنی کنید.
تست زنی برای واژگان زبان هم به شدت اهمیت داره. تفاوتی که تست زنی برای این مبحث با مابقی مباحث دارد این هست که تاکید ما بر روی تست های تالیفی با ایده های خلاقانه و در سطح کنکور سراسری هست که خوشبختانه کتاب های کمک آموزشی خیلی خوبی در این زمینه تالیف شدن که شما میتونید از این کتاب ها استفاده کنید.
البته که تاکید بر روی تست های تالیفی به معنای بی تفاوتی نسبت به تست های سراسری سال های گذشته نخواهد بود. یادمون باشه فقط با درست پاسخ دادن به همین ۱۲ تست گرامر و واژگان میتونی به درصد ۴۸ برای زبان برسی. این فوق العاده است.
ایستگاه پایانی: کلوز تست و ریدینگ، غول مرحله آخر عمومی ها
۱۳ تست پایانی دفترچه عمومی و صد البته درس زبان انگلیسی مربوط به کلوز تست و ریدینگ هست. جایی که شما باید مهارت متن خونی خودتون رو به رخ همه بکشی ( به خصوص طراح کنکور! ).
شما بعد از سوالات واژگان به یک متن ۶ تا ۸ خطی مواجه میشید که پنج تا جای خالی داره. این پنج تست مربوط به مبحث کلوز تست شما هست.
چیزی که تا به امروز در کنکور های گذشته مشاهده کردیم، این هست که یک تست از این پنج تست مربوط به مبحث گرامر و احتمالا زمان افعال هست و مابقی تست ها رو با توجه به معنی و مفهوم متن باید صحیح ترین گزینه رو از بین گزینه های موجود برای پاسخ تست انتخاب کنی.
بعد از مبحث کلوز تست، دو متن معمولا ۶ تا ۱۰ خط خواهید داشت که از هر متن ۴ تست طرح میشه و شما باید با توجه به فضا و معنی و مفهوم متن به این سوالات پاسخ بدید.
برای درک مطلب هم داستان دقیقا مثل کلوز تست خواهد بود. هر چقدر مهارت متن خونی بهتری داشته باشید و طبیعتا بر روی لغات تسلط بهتری داشته باشید زودتر و راحت تر پاسخ صحیح رو پیدا خواهید کرد.
اما این تسلط و مهارت فقط و فقط با تمرین و تکرار به دست میاد. تمرین از این جهت که حداقل هفته ای ۳ مجموعه کلوز تست و درک مطلب از کنکور های گذشته رو بررسی کنید و سعی کنید خودتون رو مدام با متن های انگلیسی با درجه سختی های متفاوت درگیر کنید.
در ضمن، خیالتون راحت باشه، هیچ تکنیک خاصی برای پاسخ دادن به هیچ تستی در کنکور سراسری پاسخ گو نخواهد بود. یادمونن باشه طراح کنکور سراسری در بین ما زندگی میکنه و از همه چیز باخبر هست. ( شبا که ما میخوابیم، علاوه بر آقا پلیسِ، طراح محترم هم بیدارِ!)
وصیت نامه برای درصد بالای ۹۰ دروس عمومی
چه زمانی مطالعه عمومی ها رو باید شروع کنیم؟
این دیدگاه که عمومی ها به خاطر فرار بودن و حفظی بودن، باید در ماه های پایانی فقط مطالعه بشن به شدت دیدگاه مخربی هست که نتیجه خوبی رو برای شما به ارمغان نمیاره. از همون روز های ابتدایی تناسب خوبی برای مطالعه دروس عمومی و اختصاصی داشته باشید.
چیکار کنیم درصد بالایی در درسهای عمومی داشته باشیم؟
برای مباحث مهارتی دروس عمومی مثل آرایه های ادبی، زبان فارسی و قرابت از ادبیات و یا کل مباحث عربی و آیات و روایات دین و زندگی رو از روز های اول سال مطالعه خیلی جدی داشته باشید و یادگیری این مباحث رو به انتهای سال واگذار نکنید
تست زدن چه تاثیری داره؟
تست بزن، باور کنید درد نداره! بعضی از کنکوری ها، بلانسبت شما جوری از تست فرار میکنن، که آدم شک میکنه که نکنه با تست زدن مثل بازی های کامپیوتری، جون و خونشون کم میشه و به رحمت حق شتافته میشن. ازتون میخام خودتون رو با بررسی تست های سراسری و تالیفی بُکشید. عجله ای هم در کار نیست، تست میزنیم که یاد بگیریم، نه اینکه مسابقه بدیم برای رفتن از یک تست به تست دیگه.
چقدر برای دروس عمومی زمان بذاریم؟
نیازی نیست برای عمومی ها هم مثل ریاضی و فیزیک و درس های این چنینی هر روز برای هر درس بالای ۲ ساعت برای مطالعه زمان اختصاص بدید. عمومی ها با زمان های کوتاه اما به طور پیوسته میتونه نتیجه خوبی برای ما داشته باشه.
مثلا برای مباحثی مثل درک مطلب عربی، یا کلوز و درک مطلب زبان انگلیسی و… با هفته ای ۲ ساعت زمان گذاشتن، مهارت خوبی رو به دست بیارید. حکم سالاد و ماست و ترشی کنار غذا رو برای ما دارن
با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز