روش جمعبندی کنکور
قبل از هر چیز از تمامی توان خود استفاده کنید بهطور حتم، تا بهحال مسابقههای دومیدانی را دیدهاید. لحظههای آخر که دوندهها، بهخط پایان نزدیک میشوند را تجسم کنید. آنان تلاش میکنند به هر روش ممکن خود را سریعتر از دیگران به خط پایان برسانند و تمامی انرژی و توان خود را خرج میکنند؛ چراکه بعد از خط پایان، دیگر به انرژی نیاز ندارند.
درکنکور، ماه آخر یعنی نزدیکشدن به خط پایان؛ همهی انرژی خود را خرج کنید. البته منظورم این نیست که استراحت نکنید، اما تا جایی که میتوانید برای رسیدن به هدف بزرگتان تلاش کنید.
روشهای جمعبندی (روش غلط- روش درست)
قبل از اینکه روش صحیح و اصولی را توضیح دهیم، قصد داریم روش غلط (اما متداول) در بین داوطلبان کنکور را بیان کنیم.
در این روش، داوطلب، تمامی درسهای خود را از روی مطلبهای خلاصهنویسی شده و یا جزوههای خود، طبق یک برنامهی جامع مطالعه میکند و شاید تا روز کنکور، اینکار را چندین بار انجام دهد؛ اما داوطلبان سالهای گذشته که از این روش استفاده کردهاند، براین باورند که اگر وقت داشتند، بازهم مرور میکردند، چراکه هیچگاه احساس نکردند تسلط کافی روی مطلبها دارند. در این روش، دو اشکال عمده وجود دارد:
اول اینکه شما مطلبهای غیرضروری را نیز مطالعه خواهید کرد
دوم اینکه هیچگاه احساس تسلط نمیکنید و درحقیقت بصورت کاذب دوست دارید دوباره مباحثی که قبلا خواندهاید را مرور کنید.
روش درست جمعبندی
این روش شامل سه مرحله میباشد:
الف) آزمون (۸ صبح تا ۱۲ ظهر)
در این روش، شما زمان خود را بهدورههای ۲ یا ۳ روزه تقسیم میکنید و صبح روز اول را آزمون میدهید. البته این آزمون باید یک کنکور جامع باشد که بهتر است و شرایط کنکور نیز بهطور کامل شبیهسازی شود.
ب) تحلیل آزمون؛ برنامهریزی (۱۶ تا ۱۸ بعدازظهر)
پس از یک استراحت کوتاه، آزمون خود را سؤال به سؤال تحلیل کنید (در هر درس) و در یک برگه، مبحثهایی از هر درس را که غلط جواب دادهاید یا نتوانستهاید پاسخ دهید، یادداشت کنید. اکنون باید برای مدتزمان باقیمانده، یک برنامه جامع بنویسید. برای اینکار، ابتدا در هر درس، یک اولویت مهم را معین کنید و در برنامهریزی خود قرار دهید.
دو نکتهی مهم:
۱) شما باید درطول دو روز و نیم مطالعه، بهطور تقریبی ۲۵ ساعت مطالعه کنید. و اگر یک روز و نیم فرصت دارید، باید ۱۵ ساعت مطالعه کنید. توصیه میکنم حدود ۳۰٪ زمان را بهمطالعه درسهای عمومی و ۶۰٪ زمان به مطالعه و رفع اشکال درسهای اختصاصی بپردازید.
۲) برنامهریزی را دقیق انجام دهید.
از چه ساعت تا چه ساعت، چهمبحثی، کدام کتاب درسی یا جزوه، کدام منبع کمک آموزشی و….
ج) اجرای برنامه:
اکنون وقت اجرای دقیق برنامه تهیه شده است. نگران ضعف و دوره مطالب نباشید، چون هر ضعفی که داشته باشید، بهطور حتم در آزمونهای آزمایشی نقاط ضعف و قدرت شما معین خواهد شد
سهم دروس عمومی را زیاد کنید
هر چه به روز کنکور سراسری نزدیکتر میشوید، وقت درسهای \”عمومی\” را که ماهیتاً حفظیترند و احتمال فراموشیشان بیشتر است در برنامه درسیاتان بیشتر کنید. البته این حرف به این معنی نیست که دروس عمومی را بیشتر از دروس اختصاصی بخوانید.
منظور از جمله بالا این است که اگر به عنوان مثال تا یک ماه گذشته، نسبت ساعات مطالعه درسهای اختصاصی به عمومی در برنامه درسی شما ۸۰ به ۲۰ بود، این نسبت را باید در یک ماه آخر به ۷۰ به ۳۰ برسانید یا حتی ۶۰ به ۴۰
بازیابی ذهنی مطالب حفظی در روزهای پایانی، راندمان تستزنیتان و در نتیجه موفقیتتان را در جلسه کنکور به وضوح افزایش میدهد.
با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز