آرامش

در هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنید

همه ما تا کنون بارها استرس وفشار روانی را تجربه کرده ایم. که ممکن است در اثر عواملی مختلفی به وجود امده باشد. اما چگونه میتوان در هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنید؟

در روز هایی که برای آزمون کنکور درس میخوانید یا از همان لحظه ای که به شما گفتند (کنکوری) به طور حتم شما هم گریبانگیر این موضوع شده اید.

البته نحوه زندگی شما، نگرش ها وعواطف و افرادی که با انها معشرت می‌کنید در تعیین مقدار استرسی که به سراغ شما می آید نقش مهمی دارد.

این استرس ها و نگرانی ها آسیب های زیادی به همراه دارد و اگر یکی مثل شما که دارد برای کنکور درس میخواند، نداند چگونه با آن مقابله کند برای او مشکل افرین خواهد بود و در نتیجه نهایی که به دست می آورد، تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.

در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با روش هایی آشنا کنیم که میتوانید در چنین مواقعی از آن ها بهره بگیرید و خودتان را به نوشیدن یک فنجان ارامش دعوت کنید و خالی از هر دغدغه ای به راه و تلاش خود ادامه دهید.

تغییر نوع نگرش به شکست ها

استرس یکی از واقعیت های جدا نشدنی زندگی است اما این همیشه در خود را در معرض آن قرار دهیم چیز خوبی نیست، به محض اینکه کارها آن طور که میخواستیم پیش نرفت و یا به محض اینکه شکست خوردیم دل نگران و مضطرب شویم چیز خوبی نیست. پس بیایید این طور فکر کنیم که اختیار آن چه برای ما اتفاق میافتد در دست ما نیست هربار که انتخابی می کنید، به خودتان اعتماد کنید و حرکت کنید، هرگز نمی توانید صد درصد مطمئن باشید که شرایط چگونه از آب درخواهد آمد.

گاهی اوقات فاتح از آب در خواهید آمد و گاهی اوقات ناامیدی در انتظارتان است. هرچه باشد، آزمایش هایی که به شکست انجامیده اند ارزشی کمتر از آزمایشهایی ندارند که کامیابی را ثابت میکنند؛ در حقیقت، معمولاً از مفهوم شکست بیش از مفهوم «موفقیت» می آموزید.

اغلب افراد هنگامی که با شکست مواجه میشوند، سریعا دچار اضطراب می‌شوند و خشمگین و پرخاشگر می‌شوند که این اعمال باعث صدمه به روح و روان انها شده و باعث می‌شود احساس ناتوانی کنند.

ولی نباید این کار را انجام دهید بلکه باید نگرش خود را تغییر دهید و به جای اینکه اشتباه خودتان را شکست قلمداد کنید، می‌توانید آنها را به چشم فرصتی برای آموزش ببینید.

هر زمان که نتوانید به خواست‌های که برسید، بدانید که فرصتی برای آموختن نکته ای مهم از افکار و رفتارتان به دست آورده‌اید. هر موقعیتی که در آن احساس «در اشتباه بودن» می کنید، بدانید که فرصتی برای آموختن نکته‌ای درباره عکس العمل خودتان است.

هنگامی که مشقات زندگی را در نظر می گیرید: نا امیدی‌ها، آزارها، فقدان‌ها اگر برداشتتان را با تماشای آنها همانند قرصتی برای آموختن و رشد جابجا کنید می‌توانید به جای احساس شکست خورده و قربانی و سرگردان شدن به مبارزه با آن برخیزید و با اختیار زندگی تان را در دست بگیرید و استرس را از خود دور سازید.

اعمال آرام بخش فوری

در مواقع رویارویی با موقعیت های استرس زا به انجام اعمال زیر بپردازید.

آرام و عمیق نفس بکشید چون تنفس عمیق اکسیژن را به خون هدایت می‌کند و باعث رسیدن به آرامش می‌گردد.

حالت مثبت و خوشبینانه ای اتخاذ کنید زیرا افراد خوشبین بهتر از افراد بدبین با شرایط استرس مقابله می‌کنند.

محکم و متعادل بایستید.

تنش و فشردگی عظلات خود را کم کنید.

بکوشید بر ذهن خود مسلط شوید و افکار خود را روی راه حل‌های مناسب متمرکز سازید.

با اراده و مصمم باشید.

بی تصمیمی نمی‌گذارد شما به موقع اقدام کنید. و به این ترتیب احساس کنترل و تسلط شما را کاهش داده و وقتی تسلط شما روی موضوعی کم میشود، احساس تنش را در شما افزایش میابد.

ازکارهای تان فهرست تهیه کنید

داشتن یک فهرست روزانه از آن چه که انتظار انجامش را دارید به شما کمک می کند که نسبت به برنامه های خود واقع بین تر باشید و کارهایی را که نمی خواهید فراموششان کنید، به شما یادآوری کند.

کار امروز را به فردا موکول نکنید

به تعویق انداختن کارها نه تنها فشار روانی را تشدید میکند بلکه با باعث فشاری از طریق ایجاد احساس گناه، خشم و کاهش عزت نفس می شود. افراد به دلایلی متعددی کارها را به تعویق می اندازند ولی شما تا جایی که مقدور است کار هایتان را به تعویق نیندازید و برای کارهایتان برنامه ای انعطاف پذیر داشته باشید و سر موقع آنها را انجام دهید.

اجتماعی باشید

هنگامی که تحت فشار روانی هستیم، ترجیح می دهیم تنها باشیم. گوشه گیری به ما اجازه می دهد حواس خود را بیشتر روی مشکلات و افکار منفی متمرکز کنیم و به جای حل مشکل و کاهش استرس به تشدید آن کمک کنیم. وقتی با مشکلی روبرو می شوید سعی کنید عده ای از دوستان را برای صرف غذا دعوت کنید یا یک تفریح با خوانواده را در برنامه خود قرار دهید.

خودتان را تشویق کنید

اگر همیشه یا بعضی اوقات خودتان را برای مشکلات به وجود آمده سرزنش می کنید، ممکن است به دلیل صحبت منفی با خود احساس گناه کنید، به جای آن سعی کنید با خود به صورت مثبت صحبت کنید چون سرزنش کردن خودتان باعث افزایش تنش می‌شود.

پس سعی کنید خود را به خاطر موفقیت هایی مانند گرفتن نمره خوب در آزمون یا بالا رفتن ساعت مطالعه و … تشویق و از خود قدردانی کنید.

با به کار بستن این دستورات از استرس خود بکاهید و یا به کلی آن را سرکوب کنید

اینستاگرام الف مشاور

با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز

گروه تخصصی مشاوره کنکور الف مشاور

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
کنکور دانشگاه فرهنگیان
کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان 1403
مشاوره کنکور انسانی
بهترین مشاوره کنکور انسانی
ثبت نام در کنکور سراسری 1403
ثبت نام در کنکور سراسری ۱۴۰۳
بهترین مشاوره کنکور تجربی
بهترین مشاوره کنکور تجربی
انگیزه برای درس خواندن
تکنیک های بی نظیر تقویت انگیزه برای درس خواندن
تسلط کامل بر درس ها یکی از اصول مهم یادگیری است.
چگونه کاملا بر درس ها تسلط داشته باشیم؟ آیا بلد بودن درس ها کافی است؟
روش اصولی مطالعه درس ریاضی
چگونه مانند رتبه برترها درس ریاضی را ۱۰۰ بزنیم؟/۱۲ روش مطالعه درس ریاضی
ماه آخر کنکور را با یادگیری این روش ها سپری کن.
در ماه آخر کنکور چگونه درس بخوانیم؟
صفر تا صد رشته علوم قضایی و شرایط ورود به این رشته
برنامه ریزی کنکور تجربی
اصول برنامه ریزی کنکور تجربی- قبولی پزشکی تضمینی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها