بهترین مشاور کنکور تجربی کیست؟

بهترین مشاور تجربی

اگر قصد ادامه تحصیل در یکی از بهترین رشته‌های تجربی در یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران را دارید، بهتر است برای برنامه ریزی کنکور، به بهترین مشاور کنکور تجربی مراجعه کنید.

اما احتمالاً این سؤال برای شما مطرح می‌شود که بهترین مشاور کیست و چه وظایفی به عهده دارد؟

چرا به دنبال بهترین مشاور کنکور باشیم؟

تفاوت رشته تجربی از نظر تحصیل با سایر رشته‌ها آمار شرکت کنندگان کنکور سراسری نشان می‌دهد که اکثر داوطلبان در گروه آزمایشی علوم تجربی شرکت می‌کنند. می‌توان گفت که بعد از زیست و شیمی که اصلی‌ترین دروس رشته تجربی است، اگر داوطلب کنکوری در ریاضی و فیزیک نیز از پایه قوی باشد از سایر رقبیان خود پیشی می‌گیرد؛ لذا دانش آموزی که رشته تجربی را انتخاب می‌کند حتماً برای رسیدن به موفقیت، به تمام مباحث این رشته علاقه داشته باشد.

کنکور رشته تجربی دارای ۵ زیر گروه است که ضرایب هر زیر گروه در دروس اختصاصی با هم متفاوت اند لذا باید به این نکته توجه داشته باشید که رشته موردنظرتان در کدام زیر گروه است و ضرایب دروس اختصاصی آن چقدر است و با دیگر زیر گروه‌ها چه تفاوتی دارد. «طبق آمار سنجش در بین رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کشوری پر طرفدارترین رشته‌ها، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بوده‌است.»

ویژگی‌های بهترین مشاور کنکور تجربی

مشاور خوب باید در وهله اول خود مسیر موفقیت را طی کرده باشد تا دانش آموزان بتوانند به او اعتماد کرده و جا پای وی بگذارند و چگونگی موفق شدن خود را به دانش آموزان انتقال بدهد. متأسفانه بسیاری از افراد در زمینه مشاوره در حال فعالیت هستند که خود سابقه درخشانی در زمینه تحصیل و کار ندارند! پس اگر مشاور در زندگی شخصی خود موفق نبوده باشد، احتمالاً راهنمای خوبی هم نخواهد بود.

مشاور خوب باید به تمامی منابع و ویرایش‌های جدید آگاه و مسلط بوده و اطلاعاتش در زمینهٔ کتب جدید کنکوری به روز باشد. روز به روز به تعداد منابع آموزشی کنکور اضافه می‌شود که قطعاً تمامی آنها برای دانش آموزان مفید نخواهند بود؛ بنابراین باید منبعی به دانش آموز معرفی شود که متناسب با سطح وی بوده و او را برای کنکور آماده خواهد کرد.

تسلط نسبی و قابل قبولی بر مباحث داشته باشد. تا درصورت کسب نتایج ضعیف داوطلب، تشخیص دهد که درجهٔ سختی و آسانی آن مبحث چقدر بوده‌است. پس صرف اینکه مشاور مهندس یا دکتر باشد کافی نیست؛ بلکه مشاور باید در حداکثر درس‌ها تسلط کافی داشته باشد و این یعنی کاربلد بودن.

مسلط به برنامه‌ریزی کنکوری باشد و آنقدر در این زمینه باید تجربهٔ کافی و مفید داشته باشد که کاملاً مهارت ایجاد توأم انگیزه و برنامه‌ریزی اصولی و حرفه ای برای هر تیپ داوطلب کنکوری را داشته باشد. داشتن یک برنامه سخت و فشرده تضمینی برای موفقیت در کنکور نیست و در برخی موارد می‌تواند نتیجه معکوسی هم داشته باشد. به همین اطر برنامه‌ریزی کنکور باید به گونه انجام شود که در ابتدا آسان و به مرور زمان سخت شود. علاوه بر این، برنامه باید انعطاف‌پذیر باشد. به این معنا که در صورت انجام نشدن بخشی از آن، امکان جبرانش در روزهای بعدی وجود داشته باشد.

وظایف مشاور کنکور تجربی

بررسی وضعیت درسی داوطلب باید بطور کامل و با جزئیات قبل از تنظیم و تدوین برنامه، الزامی است. مسلماً تا زمانی که مشاور نداند که دانش آموز در چه سطحی قرار دارد، نمی‌تواند برنامه خوبی برای او تنظیم کند.

کلاس‌های کنکوری، برنامه هفتگی، مدرسه، منابع درسی و… را از داوطلب بپرسد و در جریان برنامه درسی و هفتگی داوطلب باشد. رها کردن دانش آموز به حال خود، یکی از اشتباهاتی است که برخی از مشاوران و والدین مرتکب می‌شوند. هدف از مشاوره کنکور تجربی ، همراهی مشاور با دانش آموز تا رسیدن به نتیجه مطلوب است.

روش‌های مطالعه هر درس، روش‌های تست زنی و مرورها باید براساس سطح درسی و توانمندی‌های داوطلب باشد. لازمه موفقیت در کنکور، بالا بودن ساعت مطالعاتی دانش آموز نیست. بلکه کیفیت درس خواندن است که اهمیت دارد؛ بنابراین باید کلیه تکنیک‌های مطالعه، مانند تندخوانی ، جمع بندی و … به دانش آموز آموخته شود.

تأمین انگیزه روحی و روانی داوطلب و کمک به افزایش انگیزه‌های مثبت در داوطلب یکی دیگر از وظایف بهترین مشاور کنکور تجربی است. استرس اصلی‌ترین عاملی است که در نتیجه کنکور تأثیر چشمگیری دارد.

تنوع برنامه‌ریزی برای دانش آموز یکی دیگر از مهارت‌های بهترین مشاور کنکور تجربی است.

برنامه‌ریزی باید کاملاً شخصی‌سازی شده و براساس توان دانش آموز نوشته شده باشد و به ۳ صورت کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت تنظیم شده باشد. برنامه باید طوری باشد که اگر دانش آمور در یک روز دچار مشکلی شد از برنامه عقب نماند و به راحتی بتواند جبران کند. تنوع در برنامه‌ریزی از اصلی‌ترین موارد می‌باشد طوری که دانش آمور بعد از اتمام برنامه آن روز احساس خستگی نکند. برنامه باید کاملاً روانشناسی شده نوشته بشه که دانش آموز با انگیزه و میل تمام به سمت درس سوق پیدا کند.

با آرزوی موفقیت شما داوطلبان عزیز

گروه تخصصی مشاوره کنکور و انتخاب رشته الف مشاور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *